Aktuellt

Stressa mig lagom!

image

11000 anmälda till nästa års Göteborgsvarvet och redan två dagar efter fryschocken i Stockholm fylls Facebook av folk som anmält sig till nästa års mara.

Jag vill också springa Göteborg. Jag vill också springa Stockholm. Två veckor emellan, kan funka. Men tänk om det är något annat jag vill springa, som jag inte vet om ännu. Som förhindras av ett Göteborgsvarv eller en mara i huvudstaden.

Hur ska jag veta NU vad jag vill göra om ett år?  Ska alla år se likadana ut eller ska man testa något nytt? Ska jag springa Köpenhamns marathon i stället och Stockholm Ultra? Ska jag cykla Vätternrundan eller hitta någon lokal skojig utmaning?

Ett marathon utesluter så mycket veckorna före och efter. Är det värt det? Men å andra sidan, kan jag verkligen sitta i Kävlinge och läsa Stockholm marathon –berättelser utan att ångra mig, om jag inte klickat på anmäl-knappen? Förmodligen inte…

Dessutom får jag ju 5-årsdiplom nästa år. Kan man motstå det?  Och hur länge vågar man vela?

Så sluta anmäl er nu. Sluta stressa mig. Ge mig några månader…

25 Kommentarer

 • Svara
  Viveca
  5 juni, 2012 kl 14:00

  Vätternrundan ska vi cykla!!!

 • Svara
  Sarah
  5 juni, 2012 kl 14:26

  Man behöver inte göra som alla andra! Så vänta du lite. Eller anmäl dig nu så faller kostnaden på detta år och att springa nästa år blir gratis!

  • Svara
   Anna (orka mera)
   6 juni, 2012 kl 08:22

   Eller så väntar man tills platserna tar slut och då har man plötsligt tjänat jättemycket pengar :)

 • Svara
  Therese
  5 juni, 2012 kl 14:32

  Håller med. Nu får folk ta och lugna ner sig! :P Eller så får Sthlm marathon och GV få tummen ur nån gång och erbjuda namnbyte.

  • Svara
   Helena
   5 juni, 2012 kl 19:05

   Bra sagt! Att inte tillåta namnbyte är ju SÅ frustrerande…kanske dags för ett blogguppror? :D

   • Svara
    Therese
    5 juni, 2012 kl 20:37

    Det tycker jag verkligen! Jag blir riktigt arg när jag tänker på det. Jag har skrivit om det några gånger i samband med att de båda loppen skrutit med att de blivit fulltecknade. Jag tycker inte det är något att skryta med. Däremot vore det nåt att skriva hem om när i stort sett alla anmälda kommer till start. Men nej, arrangörerna verkar visst tycka att det är helt okej att tex 5000 av 21000 löpare inte kommer till start. Eller som i GV – EN TREDJEDEL. Det är sjukt många. Och mycket pengar ner i arrangörsfickorna.

  • Svara
   Anna (orka mera)
   6 juni, 2012 kl 08:24

   Ett himla effektivt sätt att tjäna pengar… Säg att de vill ha 15000 startande, dimensionerar dryck, tröjor, medaljer efter detta. Samtidigt vet dom att 25% avbokar, säljer 20000 platser och tjänar grymt med pengar! Smart är bara förnamnet. Men trist ändå!

 • Svara
  Träningen och livet
  5 juni, 2012 kl 15:16

  Sorry jag är redan anmäld till varvet nästa år!

 • Svara
  Staffan
  5 juni, 2012 kl 16:09

  Du har nog på dig till åtminstone oktober-november någon gång men det är nog många som direkt anmäler sig efter årets lopp.

  Visst är det ett problem med de stora arrangemangen att det inte går att spontananmäla sig sent. Jag har också gjort fyra maror i Stockholm nu på fem år och brukar alltid tveka efter loppet att anmäla till nästa år då maraträning kostar på tidsmässigt och fokus-/energimässigt var vår. Som jag skrev i race-rapporten verkar jag sakna förmåga att ta lätt på uppgiften och bara springa maran som ett ”fun-run”.

  Varje höst brukar jag dock börja längta efter loppet och 2011 när jag stod över var det jobbigt på våren att inte ha ett tydligt vårmål med träningen och att följa uppladdningen på bloggarna utan att vara en del av den.

  Det lutar nog ändå åt att jag tar en paus åtminstone 2013, det lockar lite mera att utveckla snabbheten mera först under den här säsongen och kanske nästa, snabbhet som jag i så fall har nytta av även på nästa mara, var och när det nu blir…

  • Svara
   Anna (orka mera)
   6 juni, 2012 kl 08:26

   Nej det är jobbigt att stå över. Och även fast detta året var ett skitlopp vädermässigt så är det ju kul att ha varit del i upplevelsen. Att inte bara höra alla andra prata om eländet. Vara med där det händer liksom….

 • Svara
  Johan
  5 juni, 2012 kl 18:09

  Antalet anmälda som inte kommer till start (i både s-maran och GV), talar ju sitt tydliga språk.
  Vet inte hur det är i Stockholm men både Berlin och Paris blir dyrare desto längre man väntar.

  • Svara
   Anna (orka mera)
   6 juni, 2012 kl 08:28

   Jo det brukar vara så…. Lika bra att trycka på knappen då också. Måste bara övertala Coach F om att det är en bra idé…. Fast nästa år ska jag springa fort!

 • Svara
  Västgötskan
  5 juni, 2012 kl 18:16

  Haha! Ni är galna… ;-)

 • Svara
  Lotta
  5 juni, 2012 kl 20:07

  Jag har varit anmäld till GV 2013 sedan 1 april.. Hoppas på tredje gången gillt och verkligen kunna springa den här gången!

  • Svara
   Anna (orka mera)
   6 juni, 2012 kl 08:28

   HÅller tummarna för dig!!! Hur går det med knät, hur långt kan du springa nu?

   • Svara
    Lotta
    6 juni, 2012 kl 22:24

    Tack! :)

    Jag har sprungit exakt 5 km ett par gånger och 5.17 senast och det känns ok under tiden. Kan ha lite värk och känna mig öm efteråt, men det kommer inte under tiden jag springer, och det är inte den där intensiva brännande smärtan. Vågar inte öka distansen fort och vågar heller inte springa för ofta, och håller mig till ”mellanmjölkstempo” även om det är nog så jobbigt när man är springotränad, men peppar peppar verkar det faktiskt funka just nu..

 • Svara
  Lisa
  5 juni, 2012 kl 21:51

  Det är vad jag kallar LYXproblem;)

 • Svara
  Uppochhoppa
  5 juni, 2012 kl 22:18

  Skitjobbig med hets ju, Sverige behöver fler roliga lopp verkar det som!

  Och: Fin ny design Anna! Men oj, du har tappat listen – eller jag ser loggan för bloggar om träning, men inte oss andra sköningar! <3

 • Svara
  Fia
  5 juni, 2012 kl 22:36

  Var inte meningen att stressa. Men jag stressar nog bara lite i så fall hoppas jag. Anmälde mig till Göteborgs Varvet redan 1 juni.

 • Svara
  Ingmarie
  5 juni, 2012 kl 23:38

  Bättre ha ett anmält lopp för mycket än för lite… ;-)

 • Svara
  A
  6 juni, 2012 kl 11:12

  Haha jag är en av de 11k som anmält sig till varvet. Anmäl dig till allt. De är ju bara att låta bli om de dyker upp något annat.

 • Svara
  A
  6 juni, 2012 kl 21:22

  Ditt gym borde arrangera en bussresa eller nått till berlin halv eller hel mara!

  • Svara
   Anna (orka mera)
   6 juni, 2012 kl 22:00

   Hel 2013 siktar jag lite på. Fast jag får nog ordna med egen buss :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.