Bor man i plankstekens och bearnaisesåsens förlovade land Kävlinge är valet enkelt.
Matlåda:
Vegetarisk biff på svarta bönor, kummin, majs och solrosfrön. Inlindad i vitkål och serverad med linssallad på tomat, zucchini, nektarin. På biffen tomatchutney, turkisk yoghurt, groddar, gurka och rädisor.
Veckomeny på lokal lunchrestaurang:
Valet är enkelt. Busenkelt.
Fast jag ska inte sticka under stol med att det hade varit roligt att kunna äta ute någon lunch ibland, utan att behöva åka till Malmö!
Vad äter du till lunch idag?
9 Kommentarer
Keron
30 augusti, 2012 kl 06:49Sorgligt nog ser ju dagens lunch ut så där på allt för många ställen.
Idag äter jag en wok med älgkött, goGreen lins- och kikärtssalsa, sallad och turkisk yoghurt i tortilla.
pill
30 augusti, 2012 kl 08:22Idag blir det ugnspannkaka med äpplen och keso
Anna (orka mera)
30 augusti, 2012 kl 15:40Gott!
Emilia
30 augusti, 2012 kl 09:11De tre dagar som jag jobbar i butiken och inte hemma brukar jag äta lunch på Raw food house :), vår butik ligger bara 50 meter därifrån.
Anna (orka mera)
30 augusti, 2012 kl 15:41ÅÅÅ vad lyxigt!!!! Där vill jag också jobba :)
Karin
30 augusti, 2012 kl 09:51Förstår helt och fullt varför du valde matlåda, den ser fantastiskt god ut! Har du något mer exakt recept på biffarna? Jag blev väldigt sugen på att prova dem själv. Måste också passa på att fråga var du får inspiration till vego-recept från? Jag försöker övertyga min ”blodig biff-älskande” sambo om att vi ska köra mer vegetariskt men för att lyckas behöver jag nog själv lite bättre inspiration än jag har nu… :)
Anna (orka mera)
30 augusti, 2012 kl 15:506 biffar:
1 lök, klyftad
4 vitlöksklyftor
1 majskolv, kornen avskurna
2 tsk kumminfrön
1 dl färsk persilja
2,5 dl solrosfrön, hackade
2 msk olivolja
4 dl svarta bönor, kokta
2.5 dl havregryn
Salt och peppar efter smak
Kör löken i matberedare tills den är fint hackad och saften kommit fram. Tillsätt vitlök och majs och kör ca 10 sek. Det ska finnas delar av majskornen kvar.
Tillsätt kumminfrön, persilja, solrosfrön, olja och bönor och mixa till en lös massa.
Rör ner havregryn, salt och peppar med en skedd. Sätt i kylskåpet 30 minuter.
Forma 6 biffar med händerna och grilla 2-3 minuter på varje sida över hög värme. Servera i vitkålsblad, med turkisk yoghurt, tomatchutney, groddar, rädisa.
Sen hade vi en linssallad till med ugnbakade zucchini-skivor, puylinser, körsbärstomater, dressing och nektarin.
Inspiration till vego hittar jag överallt :) Just detta recept var från Damernas värld (!) . Annars har Marcus Aujaulay jättegoda vegetariska rätter/tillbehör. Har en kokbok av honom som är välanvänd!
Min man älskar också blodiga biffar men han var överväldigad över den här maten! som han ödmjukt uttryckte sig: den som inte gillar detta är ju dum i huvudet….
Jenny
30 augusti, 2012 kl 11:38Kycklingfiléer i ugn med rostad aubergine, lök, broccoli, paprika och tomat. Till detta en massa keso och bulgur! Så enkelt och så gott!
Anna (orka mera)
30 augusti, 2012 kl 15:51Jättegott! En typisk Anna-mat!