Aktuellt

Bagage av erfarenheter

När du bara ser hinder och inga möjligheter, när träningspassen syns omöjliga att genomföra. Då är det bra att ta fram sitt bagage av erfarenheter, att se att det faktiskt har funkat förr.

IMG_20120726_091833

Idag var en sån dag. 24 km långpass på schemat. 28 grader utlovade. Vaknar överhettad och värme-svullen. Känner mig febrig och tänker att “DET HÄR KOMMER ALDRIG ATT GÅ”. Jag kommer bli överkokt, få solsting, förmodligen svimma och dö. Varför inte lägga mig på en filt på stranden istället?

Har nästan övertygat mig själv att det är rent hälsovådligt att springa i 28 grader när en tanke slår mig. Stockholm marathon 2009 gick i 28 grader och jag överlevde. Dessutom nästan dubbelt så långt och i en högre fart. Börjar vackla.

Nästa tanke slår mig. Kävlinge Ultra 2010, 50 km i över 30 grader. Det var ju inte så farligt.

I mitt bagage av lopp och träningspass finns erfarenheter som visar att jag kan klara detta också. Känner mig stärkt, hoppar i kläderna och springer till Lomma Beach.  Njuter av de små vindpuffarna från havet, njuter av utsikten över Malmö och Danmark, gläds åt att jag inte ställde in!

DCIM\100GOPRO

Så när det tar emot, rota en sväng i arkiven… där kan du hitta motivationen som behövs!

17 Kommentarer

 • Svara
  annajohanna
  26 juli, 2012 kl 19:57

  Så sant! Man behöver påminna sig själv ibland, speciellt när det är motigt…

 • Svara
  annajohanna
  26 juli, 2012 kl 19:58

  PS Bra jobbat idag! Det var verkligen högsommarvärme idag i Skåne. Underbart – äntligen!

 • Svara
  Johan
  26 juli, 2012 kl 20:30

  Duktig! Dessutom fick du möjlighet att bättra på brännan. :-)
  Själv tyckte jag 13 km i bokskogen i 25 grader var jobbigt nock. Så 24 km i 28 grader direkt i solen är imponerande.

  • Svara
   Anna (orka mera)
   27 juli, 2012 kl 07:46

   Bokskogen är lika imponerande! Där blåser det ju inte ens! Bra jobbat!

   • Svara
    Johan
    27 juli, 2012 kl 08:03

    Vadå? Blåste det igår? Måste ha missat det. :-)

 • Svara
  Miriam
  26 juli, 2012 kl 21:19

  Cool, I saw you on your run today. I was on my bike thought – and enjoyed seeing running celebrity on my ride :) Well done, you looked strong with your backpack of all kinds!

 • Svara
  A
  26 juli, 2012 kl 21:43

  Starkt! Här blev de playan i Landskrona hela dagen och 5×2.5k intervaller hemma i borgen med vattenflaskor på staketet.

  • Svara
   Anna (orka mera)
   27 juli, 2012 kl 07:49

   Intervaller EFTER stranden. Det är imponerande! Är aldrig så seg som efter en dag i solen!

  • Svara
   Anna (orka mera)
   27 juli, 2012 kl 07:50

   Intervaller EFTER stranden. Det är imponerande! Är aldrig så seg som efter en dag i solen!

 • Svara
  Daniel
  26 juli, 2012 kl 23:06

  Bra tips och bra jobbat i värmen!

 • Svara
  Carina
  26 juli, 2012 kl 23:59

  Bra där! Kanske blev det ett dopp i böljan också?!?

  • Svara
   Anna (orka mera)
   27 juli, 2012 kl 07:54

   Det var ju liksom tanken. Sen när jag väl kom fram var jag så hungrig att jag var tvungen att äta… efter mackorna var jag tillräckligt nersvalkad för att tycka havet såg kallt ut… så nej, jag fegade. Men idag blir stranddag så jag får en chans till!

 • Svara
  Malin
  27 juli, 2012 kl 00:30

  Riktigt bra tips!
  Själv brukar jag lägga in passen kvällstid av flera skäl. Dels är det tiden. Ensam med 2 barn så då är det planering som gäller (även om de nu är ganska stora). Lite spelar det in att det faktiskt är skönare att springa när det är lite svalare.
  Det som brukar motivera mig att ge mig ut när solen gassar (om jag nu skulle få tillfälle att springa mitt på dagen) är att jag har möjlighet att bättra på solbränna. :)

  • Svara
   Anna (orka mera)
   27 juli, 2012 kl 07:57

   Funderade på kvällen, men så tycker jag det är så fantastiskt skönt att ha det avklarat så resten av dagen blir fri. Plus att risken är mycket större att det kommer något emellan. Men med barnen hemma får man ju planera på ett annat sätt. Mina har varit hos farmor ett par dagar så då har man inte behövt tänka på sånt :)

 • Svara
  Maria
  27 juli, 2012 kl 09:42

  Bra jobbat! Får man fråga vad det är för vätskeryggsäck du har, och om du är nöjd?

  • Svara
   Anna (orka mera)
   28 juli, 2012 kl 08:08

   Den heter Nalgene och är köpt för många år sedan på typ Naturkompaniet (eller motsvarande… kommer inte riktigt ihåg). Den är nätt och jag trivs jättebra med den. Kunde tyvärr inte hitta den när jag googlade :(

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.