Aktuellt

Prinsens minne 2012

Man kan överdriva sina förberedelser inför ett lopp men idag närmast ignorerade jag dem fullständigt.  Det skulle bli varmt och kvavt sas det. Blandade ihop en resorb i förebyggande men glömde den på köksbänken.  Framme i Halmstad upptäckte jag att jag dessutom glömt min nödgel.  Brukar ta en sån för att hålla mig pigg sista biten. Men mest funkar den som ett sällskap i handen. MÅSTE hålla i något. På träning duger en sten eller ett par nycklar men på halvmarathon and beyond brukar det bli en gel. Kris alltså. Tur att Malin hade en över.

Photo 2012-08-18 14 19 56

I startfållan tre minuter innan start. Speakern pratar och pratar men man hör ingenting. Vet inte var högtalarna är riktade men det är inte mot  löparna.  Börjar springa när de andra springer. Verkar logiskt.

Hittar inget pepp i kroppen.  Springer som om det vore vilken träningsrunda som helst och taggar inte till.  Förrän någon vid 4 km upplyser mig om att jag är nionde tjej.  Topp 10. Det låter det. Bestämmer mig för att satsa på det. Eftersom jag inte har en aning om vilka tjejer som ligger och smyger bakom mig måste jag satsa på att komma ifatt dem som är framför. Så jag får lite marginal ifall någon kommer upp bakifrån.

Men framför mig är BARA killar. Inte en tjej så långt ögat når.  Kopplar på maskinen.  Matar. Får draghjälp av en kille i rött.  När jag strax före 10 km skylten ser en tjej säger jag åt min hare att han måste dra mig förbi henne och har tar sig an uppgiften.  Ytterligare en tjej senare försvinner killen i den röda tröjan bakom mig, och jag får aldrig chans att tacka för hjälpen.

Photo 2012-08-18 13 37 54

Banan är fin. Jättefin till och med. Men som vanligt är jag för fokuserad på vägen för att njuta.  Emellanåt är det tungt och jag frågar mig varför jag utsätter mig för sånt här.  Varje gång säger jag åt mig själv att sluta gnälla och njuta av att jag faktiskt KAN springa och att mitt knä är helt! Jag var ju inte precis gladare förra året när jag “slapp” springa halvmaran…

När jag ligger sjunde tjej finns inga fler tjejer i sikte, det finns inte mer att plocka. Däremot vill jag under 1.40 så jag kan inte såsa till fullständigt. Når målrakan och ser att jag har chans att gå under 1.38.  Försöker öka lite men att springa på gräs efter en halvmara är en omöjlig uppgift. Jag snubblar omkring och kommer ingen vart.  Försöker hålla tempo och stapplar i mål på trötta ben. Klockan visar 1.38.08 men då har jag som vanligt glömt att stänga av den i målgången. Frågan är hur många sekunder sen jag var och om jag kom under 1.38…

Väntar in resultatlistan och jadå. 1.37.55 och en sjundeplats.  Firar med ett dopp!

Photo 2012-08-18 15 22 49 
Jodå, jag var i. Men fick gå till Danmark för att få vatten över knäna. Och så bra zoom hade inte telefonen…

Avslutar med lite behind the scenes…  För det är ju så att en blogg är en blogg och visar inte alltid hela sanningen…För att få en normal bild krävs hundra onormala. Minst… Här är ett axplock av mindre normala bilder…

Photo 2012-08-18 14 19 24 Photo 2012-08-18 14 19 29 Photo 2012-08-18 14 19 48 Photo 2012-08-18 14 19 50

22 Kommentarer

 • Svara
  Ingmarie
  18 augusti, 2012 kl 22:35

  Underbara bilder från ett underbart Halmstad. Och jag ”varnade” dig ju om vattnet. ;-) Men visst var det nice?

  • Svara
   Anna (orka mera)
   19 augusti, 2012 kl 00:02

   Helt ärligt så var det faktiskt ganska najs… undrar varför jag inte gjort det tidigare :)

 • Svara
  Johan
  19 augusti, 2012 kl 07:09

  Bara jobbat! Som vanligt så gör du bra ifrån dig när det gäller. :-) Trots lite si så där förberedeldser. Omgivningen missar man alltför ofta när man springer.

  • Svara
   Anna (orka mera)
   19 augusti, 2012 kl 22:43

   Ja det är inte så lönt att välja fina lopp, man ser ju ändå inget. Alltså borde jag kunna spinga EKO halvmara i skanör fast jag tycker den är så tråkig att klockorna stannar…

   • Svara
    Johan
    21 augusti, 2012 kl 12:21

    Håller mig till milen på den. Är ju helgen innan Berlin. :-)

 • Svara
  anneliten
  19 augusti, 2012 kl 09:43

  Jättebra sprunget! Och inspirerande läsning för en som varit skadad ett tag – det går att komma tillbaka. Kanske.

 • Svara
  SnabbaFötter
  19 augusti, 2012 kl 10:18

  Bra sprunget och kul att du fixade hare under loppet. Att du tackade honom genom att ge honom ryggen är väl en annan sak… ;)
  Visst är Halmstad och prins Bertils stig fint! :)

  • Svara
   Anna (orka mera)
   19 augusti, 2012 kl 22:46

   Ajdå, det var visst inte så schysst…. Halmstad är jättefint och stigen underbar, jag håller med på alla punkter!

 • Svara
  Ullis
  19 augusti, 2012 kl 10:18

  Medan du sprang Prinsens minne sprang jag Taveljsö halvmarathon i stekande sol och 24 grader. En fråga som jag har är Hur mycket dricker du under ett lopp? Jag insåg dagarna innan loppet att det skulle bli varmt och försökte vätska upp mig. Jag hade med mig egna flaskor förutom de 4 vätskekontrollerna. Men under loppet drack jag inte ens hälften av innehållet i mina egna flaskor och försökte få i mig ett glas vatten/sportdryck vid kontrollerna. För lite förstår jag då jag de sista 2 km frös lite grann, illamående och ingen fart kvar i kroppen. Har du ”lärt” dig dricka under lopp? Och i så fall, hur?

  • Svara
   Anna (orka mera)
   19 augusti, 2012 kl 22:49

   Jag har aldrig vätska med mig på lopp utan dricker det som serveras. Beroende på hur varmt det är dricker jag olika mycket. Vissa gånger vid alla stationer och vissa bara vid ett par. Har inte lärt mig att dricka springandes utan tar en mugg och går ett par steg medan jag dricker. Igår var det tryckande och kvavt och då drack jag vid 3 km, 6 km, 10 km, 15 km och 18 km, några klunkar per gång.

 • Svara
  Amanda
  19 augusti, 2012 kl 10:25

  Låter som ett härligt pass. Och vilken fin tid du sprang :-) grattis!

 • Svara
  A
  19 augusti, 2012 kl 11:36

  Om du redan är i Danmark så är de kph halvmara 9sept!

  • Svara
   Anna (orka mera)
   19 augusti, 2012 kl 22:50

   Attans! Då är jag ju i Halmstad på löpläger. Annars hade det ju varit gjutet! Ska du springa? Funderar annars på veberöd helgen efter, vi får se hur det blir med det!

   • Svara
    A
    20 augusti, 2012 kl 17:28

    Ja men de känns som att formen är långt från där jag önskar att den vore. Trots intensiv träning under sommaren ligger jag långt under vad jag presterade på varvet. Bläh. Men tror de blir najs, smidigt att bara ta tåget över :)

 • Svara
  Moa goes fit, fast and fab.
  19 augusti, 2012 kl 13:10

  Grattis! Och när det gäller det här med bilderna.. Jag känner igen det! Ibland blir det fem bilder tagna för att få ett ”bloggvänligt”! ;D

 • Svara
  Zara
  19 augusti, 2012 kl 20:18

  Grymt bra jobbat. Jag är så himla imponerad av alla dina bedrifter.
  Jag funderar lite på det där med gel, vad använder du.
  När du kör långpass hemma, har du vätska med dig eller tycker du att det räcker med en gel?
  Jag har aldrig sprungit mer än 10 km och då klarar man ju sig utan påfyllning. Men efter tjejmilen 1 sep. Tänkte jag öka distanserna ordentligt inför halvmara och förhoppningsvis mara nästa år…
  Du är en sann inspiration!

  • Svara
   Anna (orka mera)
   19 augusti, 2012 kl 22:54

   Just nu har jag några blåbärsgel från Hammergel som är himla goda och lättsvalda. Brukar ha med mig ett par st på längre lopp som reservbränsle, men brukar bara äta en. På träning har jag oftast inte med mig energi om jag inte ska springa väldigt långt (typ över 25 km). Vätska har jag om det är varmt, typ 1-2 vätskebältesflaskor. Vid normala temperaturer brukar jag klara mig utan. Springer jag långt tar jag med mig någon flaska.

 • Svara
  Daniel
  19 augusti, 2012 kl 21:46

  Snygg tid och bra lopp! Bådar gott inför NY detta! :)

 • Svara
  Carina
  19 augusti, 2012 kl 23:20

  Härligtminlägg och mycket bra kutat!! Bra att de placerat ut lite harar här och var där de behövs. Det är bra organisation det!!!

 • Svara
  Prralin
  20 augusti, 2012 kl 19:00

  Haha, underbara behind the scenes-bilder! Grattis till en grym prestation, själv sitter jag här och är lite stolt över att jag orkade springa 20 minuter igår. Skilda världar. :)

  • Svara
   Anna (orka mera)
   21 augusti, 2012 kl 08:18

   20 minuter är bättre än inga minutrar!!! Jättebra jobbat, klart du ska vara stolt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.