Aktuellt

Feedback som värmer

Som instruktör är det inte jätte-ofta jag får konstruktiv feedback.  Visst får man höra att klassen är bra, eller musiken, men sällan VARFÖR? Vad är det som gör det bra? 

Är det dåligt får man aldrig höra det. Då tisslas det förmodligen någon annanstans. Där jag inte hör och inte har möjlighet att ta del av feedbacken. Därmed missar jag en chans att tänka över mitt upplägg och se vad som kanske inte fungerar.

Idag körde jag en morgonklass spinning för människor jag aldrig träffat förut. Som alltid lite nervöst när man inte har sina stammisar att luta sig tillbaka mot, men direkt jag satte igång musiken kände jag att det klickade. Trots att klockan bara var strax efter 8 på morgonen sprudlade salen av energi och efter passet fick jag den finaste av feedback.

Någon hade precis haft sin bästa spinning-upplevelse på tio år. Och jag fick veta varför. Vad det var som hon uppskattade så mycket. Några andra föll in i diskussionen med sina synpunkter och det var inga snabba kommentarer om “jättebra klass” utan mer VAD som var bra och vad som fick igång och peppade just dem.

Jag sög åt mig och växte en bit. Det är inte varje dag det händer, men när det händer blir man rörd ända in i märgen.  Det är underbart att vara instruktör!

7 Kommentarer

 • Svara
  anneliten
  5 december, 2012 kl 15:20

  Det ska jag tänka på. Fundera över vad jag konkret ska säga till Sofie och Anna utöver att jag älskar deras pass.

 • Svara
  maramackan
  5 december, 2012 kl 15:39

  Det är guld värt när man får det! Ibland är jag ute och föreläser i skolor och då är det obligatoriskt med utvärdering. :-)

 • Svara
  Lina
  5 december, 2012 kl 15:47

  Åh så härligt, det värmer så i kroppen efter ett bra pass och med fina ord från deltagarna!

 • Svara
  Sarah
  5 december, 2012 kl 19:41

  Så skönt att få uppskattning! Det är du värd!

 • Svara
  Ingmarie
  5 december, 2012 kl 21:22

  Rosor till dig!!!
  Du är mer än väl värd det. Väx!
  Och som anneliten säger(skriver) ska jag bli bättre på att säga konstruktiv kritik till mina favvoinstruktörer. :-) Förhoppningsvis får jag tillbaks det när jag själv instruerar. Som ringar på vattnet du vet. :-)

 • Svara
  Träningen och livet
  5 december, 2012 kl 21:26

  Kul med uppskattning, speciellt när det är konkret!

 • Svara
  Yoga-Anna
  6 december, 2012 kl 15:35

  Verkligen. Vad som är bra är inte ofta man hör. Jag fick konstruktiv feedback från en elev för någon vecka sedan och jag blev så glad och tacksam! Växte ett par cm därför att jag kunde, efter hennes feedback, förändra och förbättra.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.