Aktuellt

Kokosmjöl???

Jag är expert på att köpa roliga saker. Jag har en hemlig låda i skafferiet med alla möjliga och omöjliga fröer, mjöl, bär och pulver.

Vissa saker används flitigt och vissa hittar jag liksom inget användningsområde till. Kokosmjölet tillhör de sistnämnda.  Har gjort ett taffligt försök till kokospannkaka men det smakade kofta. Känns som det är jordens torraste produkt, allt bara växer i munnen…

Någon som har en bra idé vad jag kan göra med det? Jag har ju 4 veckors semester och enormt med tid för roliga experiment!  Alla förslag mottages tacksamt.

6 Kommentarer

 • Svara
  kikki
  14 juli, 2012 kl 12:36

  Jag har testat att använda kokosmjölet i vanliga pannkakor. Bytt ut 1/2 dl vetemjöl mot 1/2 dl kokosmjöl. Pannkakorna blir ju lite mer matigare. Istället för mjölk i pannkakorna, kör jag med Oatleys havremjölk.

 • Svara
  Malin
  14 juli, 2012 kl 13:20

  Tillräckligt med vätska tror jag är lösningen:

  http://malinstang.se/blogg/?p=1127

  Dessa är OK men kan säkert bli saftigare med mer vätska.

  mariannslchf.se är en guldgruva för recept med kokosmjöl som är GODA. Vill du inte använda sötningsmedel funkar ju vanligt socker lika bra men då får du tips på mängder i alla fall! =)

  • Svara
   Anna (orka mera)
   15 juli, 2012 kl 17:03

   Tack för tips! Jag får experimentera lite med vätskan! Också skippar jag gärna sötningsmedlet ja :)

 • Svara
  Träningsglädje
  14 juli, 2012 kl 17:53

  googla! tycker jag sett många recept med kokosmjöl men kommer såklart inte på nåt nu. kan inte du visa din hemliga låda… så visar jag min!

  • Svara
   Anna (orka mera)
   15 juli, 2012 kl 17:04

   Jag har googlat massor, men inte hittar inget som verkar jättegott. Jag får ta några varv till! Klart jag ska visa min hemliga låda. Kommer inom kort!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.