Aktuellt

Att se fånig ut?

2013-01-16 12.40.00

Hittar en undersökning i Runner’s world som handlar om varför man väljer att INTE ställa upp i lopp. Jag hade förstått om folk hade svarat att de inte vill ha tävlingsmomentet i sin löpning, att de kanske tycker bäst om att springa själva. Kanske ekonomiska skäl?  Men det fanns inte med på listan…

Istället är folk rädda för att se FÅNIGA ut.

Vad tragiskt att missa något så roligt av rädsla att se fånig ut. Och varför skulle man se fånig ut bara för man springer?  Jag har sprungit många lopp, jag har sett hur många olika outfits och löpstilar som helst, men aldrig någonsin har jag tänkt:

– USCH vilken fånig typ, vad gör hon/han egentligen här????

Tvärtom. Alla har sin plats i ett lopp oavsett träningsvana, form, figur, kläder och snabbhet. Alla får och kan vara med. Och ingen löpare är någonsin FÅNIG, det finns liksom inte!

Kul dock att se killarnas rädsla för tights. För det är ju så, det sitter långt inne för den manliga befolkningen att ta på sig tights. Men det är roligt att se att de flesta hamnar där i slutändan…

16 Kommentarer

 • Svara
  Maria - Helt (h)ärligt!
  16 januari, 2013 kl 15:08

  Håller med dig, fy vad tragiskt att det ska behöva vara så! Man kan inte se fånig ut när man springer lopp – snarare tycker jag att alla som gör det är modiga!

  • Svara
   Anna
   16 januari, 2013 kl 16:04

   Håller med dig! Modigt, inte fånigt!

 • Svara
  Fia
  16 januari, 2013 kl 15:35

  Oj ja det var verkligen konstigt! Jag har aldrig vågat springa ett lopp men det har aldrig slagit mig att jag skulle se fånig ut när jag springer!

  • Svara
   Anna
   16 januari, 2013 kl 15:59

   Varför vågar du inte? Inte menat som att du måste, för det måste man verkligen inte. Blev bara nyfiken :)

 • Svara
  Mik
  16 januari, 2013 kl 15:55

  Fast jag tror inte det är inför de andra löparna – utan inför de andra människorna – de som inte springer. Så har det VARIT för mig. Men jag kom över det.

  • Svara
   Anna
   16 januari, 2013 kl 16:06

   Fast det är ju just inför de som INTE springer som man borde känna sig extra STOLT, och absolut inte fånig. Skönt att du kom över det :)

 • Svara
  Staffan
  16 januari, 2013 kl 16:14

  Jag undrar alltid vilka som svarar på de där enkäterna och inser sedan att de är från den andelen text i tidningen som är direktöversatt från modertidningen RW i USA, vilket kanske gör att svaren ibland framstår som extra märkliga.

  Aldrig någonsin har jag heller tänkt tanken även om några tonåringar flera gånger säkert tänkt tanken om mig när jag joggat förbi med joggingvagnen och definitivt den gången jag körde intervaller i svarta kompressionsstrumpor på IP samtidigt som högstadiet hade idrottsdag…

  Den enda gång jag varit i närheten av tanken själv på tävling är när jag tänkt, personen som springer så där fånigt/konstigt tänker jag f-n inte ha framför mig i mål men då har det varit relaterat till löpstilen och inte till outfiten ;-)

 • Svara
  Johan
  16 januari, 2013 kl 16:16

  Män och tights? Hemma så är det den kvinnliga publiken som har synpunkter på mina tights. Har fått förklara att ingen som ser när jag springer….

  • Svara
   Johan
   17 januari, 2013 kl 09:29

   Konstaterar dessutom att tar man med hånad, så är det som 50% av kvinnorna är rädda för, se fånig ut eller bli hånade. Allvarligt??! Det finns ju gott om lopp där man är glad om man har en kossa på en äng som publik….

  • Svara
   Anna
   17 januari, 2013 kl 16:29

   Haha, så länge de är svarta är det ok! Men kom inte i vita. För då protesterar jag också :)

   • Svara
    Johan
    17 januari, 2013 kl 20:00

    Jag äger bara svarta så du kan vara lugn. :-)

 • Svara
  Malin Göranson
  16 januari, 2013 kl 16:20

  Hahahaha!

 • Svara
  Rund är också en form!
  16 januari, 2013 kl 17:05

  Jag ser förmodligen både fånig och riskerar att komma sist, med mitt långsamma tempo. Men herregud, vad spelar det för roll om hundra år??! :-D

 • Svara
  Pernilla
  17 januari, 2013 kl 08:48

  Fånig?!?! Nej men vilket fånigt val !!! Alltså på riktigt?? Sist kanske, men någon ska ju komma sist oxå ;)

 • Svara
  Minatraningstajts
  17 januari, 2013 kl 16:53

  Hahahaha! Så roliga människor det finns. Som tonåringar. Tror att alla kollar på dem. Faktiskt lite gulligt.

 • Svara
  Ingmarie
  17 januari, 2013 kl 23:06

  Vi är bra lustiga vi människor. Och ena fega rackare. ;-)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.