Aktuellt

Alltså bovete…

Jag äter nästan allt och tycker uppriktigt om nyttig mat. Att äta nyttigt är för mig ingen uppoffring utan tvärtom, det jag gillar bäst.

Men visst finns det nyttig mat som jag liksom inte kan fatta det goda med. Såhär:

– Bovete: smakar gammal lada.
– Gröna ärter: sliskigt med slemmig konsistens.
– Brysselkål: framkallar kräkkänslor!
– Persilja: smakar parfym. (Fast nu när jag lärt mig äta koriander, borde jag lyckas lära mig persilja med!)
– Hampaprotein: typ som bovete. Gammal lada!

Så nu vet ni vad ni inte ska bjuda mig på till middag!

Vilken nyttig mat tycker du inte om?

26 Kommentarer

  • Svara
    Yogamala Anna
    20 februari, 2013 kl 16:54

    Förstår dig. Men guuud hur har du lyckats lära dig att äta koriander. Jag klarar inte färsk koriander och i Thai-mat hittar både en och två korianderblad…

    • Svara
      Anna
      21 februari, 2013 kl 09:08

      Jag är envis! Först tog jag oliverna. Sen koriandern. Nu står persiljan på tur… Smaka lite varje gång det bjuds så funkar det till sist! Fast det måste vara till rätt sorts mat, typ thai eller indisk. Då den liksom kompletterar smakerna. Till husmans vetetusan om det funkar…

  • Svara
    Rund är också en form!
    20 februari, 2013 kl 16:59

    Linser har jag väldigt svårt för (Bönor går bra).
    Brysselkål är definitivt ingen favorit här heller. Sen är det mycket spannmål över lag som bara smakar torrt hö typ (För jodå, jag har smakat på det. Haha!… Vissa typer av Müsli t.ex. Som att tugga en blandning av hö och tegelsten.

    • Svara
      Anna
      21 februari, 2013 kl 09:07

      Håller med om viss müsli. Kan bli hur torr och dammig som helst! Man får välja med omsorg !

  • Svara
    Johanna
    20 februari, 2013 kl 17:41

    Grynost (alltså keso)! Det bara GÅR inte att tycka om den konsistensen (eller smaken). Kvarg (kesella) har jag lärt mig äta, men bara med smaksättning (bär) och typ fun light med, helt naturellt är det inte gott. Men grynost går inte fast hur jag försöker blanda och smaksätta.

    • Svara
      Anna
      21 februari, 2013 kl 09:06

      Kesella är ju strävt som attan. Men funkar om man blandar upp det med banan och bär. Keso är mumma :)

  • Svara
    Mik
    20 februari, 2013 kl 18:08

    Oh I am so with you! Fast jag har lärt mig gilla brysselkål. Typ förra året. Persilja är helt ok, men koriander: bläh.

  • Svara
    Mia - träning och småbarnsliv
    20 februari, 2013 kl 18:20

    Ja, usch för brysselkål! Verkligen ingen favorit. Sen har jag väldigt svårt för bönor och linser. Klarar inte av konsistensen…

    • Svara
      Anna
      21 februari, 2013 kl 09:05

      Beror på vilka bönor. Vissa är mjöligare än andra. Små bönor är ofta godare tycker jag :) Och puy/pelugia-linser…. mums!

  • Svara
    Snorkkis
    20 februari, 2013 kl 19:15

    Fänkål och carob.pulver. Annars går det mesta ner!

    • Svara
      Anna
      21 februari, 2013 kl 09:03

      Fänkål som är så gott. Speciellt på pizza :)

  • Svara
    Jojohanna
    20 februari, 2013 kl 21:21

    Selleri, blä! Det går INTE lika bra med selleri!

  • Svara
    Camilla Jönsson-Steen
    20 februari, 2013 kl 21:47

    Ska bjuda dig på smoothie med hampaprotein. Mums! Lovar:-)

    • Svara
      Anna
      21 februari, 2013 kl 09:03

      Bara om jag får en sån där brunböneboll till efterrätt :)

      • Svara
        Sara
        23 februari, 2013 kl 16:22

        Mmm var det den på senaste vätterncyklingen?

  • Svara
    Lotta
    20 februari, 2013 kl 22:20

    Jag skriver under fullständigt på din lista, bortsett från persilja. Helt otroligt att du lärt dig äta koriander men inte klarar persilja, för det är ju koriander som är den tvåliga. Physalis är ingen höjdare heller, eller gul kiwi – alldeles för söt (tur att den gröna är så god, speciellt knappt mogen). Klarar knappt av att få i mig en banan heller – inte gott! ;)

  • Svara
    Lotta
    20 februari, 2013 kl 22:26

    Glömde keso! Jag har lärt mig att äta det, men det är sannerligen inte gott, och konsistensen ska vi inte tala om.. Men uppblandat med turkisk yoghurt/kvarg, och mycket frukt/bär, kanske lite kanel, så funkar det iaf, men det har tagit mig många år.

    • Svara
      Anna
      21 februari, 2013 kl 09:02

      Keso och apelsin är ju underbart!

      • Svara
        Lotta
        21 februari, 2013 kl 20:04

        Ja, tillräckligt mycket apelsin så man inte känner smaken av keso, och kan bortse från konsistensen, så funkar det. ;)

  • Svara
    Nipe
    20 februari, 2013 kl 22:27

    Banan är ju hur slemmigt som helst.
    För nåt år sen skulle jag sagt selleri, men en kollega pratade sig varm för nyttigheten i den så jag började ät-träna. Nu äääääälskar jag selleri!

    • Svara
      Anna
      21 februari, 2013 kl 09:02

      Selleri är fulgott. Funkar men inget jag precis längtar efter. Banan är ett måste på gröten :)

  • Svara
    A
    20 februari, 2013 kl 23:00

    Brysselkål är det godaste som finns!

    Kan äta de ur skål en lördagkväll till mello som godis

    • Svara
      Anna
      21 februari, 2013 kl 09:01

      Om jag börjar med det kommer mina barn börja gråta. De är redan upprörda över att vi inte är som VANLIGA familjer (oboy och billys pizza till mellis…)

  • Svara
    dorropettersson
    20 februari, 2013 kl 23:02

    Hur kan du äta koriander men inte persilja?? Jag har inte heller tyckt om brysselkål men förra veckan var det plötsligt gott. Jag la de i ugnen istället för kokade. Marinerade de med olja och vitlök och rostade i ugnen. Det blev riktigt gott.

    Jag tycker inte kokta morötter! Kan för mitt liv inte lära mig äta det.

    • Svara
      Anna
      21 februari, 2013 kl 09:00

      Tack för brysselkåltipset, det ska jag testa! Har ju som målsättning att tycka om ALL mat (som är bra för mig!)

    • Svara
      Malin
      22 februari, 2013 kl 09:14

      Kokta morötter skriver jag under på också! Men ugnsstekta och råa går hur bra som helst, konstigt va?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.