Aktuellt

Tällberg halvmarathon 1.40.09

Tällberg halvmarathon är nog det vackraste jag sprungit. Detta hindrade mig dock inte från att hata backarna från och till…

image
Startklar

Kommer till nummerlappsutdelningen i god tid och hinner både byta om och sträcka ut kroppen till dess vanliga längd efter bilresan. Spanar in startfältet. Alla ser starka ut. Ingen har kjol…

Värmer upp och får håll, bådar gott det här!

Starten går och trots att jag står i andra raden framifrån kommer jag i väg katastrofalt dåligt. Hamnar bakom två pratande killar som lägger sig som en vägg framför mig.  Fredrik och barnen håller på att missa mig då de tror jag sprungit förbi för länge sen.  Fyra bakifrån är inte där jag brukar ligga.

image
Sen i starten…

Första kilometrarna går nerför och det är bara att rulla på. Vet att banans högsta punkt kommer på 5,2 km och sparar mig lite för att inte riskera att dö backdöden tidigt i loppet. Backen är lång och suger rejält i benen. Storgatan i Kävlinge känns plötsligt som en mikroskopisk lutning jämfört med vad Tällberg har att erbjuda.

image
Nerför igen. Tack hejarklacken för all pepp!

Backarna må kännas pestiga men de är ju samtidigt en förutsättning för att få den fantastiska utsikten. Så det är bara att bita ihop och tugga vidare. Kilometertiderna diffar med över minuten beroende på om det går upp eller ner, men frågan är om inte ner är värre än upp. Att bromsa sliter och att helt släppa bromsen vågar jag inte i de brantaste nerförsbackarna.

Jag har ingen målsättning vad gäller tid utan satsar istället på att komma förbi så många tjejer som möjligt.  Har en seg tjej framför mig under hela loppet som verkar omöjlig att plocka in på. Jag bestämmer mig att jag ska göra en Lisa Nordén. Jag ska vara i fatt henne på mållinjen och Fredrik ska ta målfotot. Sida vid sida. Jag SKA ifatt. Minst.

Plockar ett par placeringar efter sista uppförsbacken vid 14 km och när 3 km kvar är jag ifatt tjejen TJEJEN. Lägger mig bakom och samlar kraft. Tar sedan draghjälp av en kille som drar mig förbi och sista biten in i mål. Han är snabb och jag får kriga för att hinna med. De sista tre km blir därför en jobbig historia trots att banprofilen såg ytterst trevlig ut just där.

image

Summa summarum: ett jättefint och jättejobbigt lopp. Spontanlöpning när det är som bäst! 

image

Nu sova ikapp lite…

15 Kommentarer

 • Svara
  Sarah
  4 augusti, 2012 kl 21:38

  Medan andra säkert tar sightseeing Dalarna by bus, tar du sightseeing by run. I like. Bra jobbat!

 • Svara
  Jonna
  4 augusti, 2012 kl 21:49

  Grattis Anna! Du såg härligt stark ut och full av löpglädje. Fångade dig på ett par foto som finns på bloggen. Kul att du gillade loppet, välkommen tillbaka :)

 • Svara
  Träningen och livet
  4 augusti, 2012 kl 22:06

  Bra jobbat, du få det att se så lätt ut.

 • Svara
  Yvonne
  5 augusti, 2012 kl 01:06

  Kul att läsa! Gillar spontanlöpning.

 • Svara
  Jenny
  5 augusti, 2012 kl 06:56

  Du ser stark ut! Härligt!

 • Svara
  Johan
  5 augusti, 2012 kl 07:23

  Du får alltid det att verka så lätt. :-) Väldigt bra resultat med tanke på omständigheterna!

 • Svara
  Sara
  5 augusti, 2012 kl 09:04

  Underbart med spontanlöpning! Bra jobbat :)

 • Svara
  Andréa
  5 augusti, 2012 kl 10:08

  Rolig! Grattis till ett grymt lopp!

 • Svara
  Carina
  5 augusti, 2012 kl 21:41

  Härligt, vad grym du är!! Bara snyter ut en halvmara så där, spontant, mitt i semestern och på en bra tid dessutom!!

 • Svara
  Kristina Elf
  5 augusti, 2012 kl 22:38

  NÄMEN attans då…synd att du hade så bråttom på slutet då…jag missade ju målfotot ;-) Tänkte säga flera ggr att du hade en skitsnygg kjol, men nu vet du!!! Grattis!! Kram/ Kristina

  • Svara
   Anna (orka mera)
   6 augusti, 2012 kl 09:20

   Haha, tack för all draghjälp! Hade blicken på dig länge men trodde inte det skulle gå! Bra jobbat själv!!! Vi får ta målfotot nästa gång :)

 • Svara
  Åsa L
  6 augusti, 2012 kl 08:11

  Var lite osäker på om det var du först, men det är så få som springer med kjol, kjolen var för övrigt riktigt snygg, så jag tänkte att det måste vara du. Fick dock lov att gå in på din blogg efteråt för att dubbelkolla att det var rätt person jag sett längs med banan.

  Har följt din blogg ett tag så det var roligt att du hade letat dig upp på min hemmaplan!

  Riktigt bra gjort! Du hade ett vackert löpsteg!

  • Svara
   Anna (orka mera)
   6 augusti, 2012 kl 09:24

   Nej det var ont om kjolar i Tällberg. Fick många roliga kommentarer längs vägen och det lät som om många aldrig någonsin sett en springkjol :)

   Sprang du själv?

 • Svara
  Lina
  6 augusti, 2012 kl 12:47

  Bra jobbat! Ja underbara Dalarna bjuder på vacker löparnatur! :-)

 • Svara
  felicia
  6 augusti, 2012 kl 23:28

  gud vilken underbart söt outfit! bra sprunget oxå =D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.