Aktuellt

Myter om löpning

1. Det är så billigt. Det enda du behöver är ett par skor.
Jo, tjena. Det påståendet var sant under mitt första år som löpare. Ett par billiga reaskor och lite man tager vad man haver ur garderoben. Men så såg jag också ut såhär:

P5050005 IMGP0322
Gravid och glad på ena bilden. Mest sur på den andra. Och det kan man ju förstå, med DOM kläderna…

Sanningen är att man behöver många skor. Terrängskor, Icebugs, snabbeskor, finskor, turkosa skor, sköna skor, lätta skor, fula skor (om man skulle springa Tjurruset någon gång) och en hel massa andra skor.

Sen behöver man ju minst lika många kläder. OCH en plastbox för att få plats med alla kläderna som liksom inte går in i garderoben. Inför denna höst känner jag ett starkt behov av att komplettera garderoben med underställ i merinoull och handledsvärmare. Handledsvärmare har jag aldrig behövt tidigare, men sedan jag trillade in på denna blogg har behovet liksom infunnit sig. Hur har man någonsin klarat sig utan? Mina 600-kronors cep har dessutom gått sönder och jag behöver ett par nya. Funderar på ett par röda, men då måste jag byta ut hela garderoben för att matcha… Eller byta ut, man kan ju bara fylla på! En sån där plastlåda är ju inte så dyr…

Dyr är däremot gps:en som man bara måste ha. En odokumenterad runda har aldrig skett. För hur registrerar man i Funbeat om man inte har distansen? Att mäta rundan på kartor tar tid och då faller vi i stället på punkt 2…

2. Det är så tidseffektivt. Du bara tar på dig skorna och går ut.
Det hade ju kunnat vara så, rent teoretiskt. Men när man passar på att slösurfa samtidigt som man tar på strumporna så går det lätt en kvart. Sen fyra toalettbesök för säkerhets skull, ett glas vatten för att släcka paniktörsten som plötsligt kommer på, och ett extra toabesök för att tömma ut vattenglaset…   Och bara en extra glutt på facebook! Så där ja. 45 minuter.  Och då är det ändå sommartid. På vintern kan man lägga på 50%.

3. Man kan göra det var som helt, på semesterresor, tjänsteresor och andra resor…
Kan kan man. Men man vet aldrig om man hittar tillbaka…

Så nej, löpning är varken billigt, tidseffektivt eller lättillgängligt. Det kräver snygga kläder, dyra skor, massa förberedelser, gärna gps, kompass, hängslen och livrem.

Men vet ni. Det finns miljoner andra bra anledningar till att springa!!!

23 Kommentarer

 • Svara
  Joanna
  9 oktober, 2012 kl 14:46

  Rolig läsning som vanligt! :-D

 • Svara
  Malin
  9 oktober, 2012 kl 14:49

  Eller hur! Jag har ännu inte lyckats komma till start i Göteborgsvarvet och det har varit 15 kg plus och sen minus, storrökare och ickerökare osv och etc. Jag har just beställt en helt ny garderob för mina träningskläder, prylar och lullull. Har redan en för skor. Har även köpt en egen tvättkorg till funktionskläderna samt satt upp extra krokar för att torka blöta skaljackor och tights.
  Billigt, my ass!!!

 • Svara
  sara rönne (@sararonne)
  9 oktober, 2012 kl 15:21

  haha jag säger ju det. HUMOR!!

 • Svara
  Lisa
  9 oktober, 2012 kl 15:45

  Haha :) Det är så sant!

 • Svara
  Sanna
  9 oktober, 2012 kl 16:17

  Haha, så sant!:D

 • Svara
  minatraningstajts
  9 oktober, 2012 kl 16:17

  Först: tusen tack för länk, så glad jag blir! Sen: hahahahahaha! Ungefär så. Du har så himla rätt! Nånstans fortsätter jag nog tänka att löpning är både billigt och lättillgängligt. Det är ju bara som så, att när man kan (läs: har råd) inser man hur härligt det är med bra utrustning. Jag menar, jag klarade mig bra som student också, i underställ och huvtröja. Men det underlättade definitivt min insats. Gör då tre schysta lager av tyg som andas det? Jag tror det. Eller. Det höjer min lust att ge mig ut. Även i pissregn och minusgrader. För jag vet att prylarna håller mig rätt ok. Ååååh så vuxet, va!

 • Svara
  Sarah
  9 oktober, 2012 kl 17:00

  men som kontrast till dyr utrustning och annat så är själva utövandet av träningsformen löpning gratis! Kräver varken inträde eller träningskort. Om man nu inte betalar avgift till löparförening… Den utrustning som man använder minst en gång kan ju bara bli billigare, eller?

  • Svara
   Anna (orka mera)
   10 oktober, 2012 kl 11:47

   Ja det är ju jättebilligt tills man får för sig att springa new york marathon…. :). 4000 kr bara för att vara med och leka liksom :)

 • Svara
  Västgötskan
  9 oktober, 2012 kl 17:00

  Har gjort ett liknande inlägg för ett tag sen.
  Såååå sant! Haha! :-)

 • Svara
  Josefin
  9 oktober, 2012 kl 17:55

  haha, så bra! tidseffektivt my ass, om man ska springa långt tar det ju trots allt lite tid. och ju mer man springer, ju mer vill man springa. Då tar det tid…

 • Svara
  Elin
  9 oktober, 2012 kl 19:52

  En plastbox, såklart! Tack för tipset. Min trådback går inte att stänga. :-)

 • Svara
  soffan
  9 oktober, 2012 kl 20:35

  Hahaha, ja se, det är DÄRFÖR jag inte springer ;) !

 • Svara
  Sara
  9 oktober, 2012 kl 22:18

  Nr 1 är bara så klockren, haha!

  De andra två håller jag inte med om – men så har jag typ världens bästa lokalsinne :)

  • Svara
   Anna (orka mera)
   10 oktober, 2012 kl 11:49

   Jo jag vet Sara. Utan dig hade jag fortfarande inte hittat hem från köpenhamns hejarklacksintervaller i maj….

   • Svara
    Sara
    10 oktober, 2012 kl 22:27

    Fast å andra sidan så blev vi nästan spetsade på järnpinnarna. Fast det har i och för sig inte med lokalsinnet att göra, jag visste exakt var vi var. Jag kunde bara inte hjälpa att någon ställt ett staket i vägen… :)

 • Svara
  anneliten
  9 oktober, 2012 kl 22:55

  Askul inlägg. Men nu ska jag vara så där trist och säga att det är skillnad på vad man måste ha och vad man vill ha. Om du inte sprang skulle du nog lägga pengarna på någon annat. För hur det än går till så lurar någon av oss de pengar vi har. Och vad ska man annars ha dem till – pengarna? Man kan definitivt lika gärna köpa handledsvärmare för dem.

 • Svara
  Johan
  10 oktober, 2012 kl 11:41

  2 och 3 passar in på mig. Dock inte 1…. Men odokumterade rundor lite då och då is tha shit! Springa undet stjärnorna, tokle med hela ansiktet. Känna löpningens puls nästan vibrera genom hela kroppen. Blir aldrig trött trots ökningar. Känslan är som att man svävar fram över asfalten. Veta att soffpotatisarna sittet och kukelurar hemma och missar känslan, ler ännu mer och ökar. Är inte ens trött när man kommer hem. De du! Prova! ;-)

  • Svara
   Anna (orka mera)
   10 oktober, 2012 kl 11:50

   Men jag kan uppleva allt det där även om jag har klockan på armen, jag behöver ju inte titta på den under tiden….

   • Svara
    Johan
    10 oktober, 2012 kl 11:53

    Ja, MEN! känslan du inte har den på armen höjer känslan. I varje fall för mig, känns nästan lite busigt. :-)

 • Svara
  Johan
  10 oktober, 2012 kl 11:56

  ska vara: att inte ha den på armen förhöjer känslan. Skyller på litet fönster i mobilen. :-)

 • Svara
  Snorkkis
  10 oktober, 2012 kl 18:33

  Hihi, vad roligt. Hoppas du mår bättre nu!

 • Svara
  Tess
  10 oktober, 2012 kl 19:35

  Tycker det är underbart att läsa din blogg! Avslappnad och full med humor!

 • Svara
  Wysteriia
  17 oktober, 2012 kl 00:58

  Åh vilket underbart inlägg!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.