Aktuellt

Vem är svenskast?

På svärmors 60-årskalas i helgen skulle festens svenskaste deltagare utses. Det handlade om att svara på ett gäng frågor och den som svarade mest svenskt, blev liksom svenskast. Jag blev sådär lite mittemellansvensk. För ja, jag har tittat i folks badrumsskåp. Jag tror att alla mobilabonnemangsförsäljare försöker lura mig  och jag har undvikit öppna ytterdörren när jag inte känt igen personen på andra sidan… Typiskt svenskt. Däremot visste jag inte vad som står på Oles mössa i Sällskapsresan, så helt svensk blev jag inte…

Som alla redan bloggat om gick Livsmedelsverket i förra veckan ut med resultatet av en undersökning av svenskens matvanor. Så här:

image

Nu då. Kanske får jag bli typisk svensk…  Vi testar:

Jag äter minst 500 g frukt och grönt/dag – osvenskt!
Jag äter fisk som huvudrätt två middagar och två luncher  – osvenskt!
Flytande margarin… glöm det ! – osvenskt!
Fibrer och fullkorn är my middle name – osvenskt!
Salt ja… en av mina laster. Tycker det är gott. Och mitt blodtryck är ju så lågt…  Äntligen lite svensk!!
Mättat fett. Så gott! Kanske lite för mycket enl livsmedelsverket men jag är faktiskt inte rädd för mättat fett. Svensk som äter. Osvensk som mopsar mig…
15% av energiintaget i läsk och kakor. Inte en chans. Osvensk igen!

Jag blev 20% svensk. Får nog ta fram chipspåsen och bänka mig framför Sällskapsresan…

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.