Aktuellt

Löpband?

IMG_5041
Ögonblicksbild från Kävlinge…

Jag vet att det finns många som springer aptuffa pass på löpband. Som kör intervaller när underlaget utomhus inte tillåter. Som utövar ful-löpning fast inomhus. Men för mig är löpband ändå lite fitness-löpning. Ni vet med Urbanears och håret i tofs. Lite mysigt och fint så där.  En galen fördom jag vet, men jag jobbar på den.

Än har jag dock inte förlikat mig med tanken på att själv ställa mig där. Kanske främst för att det känns våldsamt långtråkigt och för att det berövar mig min lilla tid av daglig friskluft. Därför struntar jag att underlaget ser ut som Jerusalems förstörelse. Att jag förmodligen hade varit bättre kittad med ett par skridskor än mina löparskor. Jag struntar i det äckliga duggregnet (dugg-snön?) som faller och det bruna slasket som gör prickar på mina vader.

För jag inbillar mig att jag känner mig sjuhelsikes mycket mer levande därute än på ett gnisslande band.

Bring it on!

17 Kommentarer

  • Svara
    Anne med e
    29 januari, 2013 kl 10:49

    Jag hatar löpband men tvingar mig dit ändå. Efter erfarenheten med nervskadan i nacken vågar jag inte chansa att halka omkull. Men snart är det vår ! Wohooo! :D

  • Svara
    Joanna
    29 januari, 2013 kl 10:58

    Har samma inställning till löpband som du! Inget slår utomhuslöpning :-D

  • Svara
    Josefine
    29 januari, 2013 kl 16:42

    När jag jobbar mina 9-21 dagar så kör jag oftast löpbandsintervaller innan jobbet – det är inte sådär jättekul att springa intervaller i mörkret klockan 6.30 i London haha! För mig är löpbandet ett komplement men det bygger ju även lite pannben genom att vara sååå tråkigt!

  • Svara
    A
    29 januari, 2013 kl 20:25

    Allt slask borta nu på kvällen och gud vad skönt med plusgrader. 3 plus och vindstilla är perfekt löparväder. Så härligt att lapa asfalt igen.

  • Svara
    OrienterarEmma
    29 januari, 2013 kl 20:45

    SÅ tråkigt ja att springa löpband! Mer uteträning åt folket, frisk luft utan trängsel is the shit!

  • Svara
    Fröken Fräken
    29 januari, 2013 kl 21:48

    Här måste jag slänga in mitt hatobjekt: ”spinning”. Bara det att cykla inomhus till usel eurodisco. Vedervärdigt. Men bra träning att peta in mellan de roliga, fina passen, särskilt som jag inte äger någon vidare bra cykel att rejsa på. Särskilt inte vintertid. Men ändå ett hatpass.

    • Svara
      Anna
      30 januari, 2013 kl 13:49

      Haha, spinning som är så kul! Fast det är klart, visst är det det skönare ute! Dock inte under denna årstid….

  • Svara
    Jojohanna
    29 januari, 2013 kl 22:25

    Löpbandsallergisk. Men så springer jag ju mest under sommaren också. Vilket i mitt fall är i juni och juli, för sen är det ju vinter igen.. :)

    (Okej, jag börjar förstå att man kan springa på vinterhalvåret också, och då vill jag nog helst också vara utomhus).

    • Svara
      Anna
      30 januari, 2013 kl 13:50

      Augusti tillhör inte vintern… Inte ens för mig som är så frusen :)

  • Svara
    Frida
    29 januari, 2013 kl 22:25

    http://lopningforalla.se/index.php/bloggar/varabloggare/vagen-till-arhundradet/2472-hyllan Läs bara det här inlägget så kommer det mesta du kan tänkas komma på i form av bandlöpning att framstå som rätt enkelt och klart överkomligt. Riktiga löpare, står på hyllan…(inte SATS!)

    • Svara
      Anna
      30 januari, 2013 kl 13:52

      Okej, tre minuterfart… då är man ingen fitnesslöpare. Men jag är nog ändå hellre ute än på hyllan. Så slipper jag springa så fort :)

  • Svara
    Jonas W
    30 januari, 2013 kl 18:48

    Modigt av dig! Själv tycker jag inte det är värt skaderisken att springa när det är halt och jävligt ute. Jag kan ändå inte ta ut mig då. Får bli intervaller på löpbandet med lite lutning istället. Bra för att hålla uppe pulsen mellan övrig träning på gymmet :)

    • Svara
      Anna
      31 januari, 2013 kl 13:46

      Med risk för att låta som en levande reklampelare, men mina icebugs har aldrig gjort mig besviken! Har fäste överallt! Idag blir det dock en ny upplevelse… STORM!

  • Svara
    minatraningstajts
    30 januari, 2013 kl 23:04

    Ja fy fan. Ärligt talat. Försökte springs på löpande i dag och näe vet du vad. Det är vidrigt. Fast jag är en sån där tjej i tofs. Inte mysigt alls.

  • Svara
    Helena
    31 januari, 2013 kl 10:47

    Oh well…när jag kör mina tusingar på det (icke gnisslande) bandet då och då känner jag mig verkligen inte som någon fitness-löpare, och ett par Urban Ears skulle inte sitta kvar i mer än en halv minut. :) Men jag förstår din tanke…kind of.

    • Svara
      Anna
      31 januari, 2013 kl 13:47

      Ja, jag vet… det finns andra på löpbanden än fitnesslöpare. Jag är bara fördomsfull och elak :) Eller avundsjuk, för att det kanske trots allt är skönare på bandet än ute i full storm… men det tänker jag inte ta reda på :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.