Aktuellt

Är jag ståtligare nu?

image

Som jag skrev för ett par veckor sedan har jag sedan ett tag tillbaka testat en hållnings-sele från Posture.  Det har blivit dags att rapportera resultat.

Så här skriver man om produkten:

Även många vältränade människor är snedbelastade mellan fram- och baksida på grund av för ensidig träning. Posture Performance hjälper kroppen att hitta rätt vid såväl statisk belastning under långa dagar framför datorn som vid fysiskt ansträngande idrotter med krav på god hållning. Den ger också bekväm stretch av bröstmuskulaturen efter träning. Mer skonsam belastning och bättre hållning bidrar till djupare andning och hjälper dig att orka mer samtidigt som du tränar muskelgrupperna som ligger bakom snygg hållning.

Så har jag blivit ståtlig och stark, andats djupt och stretchat mina bröstmuskler?

Nja. Att ha selen på känns lite som att ha tvångströja på sig. Visst dras axlarna bakåt men samtidigt känns det obekvämt i nacken.

Jag funderar också på om man verkligen stärker upp kroppen genom att låta selen dra axlarna bakåt. Är det inte värsta bästa tillfället för skulderbladen att slappa till?

Bröststretchen går jag med på, absolut. Så om orsaken till den dåliga hållningen ligger i strama bröstmuskler så kan selen definitivt hjälpa till. Om orsaken är svaga muskler på baksidan så vetetusan. Visst kanske selen ger hjärnan signaler om hur hållningen SKA se ut, men den stärker knappast musklerna, eller?

För egen del tror jag yogan ger mer för min hållning än selen. Där får jag både bröststretch och styrka i skulderpartiet.  Namaste.

2 Kommentarer

 • Svara
  Jennie
  27 september, 2012 kl 15:09

  Min man Ola köpte en sådan för ett väldans tag, och tror aldrig han skickade tillbaka den. Och om han har använt den, aldrig! Träna rygg och stretcha bröst är det bästa. Kan man göra alldeles gratis också! Namaste

 • Svara
  Kristian
  26 december, 2018 kl 23:20

  Hållningskorrigerande kläder – Fungerar det?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.