Aktuellt

Masesgården – Äntligen riktig mat!

Det svåraste med att vara på semester (utanför de större städerna) är att hitta något vettigt att äta. Det känns som större delen av Sverige fortfarande anser att planka med bea är höjden av kok-konst.

Under vår vecka på resande fot har vi överdoserat kött. Vi har ätit rätter som kycklingspett med kycklinggryta (!) och knappt sett skymten av en grönsak.  Definitionen på grönsaker tycks nämligen vara isbergssallad, gurka och tomat. Våra antioxidantförråd skriker tomma och det händer att jag dagdrömmer om en spänstig broccoli ibland…

Idag hittade vi räddningen. Masesgården i Grytnäs och en vegetarisk buffé som fick smaklökarna att jubla. Linsgryta, vegetariska biffar, äppelsallad, zucchinisallad, bönsallader, groddar, quinoa, mangold, tomatvinegrette, vitkål, rödkål, keso, soltorkade tomater, oliver…

Jag mår som en prinsessa.

IMG_5042

Photo 2012-08-09 12 32 28

IMG_5031

IMG_5028

12 Kommentarer

 • Svara
  mammaspring
  9 augusti, 2012 kl 20:37

  Ser alldeles underbart gott ut!!

 • Svara
  Jonna
  9 augusti, 2012 kl 20:57

  Ja Masesgården är alldeles alldeles fantastiskt! Hrrrm, bra caféer… Siljans konditori i Leksand är en klassiker, men sommartid finns det ju många små mysiga fäbodcaféer och liknande också. Solvi SMU-gård i Leksand… Gårdscaféet i Leksand… Finns det inte ngt mysigt ställe som heter typ Relax i närheten av Sollerön, Gesunda?

 • Svara
  Moa goes fit, fast and fab.
  9 augusti, 2012 kl 22:36

  Det ser alldeles fantastiskt gott ut!

 • Svara
  A
  9 augusti, 2012 kl 22:43

  Plankan med bea ska helst införtäras med foppatofflor på också eller?

  Antioxidantnoja;)

 • Svara
  Jenny
  10 augusti, 2012 kl 09:23

  Oj så gott!

 • Svara
  Snorkkis
  10 augusti, 2012 kl 17:17

  Vad gott det ser ut. Och håller med – det är svårt att hitta sin vanliga måltidskomposition när man är ute på vift. (Psst – för antioxidantpåfyllning funkar väl annars rödvin, burkar ju finnas överallt ;) )

 • Svara
  Emilia
  23 augusti, 2012 kl 16:57

  Ohh underbara Masesgården, där brukar jag vara en vecka varje sommar! :) Världens bästa ställe för återhämtning och som sagt fantastisk mat! :D

 • Svara
  Christina Nilsson
  23 augusti, 2012 kl 17:14

  Hade min premiär på Masesgården för några veckor sedan. Det var en euforisk upplevelse att äta deras gudomliga mat. Kommer definitivt tillbaka! Min dans-workshop blir en ytterligare krydda att njuta av.. ;-)

  • Svara
   Anna (orka mera)
   23 augusti, 2012 kl 22:05

   Vad härligt!! Ser att du ska till Torekov också! Blev lite sugen …

 • Svara
  Katarina
  23 augusti, 2012 kl 18:42

  Vad roligt att ni gillade maten.
  Välkomna åter och då kanske med en hel vistelseperiod hos oss!

  Bästa sensommar hälsningar
  Katarina , Masesgården

  • Svara
   Anna (orka mera)
   23 augusti, 2012 kl 22:06

   Maten var fantastisk! Om ni gick back den dagen så är det för att jag åt minst 4 portioner :) Kommer gärna tillbaka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.