Aktuellt

Och plötsligt kände jag mig gammal…

Photo 2012-09-06 12 57 05 (HDR)

Fr om nästa år för evigt dömd till low-impact aerobic och promenader. Så att mina gamla leder orkar och så att jag kan förbränna “ett stort antal kalorier”.  Vilken lycka. Det är nästan så man längtar till att bli 40!

Saxat från den fantastiska (ehhh..) tidningen Kroppsnytt som jag hittade på gymmet. I samma tidning där man förövrigt också kan läsa att det är mycket bättre att hoppa hopprep än att springa. “Endast 10 minuter hoppning är likvärdigt med att springa ca 1.6 km”. Vet inte hur fort redaktionen på kroppsnytt springer men personligen hinner jag 1,6 km på kortare tid än 10 minuter… Effektivt och bra.

Men löpning är farligt. Det vet ju alla.

Tur att jag får leva farligt ett helt år till (och 51 dagar…)!

11 Kommentarer

 • Svara
  Johan
  6 september, 2012 kl 16:29

  Jodå! Löpning är livfarligt. Man kan ju få hjärtstillestånd och dö, för det är faktiskt folk som har fått! Sedan så blir man för smal och det kan inte vara hälsosamt det heller….
  Står ju i o f s inte hur snabbt de hoppar rep heller, väl?

  • Svara
   Anna (orka mera)
   6 september, 2012 kl 22:28

   Nej det är bättre att ligga på soffan och käka köpekakor. Då slipper man slita sina knän och få hjärtsnörp…

 • Svara
  Sarah
  6 september, 2012 kl 16:41

  Långdistanslöpning är väl ganska low impact ändå? Och 10 min hopprep är fruktansvärt dödstråkigt så av den anledningen lär jag inte bli 40 ens.

  • Svara
   Anna (orka mera)
   6 september, 2012 kl 22:29

   Om man släpar fötterna efter sig så borde det räknas som low impact. Viftar jag lite på armarna samtidigt blir det aerobics också och då är jag ju hemma!

 • Svara
  Kristina
  6 september, 2012 kl 17:19

  Men snälla värld, människa, du har sprungit runt Fuerteventura i sommar – och kanske sprungit ännu mer än så – du har ju levt livsfarligt! (fast det kanske bara är lite farligt så länge man är ”38 something”…)

  • Svara
   Anna (orka mera)
   6 september, 2012 kl 22:30

   Nej just det jag är ju bara 38, så jag får passa på att hoppa och springa järnet nu innan jag måste pensionera mig nästa år. Kan man hoppa hopprep runt playitas?

 • Svara
  Kristina
  6 september, 2012 kl 17:19

  Men snälla värld, människa, du har sprungit runt Fuerteventura i sommar – och kanske sprungit ännu mer än så – du har ju levt livsfarligt! (fast det kanske bara är liiite farligt så länge man är ”38 something”…)

 • Svara
  Snorkkis
  6 september, 2012 kl 18:36

  Men jisses; hoppa hopprep i 10 minuter verkar ju som rena kvalitetspasset. Åtminstone jag blir astrött av hoppande.

  • Svara
   Anna (orka mera)
   6 september, 2012 kl 22:31

   Och tänk när jag ska hoppa motsvarande en lagom kort långpanna på 16 km, då blir det 100 minuter hopprep. Blir trött av blotta tanken…

 • Svara
  Gert
  10 september, 2012 kl 13:22

  Löpning livsfarligt.Då hade jag gått hädan för länge sedan.Inte är jag smal heller.Men för säkerhets skull skulle jag kanske hoppa över löprundan idag.Inte vågar jag hoppa rep heller.Då klagar nog grannarna under på att tavlorna ramlar ner.

  • Svara
   Anna (orka mera)
   10 september, 2012 kl 15:35

   Äsch du får hoppa med små fjäderlätta hopp, så ramlar inga tavlor. Då riskerar du inte heller att lederna går sönder :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.