Aktuellt

Tvångstankar

Photo 2012-05-02 18 32 21
5 minuter till start. Muntorr men vid god vigör. Hittar ni mig bland skuggorna?

Inför ett lopp är jag hysteriskt rädd för vissa saker. Som att jag ska bli törstig, svälta ihjäl eller bli toanödig. Därför smådricker och småäter jag en massa för att undvika törsten och svälten. Vilket leder till att risken för toanödigheten ofrånkomligen ökar. Detta i sin tur medför att jag måste uppsöka bajamaja. Men inte för tidigt. För då kanske jag hinner bli nödig igen.

Med långa bajamajaköer är det svårt att optimera tiden för besök. Man vill inte komma fram för tidigt, men heller inte riskera att inte hinna fram.

En omöjlig ekvation. Och samma dilemma varje gång.

Utom igår. För Vårruset är mer en söndagsutflykt än ett lopp. Färdig på bajamajan 30 minuter innan start. Hade det varit Göteborgsvarvet hade jag direkt gått och ställt mig sist i kön igen…

Dessutom med vattenflaskan kvar i bilen och därmed inget att gå och sippa på. På startlinjen med mildare grad av muntorrhet. Men det spelade liksom ingen roll.

Skönt att slippa tvångstankar som omväxling.

Hur tvångstänker du?

11 Kommentarer

 • Svara
  Kristina
  3 maj, 2012 kl 14:50

  Det måste vara du som håller i kameran :-)

 • Svara
  Ulrika
  3 maj, 2012 kl 15:14

  Samma nervösa beteende har jag! Innan Rom marathon var jag så nervös på morgonen att jag sprang ideligen på toa (kvar på hotellet som tur var) så när loppet väl kom iväg sprang jag hela loppet utan att behöva på toa en enda gång. Det visar att nervös mage fyller en funktion ibland!

 • Svara
  Anna
  3 maj, 2012 kl 16:50

  samma här, men jag är sjukligt nervös en hel vecka före loppet, sen brukar det lugna ner sig under själva dagen. Toabesök – yep. I Prag blev det 8 gånger dan före och sen snabbesök på bajamajan. Ställer mig alltid i fel kö, vilket gör mig helt supernervig.
  Otrolig tid på Vårruset, tycker det var en ruskigt snabb söndagsutflykt!!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  3 maj, 2012 kl 17:59

  Kristina – bingo! Han med hatten är Peter Siepen.

  Ulrika – brukar du gå på toa under lopp? Det har jag lyckligtvis aldrig behövt! Peppar,peppar!

  Anna – finns bara fel köer :)

 • Svara
  Västgötskan
  3 maj, 2012 kl 19:31

  Jag har inte kommit till ”dina” tankar (än)… Har kanske inte sprungit tillräckligt långt på tävling (än).

  När jag sprang två 5 km-lopp förra året var jag TOKNERVÖS! Vet inte varför, mer än att jag har höga krav på mig själv i kombination med riktigt dåliga tävlingsnerver. Inte helt bra… (Men det brukar som tur var släppa när jag väl kommer iväg vid start). :-)

 • Svara
  Malin
  3 maj, 2012 kl 19:49

  Hihi, detta var som att läsa om mig själv. Måste vara ordentligt vätskefylld, vilket ju innebär toanödighet. Just det där att gå direkt från bajamajan till längst bak i kön känner jag verkligen igen! Tjejmilen är värst, där är det så himla mycket folk! Men även inför andra, längre lopp. Många toabesök blir det! Fördelen är ju som sagt att man har tömt magen inför loppet och då klarar sig rätt länge sen. Brukar aldrig behöva gå under loppet sen… Men så svettas jag rätt mycket också!

 • Svara
  anneliten
  3 maj, 2012 kl 22:40

  Tvångstänker som du ungefär.

 • Svara
  A
  4 maj, 2012 kl 08:02

  Exakt likadant för mig på sydkustloppet! Skrämmande igenkännande. Om en vecka bär de av till götlaborg!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  4 maj, 2012 kl 12:48

  Västgötskan – det kommer, var så säker :)

  Malin – skönt att jag inte är ensam!

  Anneliten – då kan vi kalla det normalt!

  A – härligt! Vad blir det för tid denna gång? Med tanke på att du hade lite sparat i Trelleborg.

 • Svara
  A
  4 maj, 2012 kl 19:15

  Satte precis 12k under timmen för första gången på 58.30 på vägarna kring byn. Planen är att våga öppna hårdare nästa helg, nu när man testtävlat och känt på det. försöka ligga strax under timmen på 12 och sen hålla ihop så gott de går. Gynnas av att de är fler vätskestationer i Gbg, om de blir lika varmt på slutet. 1.45 är fortf drömtid men de gäller att ha höga
  ambitioner. Tror jag klarar bättre än förra helgen iaf. Strandsträckan tog kol på mig som bara nött asfalt. Borde träna mer terräng framöver, bra för både de ena och de andra! Är de onormalt att ta med havregryn och vattenkokare så man kan göra grötlunch på hotellet på lördagen? Det är för mig de bästa maten innan långlöp.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  4 maj, 2012 kl 22:50

  A – terräng är kul och bra träning. Kräver dock sin lilla utflykt om man råkar bo i Kävlinge! Vad gröten anbelangar… det är aldrig onormalt att säkra sin grötfrukost. Det är faktiskt det mest normala i världen! (säger hon som packar med sig havregryn, rågflingor och paranötter när hon reser bort…)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.