Aktuellt

Garmin vs löpar-appar

image

Varenda träningsblogg med självaktning har redan skrivit om det. Jag tycker inte om att vara sist med en nyhet, men jag skyller på febern. Eller nått.

Plus testar i alla fall Garminklockor och löparappar i kvällens program kl 21. Precis som jag kom fram till i vintras, var det nästan ingen som mätte precis rätt… Allra minst klockan.

Så bänka er i soffan vänner. Och fundera om man lika bra kan springa som man gjorde förr. Utan tekniska prylar.

Eller är det bättre att registrera exakt fel än ungefär rätt?

7 Kommentarer

 • Svara
  Sara
  11 oktober, 2012 kl 17:00

  Det fungerar alldeles utmärkt att springa som man ”gjorde förr”

  • Svara
   Anna
   11 oktober, 2012 kl 20:19

   Att springa funkar utmärkt. Men det är jobbigt att veta hur mycket man ska registrera efteråt liksom….jag är ju siffernörd :)

 • Svara
  anneliten
  11 oktober, 2012 kl 19:30

  Aha, så då har jag en träningsblogg utan självaktning då ;-) Men, men. Jag brukar säga att kroppen mäter träningen bäst.

  • Svara
   Anna
   11 oktober, 2012 kl 20:28

   Nämen näää, det är ju inte sant! Du får inte läsa mina febriga ord så noga! Kroppen är ett bra verktyg, men för en siffernörd känns det ändå fint att veta antal kilometer….. fånigt men sant. Ännu fånigare alla de gånger man tagit ett extra varv runt kvarteret för att få ihop en fin siffra på klockan, typ 10.0 km. Tänk om det då ändå bara är 9.97….

 • Svara
  Sara
  12 oktober, 2012 kl 08:59

  Är också siffernörd men har alltid avrundat mina siffor och är därmed inte lika drabbad när Garmin visar lite fel.Men visst är jag lite nyfiken på hur långt jag egentligen har sprungit? Fast roligast är klockan när man efter orientering faktiskt kan få reda på hur man har sprungit i skogen. Eller ja det är inte alltid roligt att se hur dumt man resonerade …

 • Svara
  minatraningstajts
  12 oktober, 2012 kl 12:16

  Jag tycker att det är skittråkigt att springa som man gjorde förr :( Är helt besatt av statistiken – dock både när den är ”bra” och ”dålig”. Tycker att kurvor och sånt är urkul och det förgyller verkligen min löpning. Helst skulle jag ha lurvor över hela livet… Vad använder du?

 • Svara
  minatraningstajts
  12 oktober, 2012 kl 12:18

  Hihi… behöve rjag påpeka att jag menar Kurvor i sista meningen..? ;=)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.