Aktuellt

Test NMT: vilosamt men roligt!

Idag var det dags för NMT. Ett provpass av denna mytomspunna träningsform. Det jobbigaste jobbiga. Jag var var taggad, laddad och lite nervös. Beredd på en urladdning med efterföljande utmattning. Men mest var jag nog bekymrad över att jag inte kunde ha kameran med mig… En bloggare utan kamera är ju som en glasspinne utan glass. Eller nått. Därför får ni bara en före-bild. Efterbilden skulle ha sett likadan ut fast med mer sand. Bilderna däremellan får ni använda fantasin till…

Photo 2012-09-23 10 09 20

Vi delas in i två grupper, en blå för de träningsovana, och en grön för oss som tränar minst 2 ggr i veckan. Den röda gruppen är för värstingarna men den finns inte representerad idag. Men vi utlovas ett grymt jobbigt pass ändå.

Som uppvärmning joggar vi lätt i två kolonner. Typ led fast här heter det kolonner. Vid visselsignal får sista par springa förbi och lägga sig först.

Därefter delas vi in i två grupper och leker ormen. Varje grupp står på led och håller varandra om axlarna. En person står mittemot resp orm med uppgift att springa förbi alla och klappa siste man på ryggen. Om jagaren klarar, får ormen göra situps. Om jagaren misslyckas får jagaren göra situps.  Det är är min favoritövning alla kategorier, men idag blir det platt fall.  Ormarna är för långa (8 pers) och eftersom det bara är jagaren och förste man i ormen som har det jobbigt blir det mycket vila för pengarna.  Att sedan behöva vila när jagaren ska göra 15 situps (för med sån lång orm är det nästan omöjligt att lyckas) gör att det blev vila på vila… 

Efter vilo-ormen får vi arbeta. Jämfotahopp och burpees med däck alterneras med situps. Sedan cirkulerar vi mellan knäböj, tricepspressar och däck-spring. Tricepspressarna bränner lite lokalt i triceps, men jag saknar den totala utmattningen. Hade gärna tagit någon på ryggen i knäböjen eller haft tre gånger så många däck.

Plötsligt ska vi börja ta oss hemåt, via en tävling mot blåa gänget. Jag blickar upp mot backarnas backe och inser att jag blivit snuvad på konfekten, det blir inga backintervaller…

Sista tävlingsmomentet består i att båda lagen ställer upp i plankposition, axel mot axel, i en sandlåda. En person kryper under, puttandes ett däck framför sig. I vårt lag är vi 15 pers. Det blir en LÅÅÅNG planka som svider rejält i axlarna. Återigen jobbigt, men väldigt lokalt.  Att kravla under med däcket är däremot jättejobbigt och tungt everywhere men återigen blir det en kort stund jämfört med tiden i planka.

Vi tar oss hemåt och avslutar med med upphoppsring och 25 upphopp.

Sammanfattningsvis är det en trevlig stämning i gruppen, instruktörerna är bra och alla övningar är roliga. Jag älskar att ligga i gräset och kravla i sanden.

Jag var lite rädd för det militära inslaget och att instruktörerna skulle domdera och skrika, men jag fick inte alls den känslan. Visst användes vissa militära kommandon men hela tiden med glimt i ögat!

Jag gillade alltså tanken på  NMT, men kommer ändå hem lite besviken. Lite snuvad på det grisiga, jobbiga som alla pratar om. Jag är faktiskt inte speciellt trött alls…

13 Kommentarer

 • Svara
  Elin
  23 september, 2012 kl 13:23

  NMT är ju sjukt skoj!

  • Svara
   Anna (orka mera)
   23 september, 2012 kl 13:25

   Det var inget fel alls på skojigheten! Älskar den typen av träning. Men jag ville bli tröttare….

 • Svara
  anneliten
  23 september, 2012 kl 15:14

  Låter som de gjort det snällt för att inte skrämma bort. Men de som verkligen vill ha det grisigt och jobbigt blir ju bortskrämda då!

  • Svara
   Anna
   24 september, 2012 kl 13:39

   Eller hur! Tycker ett prova-på-pass ska vara så likt ”verkligheten” som möjligt. Annars skrämmer de ju först bort mig och mina likasinnade. Sen när de tuffar till passen skräms ju de bort som tyckte det var jättebra med mycket vila…

 • Svara
  Camilla
  23 september, 2012 kl 15:37

  Är själv instruktör på NMT och jag kan tänka mig att på ett sånt här prova på pass väljer man nog att ta det lite försiktigare =) På mina pass brukar folk vara rejält trötta.. är man också vältränad sen innan så blir väl nivån kanske inte rätt! Det är hur som sjukt roligt och kul att se hur folk peppar varandra och kör på!

  • Svara
   Anna
   24 september, 2012 kl 13:42

   Fast det blir ju dumt om man gör annorlunda bara för att det är prova-på (se mitt svar till Anneliten). Prova-på bör ju spegla verkligheten. Eller? Jag tvivlar inte på att det kan vara jobbigt. Men det var synd att jag inte fick känna på det bara! *snyft*

   • Svara
    Camilla
    24 september, 2012 kl 14:09

    Det håller jag med om! Men jag tycker som nedanstående, du borde köra i en röd grupp! =) Testa en gång till!

 • Svara
  Uppochhoppa
  23 september, 2012 kl 23:20

  Du är ju himla genomtränad Anna, en klar ”rödgruppare” även i nya träningsform. Jag trir du får ge det några gånger till innan de dammar på allt vad de kan. Men 25 upphopp lät lite,,,

  • Svara
   Anna
   24 september, 2012 kl 13:47

   Mmmm. Får nog ge det någon gång till. Om de får kännedom om det här inlägget kanske jag får äta upp det med besked. Lovely ju :) :)

 • Svara
  NMT
  24 september, 2012 kl 10:55

  Det var ett lugnare pass än vanligt!! Säkert för att inte skrämma bort nykomlingar. Tycker att du borde komma tillbaks och prova-på ett vanligt pass. :)

  • Svara
   Anna
   24 september, 2012 kl 13:48

   Skönt att höra, då finns det hopp :) :) Ska försöka mig dig igen!

 • Svara
  marathonmia
  26 september, 2012 kl 10:32

  Jag tror att du behöver köra ett rödväst-pass – annars hinner du börja tänka och känna, då är det för lätt. Hojta till när du är i Stockholm så får du ”The real thing”.

  • Svara
   Anna (orka mera)
   26 september, 2012 kl 13:29

   Ahhh, vilken inbjudan! Jag lovar att höra av mig när jag har vägarna förbi!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.