Aktuellt

Alltså Bikram…

Har varit på Bikram tre gånger sedan oktober 2010. Det är nog ungefär den frekvens jag klarar av för att säkerställa återhämtningen mellan passen…

 Photo 2013-01-06 17 37 41 
Svettiga och glada!

Kommer in i salen. Mattor överallt. Inte ens kant i kant utan till och med överlappande. Halvnakna kroppar i alla former och figurer. Varmt. Så in i helsikes varmt. Mina porer ställer sig på vid gavel och svetten bokstavligen rinner ur mig. Och då har vi inte ens börjat.

Sätter igång. Skvätter ner mina grannar med min ymniga svett. Men hallå, tjejerna bredvid mig ser helt oberörda ut. Deras tröjor är TORRA. Kan de inte svettas själva kan de väl få låna lite av mig?

Fäller fram. Ser mina tånaglar. Eller klor. De måste ha vuxit sen igår. Skitiga är de dessutom och löparknöliga. Skäms och börjar fantisera om vilket nagellack som skulle matcha mattan bäst.

Hjärtat slår tungt bakom bröstbenet. Vattenflaskan är sen länge slut. Panikkänslor varvas med känslan av att det faktiskt är ganska skönt. Skönt att kroppen är smidig och följsam. Panik över att luften ska ta slut, bröstbenet ska explodera eller att jag helt enkelt bara ska törsta ihjäl.

95 minuter senare är passet slut. Alla går ur lokalen och sätter sig halvdöda längs väggarna. Ingen säger något. Alla hinkar vatten.

Pratar en stund med Ingmarie och lämnar en stor BLÖT fläck efter mig när jag går in i omklädningsrummet. Sakta men säkert återfår jag kontrollen över mitt svettande. En skön balans börjar infinna sig. Efter ytterligare en flaska iskallt vatten och en kall dusch är jag mig själv igen.

Fast lite lugnare och lite mer harmonisk. Kommer somna skönt i soffan.

12 Kommentarer

 • Svara
  Linatriathlet
  6 januari, 2013 kl 22:42

  Skulle vara kul och prova denna form av yoga någon gång!

 • Svara
  Andreas
  6 januari, 2013 kl 23:04

  På vilket sätt tycker du att yogan är bra för din träning?

  Undrar en som aldrig varit på yoga. (:

  • Svara
   Anna
   7 januari, 2013 kl 00:13

   Gör underverk för stela muskler! Plus att det tränar balans och stabilitet i höfterna, något jag behöver för att slippa löparknät! Bättrar på hållningen och stärker bålen. Tjaaa, bra för allt typ. Fast jag föredrar utan värme om jag ska välja :)

 • Svara
  Suz
  6 januari, 2013 kl 23:12

  Underbart och vilket fint sällskap du hade! :)

 • Svara
  Malin- Full fart framåt
  7 januari, 2013 kl 00:35

  Det har jag alltid velat prova! Var instruktör i Bodybalance innan, men skulle verkligen vilja testa detta!

 • Svara
  gullfot
  7 januari, 2013 kl 01:03

  Roligt, det har jag alltid velat testa! Får se om det går att synka med någon Malmötripp vid tillfälle.

  • Svara
   Anna (orka mera)
   7 januari, 2013 kl 15:03

   Hör av dig om du har vägarna förbi. Så kan vi svettas ihop! Fast jag behöver återhämta mig några månader först… :)

 • Svara
  Katarina
  7 januari, 2013 kl 07:55

  Jag rekommenderar Mavala nr 33, Las Vegas, på tånaglarna för att dra fokus från fnasiga löparfötter :)
  Det var mycket bra energi på samma område igår, jag och Sara var ju bara några hus bort på Kendra!!

  • Svara
   Anna (orka mera)
   7 januari, 2013 kl 15:05

   Tack för nagellackstips! Jag ska kolla in det! För så här kan man ju inte se ut :) Kendra har jag aldrig testat, är det bra där?

   • Svara
    Katarina
    7 januari, 2013 kl 16:43

    Jag vet inte, vi bara flyttar med vår yogalärare. Som ett hemlöst pack drar vi runt :)

 • Svara
  minatraningstajts
  7 januari, 2013 kl 13:12

  Underbar beskrivning! Har aldrig testat bikram, du gör mig sugen. Själv tycker jag att blekrosa naglar passar till yoga. Milt och skönt. Eller svart om jag känner mig extra stark och modig på mattan.

 • Svara
  Ingmarie
  7 januari, 2013 kl 22:16

  haha. EXAKT de där fot/tåtankarna hade jag så idag har det filats. :-)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.