Aktuellt

Hörby Marknadslopp

Det här var loppet som bara var träning. Loppet som inte skulle innebära någon extra vila eller inställd träning innan. Inga konstiga förberedelser. Loppet som skulle vara som vilken träningsrunda som helst. Fast med extra adrenalinpåslag och mer sällskap.


Sara vann tävlingsklassen på 49:24. Grym tjej det där!!!

Därför kommer jag till starten med träningsvärken Allan. Uppvärmningen känns allt annat än hoppfull och benen är klumpiga och svåra att lyfta från marken.

IMG_20120704_191046

Startskottet går och ganska direkt leds vi in i skogen. På ett underlag som lämnar lite övrigt att önska. Lös singel. Sladdar rundor men försöker fokusera på att komma mer framåt än åt sidan.

Banan är fantastisk fin. Skogsvägar och natur. Underlaget skärper till sig ganska snart och benen kan mata på. Vissa partier är stigarna smala och man får rätta sig i ledet. Ganska skönt att få vila lite…

Första halvan är liksom bara uppåt. Hittar en andningsrytm och går in i den. In i min egen lilla bubbla. Ser eller hör inget runtomkring. Lyssnar på andningen och springer i takt med den. Då och då sticker jag ut huvudet ur bubblan bara för att se en gråhårig man pinna på framför mig. Trots idoga försök att komma förbi lyckas jag inte. Han är seg som kola. In i bubblan igen,  sega gråhåriga farbröder blir man inte lyckligare av.

Loppet avslutas med en evighetslång spurtraka. Mål-skylten syns från andra sidan jorden och vägen fram till den sluttar behagligt neråt. Längs sidorna av vägen ser jag massor av kändisar som hjälper mig fram. Sista 600 m går i 4:04-fart och benen bara vevar. Jag känner mig som en maskin.

IMG_20120704_200719

12.6 km. 57.19. Ingen världsrekordtid men jag gav nog allt jag hade. Utan att ha tränat fart  på över ett år får man ändå vara nöjd. Tiden räckte ändå till en förstaplats i motionsklassen. Fast i motionsklassen vinner man inga priser…

IMG_20120704_202634

Jag är lite sugen på löparklubb nu igen. Känns lite tråkigt att vara motionär. Det är lite som att jogga…

När jag blir 40 ska jag gå med i löparklubb. Då kan jag TÄVLA i tantklassen. Det låter fint det.

21 Kommentarer

 • Svara
  Ingmarie
  4 juli, 2012 kl 23:11

  Tycker det var superbra jag och självklart ska du vara med i en klubb!
  Men du, TANTklass? Tack för den. ;-) Jag känner mig då inte som en tant trots att det är ett bra tag sedan jag blev 40….

  • Svara
   Anna (orka mera)
   5 juli, 2012 kl 07:51

   Hehe, tantklass börjar ju redan vid 35… och hos min dotter går gränsen vid trettio. Så jag har liksom accepterat mitt öde :) Men känna mig som en tant, nädå! Jag är fortfarande 23 i teorin! Så då är väl du 25 då kanske :)

 • Svara
  Andréa
  5 juli, 2012 kl 07:31

  Åh, stort grattis!! Och tiden är väl jättebra tycker jag!

  • Svara
   Anna (orka mera)
   5 juli, 2012 kl 07:52

   Jag är jättenöjd med tiden! Men det är lätt att jämföra med fornstora dagar liksom…

 • Svara
  Carina
  5 juli, 2012 kl 07:35

  Kul med spontanlopp!! Jag kommer att köra ett antal lopp med samma tankar som du hade inför det här. Ingen press, inga förväntningar, inga förberedelser och inga andra krav än att springa så fort som jag bara kan just då. :)

  • Svara
   Anna (orka mera)
   5 juli, 2012 kl 07:53

   Ja det var jätteskönt! Och jag inbillar mig att det är värsta bästa träningen! Man kommer ju aldrig upp i samma fart när man springer ensam.

 • Svara
  Johan
  5 juli, 2012 kl 08:21

  Ja det är en trevlig runda. Älskar raksträckan in till mål med lutning nedåt, så att man får känna sig stark och snabb, öka hela vägen in över mållinjen, snabbare och snabbare. :-)
  Det psykologiska spelar verkligen stor roll.

 • Svara
  Johan
  5 juli, 2012 kl 08:21

  Ja det är en trevlig runda. Älskar raksträckan in till mål med lutning nedåt, så att man får känna sig stark och snabb, öka hela vägen in över mållinjen, snabbare och snabbare. :-)
  Det psykologiska spelar verkligen stor roll.

  • Svara
   Anna (orka mera)
   5 juli, 2012 kl 15:35

   Johan – ja, det är en grym känsla att avsluta starkt! Berget upp till Stadion på stockholm marathon är inte alls lika kul :)

 • Svara
  Fröken Fräken
  5 juli, 2012 kl 08:39

  Fröken Funktionär noterar era positiva kommentarer. Tyvärr satt jag i sekreteriatet hela tiden så jag hann inte se något annat än när jag var ute för att insupa lite atmosfär, men det var fantastiskt roligt att se ”bloggkänningarna” vinna sina klasser.

  Din insats var ju grym. Var det jobbigt med värmen – jag tyckte det var kvavt.

  Och i herrklassen blev det en imponerande banrekord!

  • Svara
   Anna (orka mera)
   5 juli, 2012 kl 15:37

   Tyckte inte värmen var så farlig faktiskt. Inte förrän jag stannade och svetten rann in i ögonen…. Härligt med banrekord, jag tror t om han kom från Kävlinge….

 • Svara
  mammaspring
  5 juli, 2012 kl 09:11

  Stort grattis till vinsten! Något jag noterat under de lopp jag deltagit i är att ”tantklassen” ofta utklassar oss som är starx över 30! Då man blir ”tant” blir man tydligen ståltanter :) Ser fram emot att samla på mig lite år så blir jag också gjord av stål!

 • Svara
  Anki
  5 juli, 2012 kl 10:03

  Vilket fint lopp du gjorde och bra tid! Grattis!! :)

 • Svara
  Anki
  5 juli, 2012 kl 10:05

  Vilket fint lopp du gjorde och bra tid! Seger dessutom! Grattisar!! :)

 • Svara
  Jessica
  5 juli, 2012 kl 11:03

  EN gång i tiden har jag faktiskt tävlat samma lopp :)
  Grymt bra jobbat och bra tid!

 • Svara
  Helena Z
  5 juli, 2012 kl 15:37

  Anna: Gratulerar! Finns ingen anledning att vänta till 40 med att gå med i löparklubb. Jag blev veteran för två år sedan och har hunnit vara med om en massa skojiga tävlingar sedan dess, inklusive IVSM (inne-SM på bana) och Terräng-VSM. Grymma upplevelser, oavsett var i resultatlistan man hamnar :-) Dessutom får man gemenskapen på köpet i en klubb; en nog så viktig faktor för motivationen.

 • Svara
  Helena Z
  5 juli, 2012 kl 15:38

  Fröken fräken: Det var sällsynt bra väder för att vara Hörby :-) Inte alls så varmt och kvalmigt som det brukar vara – det hade ni ordnat bra :-)

 • Svara
  Sara
  5 juli, 2012 kl 22:01

  Bra jobat Anna! Inte illa pinkat med monsterträningsvärk :)
  Och lika snygg som vanligt var du!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.