Aktuellt

Morgonspring!

Jag glömmer det hela tiden, men morgonspring är det bästa av spring.

IMG_6662

Smyger ut genom dörren redan innan klockan sju. Himlen är becksvart och det duggregnar i lyktstolparnas sken.  Jag har gått från sovandes till spring-klar på bara 20 minuter, via en tallrik fil och banan. Ingen ågren har hunnit infinna sig. Bara hoppat i kläderna och smugit iväg.

Kävlinge ligger öde. Möter varken bilar eller hundägare. Går in i min egen värld, i mina egna tankar. Och inget finns det som stör.

Första fyra kilometerna har jag ljuset från lyktstolparna till vägledning. När jag kommer ut på åkern är det bara mörkt. Himlen skiftar mellan mörkgrå och mörksvart. Vägen som bara är ljusgrå känns nästan färgglad.

Plötsligt slår mig tanken. Vad gör jag här? Jag är ju mörkrädd!

Ser en människa stå vid vägkanten längre fram. En mördare. När jag kommer närmare ser jag att det inte är en människa utan förmodligen ett djur. Ett FARLIGT djur. Ju närmare jag kommer ju mer börjar jag urskilja vad det faktiskt rör sig om. En brevlåda. Gul. Med postens symbol på…

Möter ytterligare en läskig typ längs vägen som senare visar sig vara en vägskylt. Fantasin har inga gränser denna morgon.

Strax efter åtta börjar det ljusna. Jag har då sprungit 15 km utan att ens ha märkt det. I sällskap av mina tankar och mina fantasier har jag inte en enda gång funderat på hur långt det är kvar eller vad jag ska göra när jag kommer hem. Jag har bara sprungit.

Löpning när den är som bäst!

8 Kommentarer

 • Svara
  Johan
  26 december, 2012 kl 16:54

  Du är varmt välkommen att joina oss i Torup den 31:e. Vi startar klockan 7 ;-)
  Tycker också om morgonspring, synd bara att kroppen inte gör det. Det blir inga PB precis. :-)

  • Svara
   Anna
   26 december, 2012 kl 17:07

   Nej man är inte snabb på morgonen, men det är skönt! Ska allvarligt och seriöst överväga Torup på nyår… undrar när man måste gå upp då? Typ 5.

   Kan hända (och är högst sannolikt ) att man inte håller sig vaken till tolvslaget med en sån chockstart :)

   • Svara
    Johan
    26 december, 2012 kl 22:40

    Tror det är min tur att köra, så jag får vara vaken fram till hemfärdsdagsi. :-) 6 borde ju räcka och ta frukost i bilen på väg dit eller hem, beroende på vilken variant som föredras. Personligen så blir det efter. :-)

 • Svara
  Lina
  26 december, 2012 kl 17:04

  Härligt med morgonspring!!

 • Svara
  susanne eriksson
  26 december, 2012 kl 18:47

  Frihet :)

 • Svara
  sandra
  26 december, 2012 kl 23:12

  jag skulle aldrig våga springa själv när det är mörkt. tror alltid att det är just då som det kommer en mördare och dödar mig eller att ett monster ska komma och äta upp mig haha

 • Svara
  Hannah
  27 december, 2012 kl 10:59

  Det låter så underbart! Så vill jag kunna göra, verkligen känna mig fri att springa lite vart jag vill och kanske som du bortse från att jag är mörkrädd. Hoppas jag en dag är den som springer sådär.

 • Svara
  Johan
  28 december, 2012 kl 23:16

  Underbart med morgonjogg, tycker det är bästa tiden för träning, i alla fall för de lugna passen!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.