Aktuellt

Huvudstående

IMG_0749

Varför är det så mycket lättare att stå på huvudet på gräsmattan än i en yogasal? Tycker det är apläskigt på yogan. Tänk om man slår över? Tänk om man slår ihjäl sig. Bryter nacken… Börjar vobbla av bara tanken.

Men på gräsmattan går det hur bra som helst. Nysprungen, med fickan öppen och långkalsongerna i fokus. Men det bjuder jag på…

11 Kommentarer

 • Svara
  Petra
  3 februari, 2013 kl 01:23

  Varför vill man stå på huvudet? Vad är syftet?Jag förstår inte eftersom det endast är i yoga man gör detta och man annars brukar avråda från att få ”blod i huvudet”?
  Enlighten me please.

  • Svara
   Joanna
   3 februari, 2013 kl 13:47

   Me too, please :)

  • Svara
   Johan
   3 februari, 2013 kl 15:25

   Gissar på styrka, smidigher och balans.

  • Svara
   Anna
   3 februari, 2013 kl 16:38

   Jag står på huvudet för att jag tycker det är kul! Och som extremt bra magträning! Att avstå från blod i huvudet har jag aldrig hört någon avråda från. Däremot måste man ju ha koll på vad man gör, för nackens skull. Googlade lite och hittade dessa fördelar med ”inversions” i yogan : http://www.livestrong.com/article/377442-what-are-the-benefits-of-inversions-in-yoga/

 • Svara
  Malin
  3 februari, 2013 kl 09:47

  Snyggt det ser ut :-) Och lätt. Själv tycker jag det är superläskigt oavsett om det är i yogasalen eller ej. Tekniktips?

  • Svara
   Anna
   3 februari, 2013 kl 16:41

   Det är supermycket teknik och corestyrka. Jag sätter i huvudet och går med fötterna så nära huvudet jag kan. Sen lyfter jag sakta upp benen (böjda) och hittar balans. Först då sträcker jag ut. Ett ben i taget. Och sist men inte minst skjuter fram höften så jag inte står som ett upp och nervänt L…. Typ så.

 • Svara
  Suzan
  3 februari, 2013 kl 10:45

  Snyggt!!

 • Svara
  Vevve
  3 februari, 2013 kl 12:07

  grymt! jag har aldrig provat utomhus men får till det ganska bra inomhus så har itne blivit lockad. Men när snön försvinner ska jag testa utomhus!

 • Svara
  dorropettersson
  3 februari, 2013 kl 13:36

  Ser kallt ut! Jag tränar fortfarande febrilt på det där men snart kanske snart.

 • Svara
  beccsterblogg
  3 februari, 2013 kl 18:13

  oh guu, jag skulle slå ihjäl mig :) men jag är grymt imponerad!

 • Svara
  Minatraningstajts
  5 februari, 2013 kl 22:41

  Avis!!! Så snyggt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.