Aktuellt

Besök hos Lunds löpare

Jag som nästan alltid springer själv tog idag mod till mig och gästade Lunds löpare och deras intervallpass på centrala idrottplatsen i Lund.


Bilden tagen någon helt annan dag…

Det är nio grader och regn och jag har som vanligt pälsat på mig lite för mycket. Det börjar ånga om buffen redan under uppvärmningen…

Vi startar med några omgångar utfallssteg och höga knän följt av 5 st ruscher.  Sedan är det time to party i form av långa intervaller: 1x 15 minuter. 2 x 5 min. Med 2 minuters ståvila mellan varje.

Jag hittar en rygg att lägga mig bakom som håller precis lagom fart. Krigar i motvinden på ena långsidan och njuter av farten på den andra. Tänker att det faktiskt är ganska kul med intervaller. Och sällskap.

Jag tror bestämt jag vågar mig dit igen!

12 Kommentarer

 • Svara
  Staffan
  25 september, 2012 kl 10:24

  15 min-intervaller låter ju lite märkligt att köra på bana, enformigt på träning, görs ju bättre på en terrängslinga eller väg! Bra att du vågade dig dit och att du ändå tyckte det var kul! Bana är roligt och jag önskar att fler vågade testa men roligaste intervallerna att köra på bana tycker jag är korta intervaller som tvåhundringar, fyrahundringar och tusingar, sedan blir det för rörigt att räkna varv.

  • Svara
   Anna (orka mera)
   25 september, 2012 kl 13:36

   Det var helt okej att snurra runt runt i 15 minuter. För mig som aldrig sprungit på bana var det ju nyhetens behag och jag hann inte tröttna. Tvärtom var det kul att kolla på rugbyspelarna på plan och jujutsufolket i bollhuset som gjorde sprattelhopp :) Hoppas vi får testa de kortare också, men med tanke på hur lite fart jag kört var det skönt att starta med långa lite långsammare intervaller… så kroppsdelarna hängde med liksom :)

 • Svara
  Joanna Sörensen
  25 september, 2012 kl 13:04

  Shit intervall på hela 15 min?!? Överlever man det? ;-)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  25 september, 2012 kl 13:37

  Jadå, jag sitter ju här :) Men farten är ju långt i från den samma som på en kortare intervall. Här jobbar du ju inte över tröskelfart, men det blev bra jobbigt ändå!

 • Svara
  Adam Larsson
  25 september, 2012 kl 14:23

  Starkt jobbat! Hur känns det i benen efter ett 15 min intervall !? Jag själv har aldrig orkat springa intervall på längre än 2-3 min innan kroppen säger ifrån, har du tips på hur man tränar upp det där? Så att jag snart kan löpa som du :)

  • Svara
   Anna
   25 september, 2012 kl 22:23

   Det handlar bara om farten. Ska du springa 15 min kan du inte hålla samma tempo som när du springer 2 min….

 • Svara
  Johanna
  25 september, 2012 kl 20:04

  Intressant intervallpass, speciellt som banpass. Jag brukar aldrig springa på tid på bana, men det går tydligen det också :)

  • Svara
   Anna
   25 september, 2012 kl 22:24

   Allt går utom tennsoldater och nyfödda barn. Det har min pappa lärt mig :)

 • Svara
  Sara
  25 september, 2012 kl 23:07

  Jag tycker fortfarande att du ska besöka Löparprojketets träning :)

  • Svara
   Anna (orka mera)
   26 september, 2012 kl 07:10

   Jag vill! Problemet är att jag kör spinning på lördagar 09.30… Tror jag är ledig två lördagar i höst så vi hoppas ni kör löparprojektet då :)

 • Svara
  Fröken Fräken
  26 september, 2012 kl 14:25

  Hm, det låter spännande. det står att det räcker om man ligger under 60 minuter på milen. Då kanske man vågar sig dit någon gång…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.