Aktuellt

Alla fel!

 

Vilket funkar bäst?

När jag började springa lopp förberedde jag mig minutiöst. Carboloader en masse från onsdag till lördag.  Vilade mig i form av rädsla att bli sliten. Och så pasta förstås. För bönor och fibrer skulle ju paja magen minsann.  Inför Stockholm marathon 2008 fick jag hjärtklappning av en stackars seven-eleven-kaka som fick sockerbägaren att rinna över…

Idag är jag lugnare med det där. Någon Vitargo göre sig inte besvär, det är ju inte ens gott. Äter  som vanligt för att inte störa min mages rutiner, bara kanske något extra “för säkerhets skull”.

I morgon springer jag Prinsens minne. Ikväll ska jag på grillfest. Gissar att middagen inte är helt lättsmält och att pastan lyser med sin frånvaro. Men jag inbillar mig att det löser sig ändå. Till frukost äter jag en ordentlig portion gröt med fibrer och allt. Tvärtemot regelboken. Jag resonerar som så att det är bättre att få sprutt på magen än att springa tunglastad.

Däremot håller jag mig borta från vinet ikväll. Så gör jag i alla fall något rätt.

Hur laddar du?

11 Kommentarer

 • Svara
  Marie
  17 augusti, 2012 kl 16:02

  På samma sätt som vanligt, möjligen aningens större portioner om det är många timmars träning/tävling.

 • Svara
  Sarah
  17 augusti, 2012 kl 16:18

  På samma sätt som förra gången det gick bra. Pasta hela veckan och en kycklingwrap på lopp-dagen. Denna gång kör jag med himmalagad istället för McDs! Men vem vet. Snabbmaten/panikmaten gjorde kanske susen. ;) Fast nu går den mesta uppladdningsenergin åt till att fundera på om rosslet i halsen beror på baciller eller pratat för mycket i sömnen. Får se om jag kommer till start imorgon!

  • Svara
   Anna (orka mera)
   18 augusti, 2012 kl 23:58

   Trist att det inte blev någon start! Det var ett kanonfint lopp och skönt att bada efteråt :)

 • Svara
  Snorkkis
  17 augusti, 2012 kl 18:06

  Grillat låter helrätt. Kommer ihåg när jag en gång överdoserade havregrynsgröt som laddning. Fick springa i buskagen ett antal gånger den gången…

  • Svara
   Anna (orka mera)
   18 augusti, 2012 kl 23:59

   Kan man överdosera havregrynsgröt???? Jag kan inte få nog av det…

 • Svara
  Helena
  17 augusti, 2012 kl 18:50

  Det känns spontant som att grillfest är mer humant mot magen än ett lass pasta…(?) Jag laddar genom att äta som vanligt innan lopp – kanske något större portioner ett par dagar innan, men jag håller mig som alltid ifrån tung pasta, bröd och annat med en massa gluten som får MIN mage att totalt go bananas. Men så är jag ju inte lika snabb som du heller… ;)

 • Svara
  Malin
  17 augusti, 2012 kl 21:06

  Äter som vanligt men lite mer. Kanske lite extra nötter på kvällen, lite mer yoghurt. Men vill inte chocka magen och äter ju annars lågkolhydratskost så då blir det ju lite fel med pastaladdning.

  Har dock inte så mkt loppvana och stoppar nog egentligen i mig ”onödigt” mycket av rädsla att bli hungrig – även fast jag vet att man inte blir det när man är igång och springer… :)

  Är mitt uppe i funderingar kring kost innan midnattsloppet, men blir nog bra!

 • Svara
  anneliten
  17 augusti, 2012 kl 22:19

  Som du – äter som vanligt. Jag brukar till och med tillåta mig lite vin, men bara ett glas.

 • Svara
  Ingmarie
  18 augusti, 2012 kl 00:51

  Som jag alltid gjort. Med min vanliga mat. :-)

 • Svara
  Jennie
  18 augusti, 2012 kl 14:24

  Grönsaker och grillad biff är helrätt för min del! Marathon nr 6 i ordningen hade jag absolut bästa orken, inte en gnutta pasta eller gröt. Åt ägg och bacon och massa grönsaker till frukost innan Stockholm marathon i år, gick bara bäst!
  Good luck!

 • Svara
  Carina
  19 augusti, 2012 kl 11:26

  Laddar i stort sett extra bara inför marathondistansen. Längre och kortare äter jag som vanligt. Då jag laddar inför maraton brukar jag köra lite vitargo då jag har svårt att få i mig tillräckligt genom att äta. Jag är dålig på att äta, dricka det där extra fungerar däremot mycket bättre!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.