Aktuellt

Vårruset – tillbaka där det började…

P5050005
Vårruset 2003 – med liten Alva i magen.

Via nätverket Bloggar om träning blev jag erbjuden en startplats i Vårruset i Malmö i kväll. Och det är med visst mått av nostalgi jag tar mig an uppgiften.

Vårruset – loppet där allt började. Året var 2003, byxorna var fladdriga och skorna hette Nike Pegasus. I magen en nästintill natta-gammal bäbis men magen hade redan börjat puta. Frisyren nämner jag inte ens.

Var livrädd inför loppet. Livrädd för att inte orka. Livrädd för att komma sist. Hade aldrig sprungit ett lopp tidigare och visste inte vad jag hade att vänta.

Efter 5 km visste jag. Att springa lopp var inte farligt. Tvärtom var känslan efteråt alldeles fantastisk.

Skulle bara hem och föda lite barn först. SEN skulle jag minsann springa mera lopp.

Och så blev det som bekant…

11 Kommentarer

 • Svara
  Jenny
  2 maj, 2012 kl 08:34

  Kul ju!

 • Svara
  Sarah
  2 maj, 2012 kl 08:43

  Du firar väl inte detta jubileum med något nattagammalt denna gången också? :)

 • Svara
  Uppochhoppa
  2 maj, 2012 kl 10:42

  Spring fort som vinden ikväll! Kanske ett nytt pers på korta distansen?

 • Svara
  Fröken Fräken
  2 maj, 2012 kl 13:03

  Och jag är där du var! Det här blir mitt första lopp sedan högstadietidens terrängstafetter och skol-DM. Det ska bli så fantastiskt roligt!

 • Svara
  Anna
  2 maj, 2012 kl 14:20

  Hej heja Anna! Själv skall jag dansa:-)

 • Svara
  Nanna
  2 maj, 2012 kl 18:05

  Lustigt, vårruset 2003 var mitt första riktiga lopp också :-) Dock utan några bebisar som fripassagerare ;-) Lycka till!

 • Svara
  Maria
  2 maj, 2012 kl 21:45

  Vad har du för träningsklocka? Jag ska köpa min första och har bl.a. tittat Forerunner 110. Men dammodellen går i rosa (och jag gillar inte rosa…) och på unisexmodellen medföljer inte pulsband. Någon som vet vad som skiljer dem åt? Maken har en Forerunner 305 han är nöjd med, men den känns gigantisk på min arm. Tacksam om du vill tipsa!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  2 maj, 2012 kl 22:37

  Sarah – eeehhh, nä. Vi överlämnar med varm hand ansvaret för släktens utökande till den yngre generationen…

  Uppochhoppa – pers it was. Inte så mycket för att det var räserfort utan mer för att jag inte sprungit så kort sen stenåldern :)

  Fröken Fräken – hoppas det gick bra för dig! Det är alltid något visst med en premiär!

  Anna – tack tack! Dansa är inte fel det heller!

  Nanna – tack! Springer du i år också?

  Maria – jag har en forrunner 310 xt (som väl är uppföljaren till 305:an). Gillar den jättemycket! Och JA, den är stor som en tegelsten på min lilla arm, men det gör inte så mycket. Det är ju inte så man har den på fest precis. Är inte så väl inläst på 110:an, någon annan som vet?

 • Svara
  Maria
  3 maj, 2012 kl 07:41

  Tack för ditt svar!

 • Svara
  jossan
  9 maj, 2012 kl 21:59

  du är grymt inspirerande!! vill också kunna orka springa ett lopp.. funderar på att anmäla mig till vårruset eller blodomloppet nu i slutet av maj/början av juni..
  några tips på hur man kan tagga mentalt för att köra?
  kram!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  10 maj, 2012 kl 13:30

  Jossan – tack! Klart du ska anmäla dig till ett lopp! Det blir så mycket roligare att träna när man har ett mål. Dessutom är känslan runt omkring loppen helt underbar. Så mycket folk, förväntningar! Och man känner sig så bra efteråt! Fundera inte mer nu, klicka hem en startplats vetja!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.