Aktuellt

Tränings-skryt

image

Ramlade in på Aftonbladet och denna debattartikel om träningshets och träningsskryt på Facebook.

Skrattade mig igenom halva artikeln och kände mig våldsamt träffad.

“Alla dessa personer som i dyra pulsklockor tränar inför klassikern eller Stockholm Marathon. Regn, snöstorm eller blankis, det spelar ingen roll. De flåsar förbi dig på trottoaren när du försöker balansera tunga påsar från Ica på barnvagnen”

Sen var det inte roligt mer. Förstår inte varför man måste reta sig på oss som tränar. Varför man inte bara kan låta oss vara precis hur fanatiska vi vill, bara för att vi älskar det.

Jag tränar inte för att skryta. Jag tränar för att jag mår bra av det.  Jag bloggar inte för att framhäva mig själv utan för att inspirera och motivera mig själv och andra. 

Blir man retad av det behöver man ju faktiskt inte läsa.

18 Kommentarer

 • Svara
  Daniel
  22 januari, 2013 kl 12:13

  Låter som Rebecca Weidmos dåliga samvete behövde ventilera lite! ;)

 • Svara
  Gunnar
  22 januari, 2013 kl 13:45

  För lite Zumba Fitness för den damen, helt klart!

 • Svara
  Marie
  22 januari, 2013 kl 14:26

  Det är ju en viss skillnad att skriva vad man tränar på sin egna träningsblogg där folk väljer att läsa för att dom är intresserade.

  En helt annan sak med vissa personer som nästan enbart verkar träna för att få skriva om det på facebook. Jag uppplever inte att det är de som är fanatiska eller tränar regelbundet som är störande utan de som egentligen tränar typ en gång i veckan men ändå skriver 4 inlägg om det för att ingen ska kunna missa att dom verkligen har tränat.

  Men det är ju samma sak med städning och liknande saker som ger andra dåligt samvete…

  • Svara
   anneliten
   22 januari, 2013 kl 15:47

   Om det är så att någon hittar sin motivation till att träna i att få skriva om det på facebook så är väl det bra? Det är ju bara att låta bli att läsa.

  • Svara
   Jennie
   23 januari, 2013 kl 16:37

   Får man dåligt samvete av vad andra skriver på facebook så kan man faktiskt välja att dölja/blocka statusuppdateringar från just den personen istället.
   Problemet löst! :)

 • Svara
  A
  22 januari, 2013 kl 14:34

  Svenskar blir retade av allt möjligt nu förtiden. Thats just the way it is!

 • Svara
  Rund är också en form!
  22 januari, 2013 kl 14:45

  WORD!
  Jag förstår inte heller varför träning retar upp andra? Avundsjuka…? :-(

 • Svara
  Rebecka
  22 januari, 2013 kl 14:55

  Men alltså sånt här är så tröttsamt… haha! Som att man tränade bara för att få skryta om det? Kan det inte bara vara så att man älskar att träna och vill berätta om sitt intresse? Tänk att folk kan reta sig på sådant! :)

 • Svara
  Laila
  22 januari, 2013 kl 15:15

  självklart sticker det i ögonen på en trött otränad människa som inte har självdisciplin,ork,motivation eller intresse för att hålla sig själv i form då dom ser på kroppar från människor som faktiskt håller sig i form, jag tycker att det snarare motiverar att se andra träna och visa att dom är på gymmet, då blir det ett litet tävlingsmoment, ”jag ska minsann knäcka dig” i min hjärna. så tack till alla som faktiskt blandar träning och sociala medier! :)

 • Svara
  Anna-Yogamala
  22 januari, 2013 kl 16:38

  Håller med dig Anna! Men de som gnäller/klagar säger mer om Dem än om de de klagar över…
  Provade Annelis the retreat igår…förstår vad du menar om stället… ;) kram Anna

  • Svara
   Anna (orka mera)
   22 januari, 2013 kl 22:42

   AAAh, jag blir så avis! Vill också yoga i värmen! Förhoppningsvis skulle jag känna mig mindre bortkommen nu…

 • Svara
  Johan
  22 januari, 2013 kl 17:23

  Att man skriver om att man tränar sticker definitivt i ögonen på folk. Jag får jämt höra att jag tränar för mycket, gärna av folk som knappt kan stava till träning. Jag tränar och springer för att jag tycker det är KUL och mår bra! Inget som jag tvingar mig till. Det är nog den stora skillnaden, många av de som gnäller känner att de borde träna mer än vad det gör, men har ingen motivation som håller i det långa loppet. Jag kanske ska börja klaga på alla spritbilder, djurbilder, hendebatter, Kalledebatter osv. Eller inte, det är ju bara att låta bli att läsa det….. :-)

 • Svara
  Malin
  22 januari, 2013 kl 18:21

  Det handlar ju helt klart om det dåliga samvetet som väcks och det är just det som sticker i ögonen. Kanske skulle jag känna samma sak om alla la upp kommentarer, bilder och skrev bloggar om deras välstädade hem som ser ut som att de just fotats för en heminrednignstidning. För då skulle det väcka mitt dåliga samvete. ;-)
  Måste säga att det är mer störande med alla dessa spel och birthdaycalander förfrågningar som man får. Fast jag tror att man kan sätta spärrar mot det. Hmmm kanske något för alla som stör sig träningsuppdateringar. Att ställa in sina inställningar så att man inte får notifications från alla oss som lägger upp vår träning på FB. Nu slänger jag med lite svengelska, alltid retar det någon ;-)

  • Svara
   Anna (orka mera)
   22 januari, 2013 kl 22:44

   Ja fatta ångesten av att se alla välstädade hem. Då hade jag behövt skriva en debattartikel :)

 • Svara
  Malin
  22 januari, 2013 kl 20:53

  Har inte läst artikeln, men det är ett intressant fenomen. Varför är det liksom ok att debattera mot att folk loggar sin träning på FB, men inte lika ”rumsrent” om någon skulle göra detsamma mot exempelvis alla ”idag åt jag bea och pommes, mmm vad gott”-inlägg, som man själv kanske tycker är ganska ointressanta? Är det för att man på nåt sätt vet att de som tränar gör det för att det är kul och kanske inte tar åt sig så mycket, och man är avundsjuk, medan om man klagar på vad nån äter eller sånt så skulle det räknas som angrepp? Det är ok att klaga på sådant som är ”bra” för oss liksom?? Bara funderar på varför sådana här artiklar skrivs, tycker det är fascinerande.

 • Svara
  Ingmarie
  22 januari, 2013 kl 23:28

  Äsch, hon är ju bara galet avis förstås! Det bra är att vi behöver varken läsa hennes fjantiga inlägg eller bry oss. Let it go och träna, skriv och gör som du vill och mår bra av. :-)

 • Svara
  Rundtramp (Richard)
  23 januari, 2013 kl 01:05

  Tänker exakt som du.
  Och kan jag inspirera EN soffpotatis att resa sig ur soffan pga mitt träningsbabbel så har jag lyckats. Sen att jag själv blir inspirerad av träningsbloggar m.m. borde ju betyda att fler än jag är det.
  Om man inte vill träna, så tycker jag man helt enkelt ska låta bli. Inget tvång det här.

 • Svara
  tkhl
  23 januari, 2013 kl 11:46

  ”vi” träningsfreaks kommer alltid få dras med det där.. sticker ordentligt i folks ögon om man är hälsosam och älskar att träna.. Tråkigt! Men lär inte ändras.. men de e skönt att de blir fler och fler som lever för träning =D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.