Aktuellt

Jag vill inte vara här!

Idag har jag varit på ställen jag helst sluppit. När det var som värst slängde jag cykeln, larmade av en radänga svordomar och avslutade med ett “JAG VILL INTE VARA HÄR!” i hög falsett.

image

Det var efter kilometervis av icke cyklingsbar terräng, toppat med oändlig träskmark och en mtb-vurpa rätt ner i geggan. Ensamma och utelämnade bland ivrigt blodsugande myggor, där tankarna som cirkulerade handlade allt mer om träsktroll än om cykling. Om risken att sjunka ner och bli kvar i träsket, sugas upp av underjorden och försvinna. Om stackars föräldralösa Alva som inte skulle bli hämtad på Bromma…

Jag älskar min mountainbike men jag är ingen mtb-cyklist. Jag är en grusvägscyklist. Hyfsat preparerade stigar och motionsspår funkar också. Men jag vill ha kontroll. Jag gillar inte överraskningsmomentet i att plötsligt i slutet av en brant nerförsbacke mötas av tvär sväng i lervälling. Eller ännu värre – stenblock.

Jag vill kunna bränna på utan att vara rädd för vad som dyker upp. Vilken tur att det finns gott om sånna möjligheter också!  Grusvägscyklist – that’s me!

Helgen är nu till ända.  Det har blivit mycket träning, 15 mil mtb och 26  km löpning, men minst lika mycket mat. Så här blev gårdagens middag:

image  image
Förrätt: Ceviche med piggvar, pilgrimsmussla, lax, sötpotatis, rabarber, koriander och lime. Huvudrätt: Kalvfilé med skink och nässellasagne, salviasmör, prosciutto och citronsky.

Photo 2012-07-07 22 20 56
Efterrättsbuffé. Say no more. Blev några vändor till efter denna…

image
Hela gänget samlat för middag: Åsa, Viktor, Jessica, Jaime, Sara, Kent, Sofie, Hans, Sofy, Fredrik och jag.  Alla inte med på bild dock…

Summa summarum. En kanonhelg på Högbo Brukshotell, med utmärkt mat och goda träningsmöjligheter. Hit kommer jag gärna tillbaka.

15 Kommentarer

 • Svara
  Träningsglädje
  8 juli, 2012 kl 17:12

  ja vad fasen gjorde ni där ute?? kanske skulle tagit några varv till på tian ändå… ;) tur att ni hittade hem igen! :)

  • Svara
   Anna (orka mera)
   9 juli, 2012 kl 13:50

   Haha, tian är min bana. Helt klart. Jag skulle ha stannat där…

 • Svara
  Jessica
  8 juli, 2012 kl 17:25

  Stenar kan vara luriga – men attans de är ganska kul ibland med. Underbart härligt att få träffas i helgen!

  • Svara
   Anna (orka mera)
   9 juli, 2012 kl 13:52

   Det samma! En vacker dag ska jag bli så där sjukt modig som du! Fast det tar nog några miljoner varv på tian innan jag ens vågar tänka tanken :)

 • Svara
  anneliten
  8 juli, 2012 kl 18:56

  Kanske börjar du älska svårare underlag än grusväg någon gång? Eller så gör du inte det. Tänker på mig själv och mina in-lines. Jag som älskar och är riktigt bra på att åka skridskor på hur knölig is som helst blir rädd på in-lines så fort det lutar lite nerför. Finns liksom ingen bra bromsteknik. Inte som på is. Och där jag bor är det backigt. Jag kom aldrig över den där tröskeln. Kanske ska ge det ett nytt försök när jag tänker efter.

  • Svara
   Anna (orka mera)
   9 juli, 2012 kl 13:52

   Inlines är farliga ting. Jag åker bara på cykelvägar som är helt plana och inte slutar i korsning med stor väg….

 • Svara
  Malin
  8 juli, 2012 kl 19:38

  Oh, haha, låter som mig när jag irrade ut på sörmlandsleden förra veckan. Bestiga berg med cykeln var inte min grej, men grusvägarna och skogsvägarna… ja tack! Även breda stigar utan de där allra största gigantiska rötterna och stenarna funkar. =) Kul att det blev en bra helg ändå och ja… den där efterrättsbuffén alltså…

  • Svara
   Anna (orka mera)
   9 juli, 2012 kl 13:54

   Grusvägar och skogsvägar är hur kul som helst! Vi verkar ha samma smak :)
   Haha, efterrätten… den glömmer man inte i första taget! Mumma!

 • Svara
  Karin Tri - triathlon
  8 juli, 2012 kl 20:03

  Det låter livsfarligt! Tacka vet jag asfalt! Och raka vägar, haha :)

  • Svara
   Anna (orka mera)
   9 juli, 2012 kl 13:56

   Haha. Asfalt har också sin charm. Gärna om vägen går i skogen. 90-vägar är inte lika kul alltid :)

 • Svara
  Dessi
  8 juli, 2012 kl 20:24

  Jag håller till viss mån med! Hatar när man inte riktigt får in flytet i cyklingen för att det är så mycket stök och överraskningar. Men jag antar att jag fortsätter att cykla ändå för att jag liksom hoppas att det blir bättre.

 • Svara
  Ingmarie
  8 juli, 2012 kl 22:15

  jag är precis likadan. Stigar funkar också OM de är rot-sten och stubbfria.De riktiga MTB:arna bara skrattar åt mig när jag undrar om det finns lopp utan de där attiraljerna på marken… ;-)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  9 juli, 2012 kl 13:57

  Dessi, Ingmarie- aaah, skönt att det inte bara är jag som tycker det blir för besvärligt ibland…

 • Svara
  Emma
  10 juli, 2012 kl 10:35

  Högbo låter ändå som ett grymt träningsställe, det kanske är där mitt nästa läger ska vara…

  • Svara
   Anna (orka mera)
   10 juli, 2012 kl 14:27

   Emma – det var jättefint! Övertygad om att du skulle trivas! Jag kommer lätt åka dit fler gånger!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.