Aktuellt

Var gick det fel?

image

Av rädsla för nytt löparknä tyglar jag springbenen några dagar till. Cykel, spinning och yoga får fungera som substitut när det rycker allt mer i benen och när löparskornas skrik från garderoben överröstar allt annat…

Analyserar förra året. Vad gick fel? 11 juni small det till i knät. Två veckor efter maran. Tredje löppasset. Kunde förmodligen inte varit försiktigare. Ändå sket det sig.

Jag är livrädd nu. Tre maror, två löparknän. Statistiken är minst sagt dålig.

Skorna får skrika lite till. Jag bestämmer dejt med foamrollern istället.

Den fjärde maran ska vara starten på min uppladdning inför den femte – New York i november. Den ska inte sätta käppar i mina hjul. Lite löpvila på det!

7 Kommentarer

 • Svara
  Johan
  8 juni, 2012 kl 09:21

  Du tog ju ut dig förra gången, inte lika mycket denna gången (även om jag är avundsjuk på din tid). Sedan hade du en helt annan träningsintensitet inför förra gången. Jag tror att det kommer gå bättre denna gången och yoga plus foamroller är nog inte helt fel. :-)

 • Svara
  Helena
  8 juni, 2012 kl 10:30

  Har kollat dina inlägg ang löparknä och har själv börjat med styrketräning som du hade fått som tips tidigare. Hoppas det blir bättre för oss båda snart!

 • Svara
  Brita
  8 juni, 2012 kl 20:10

  Måste ju säga att foamrollern och Linnex är mitt bästa inköp för mitt löparknä! Allt gick jättebra och sen började jag väl lite för fort så allt kom tillbaka. Så det blev foamroller, stretchövningar, styrkeövningar och Linnex så nu känns det riktigt bra igen. Ska börja powerwalka så smått till veckan så får vi se :)

 • Svara
  Daniel
  8 juni, 2012 kl 22:06

  Ta tillfället i akt och kör lite styrka istället. Du har fortfarande gott om tid innan NY! Håller tummarna för att knät inte ska gnälla!

 • Svara
  Jonas
  8 juni, 2012 kl 23:54

  Vill du veta varför du hela tiden får känningarna tillbaka? Du behandlar bara dina symptom! Löparknä är ett symptom där du istället måste hitta och behandla orsaken för att bli bra för gott. Kontakta mig om du vill ha professionell hjälp med att bli av med ditt löparknä för evigt :-)

 • Svara
  Anna
  9 juni, 2012 kl 05:46

  Johan – jag inbillar mig också att den lägre intensiteten borde slita mindre. Jag hoppas vi har rätt :)

  Helena – håller tummarna för dig! Själv är jag problemfri sedan i december och vill mest förhindra att det kommer tillbaka!

  Brita – lycka till! Hoppas det funkar!

  Daniel – jag ska ! Måste bara bli av med träningsvärken från kettlebellen först :)

  Jonas – ”hela tiden” vet jag inte om jag skulle säga…. Behandla symtomen vet jag inte heller om jag skulle säga. jag har ju ställt om hela mitt löpsteg! Men ok, jag är dålig på styrketräna, det erkänner jag!

 • Svara
  Helena
  9 juni, 2012 kl 09:21

  @ Jonas; berätta mer om orsak bakom och hur jag blir av med det.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.