Aktuellt

Vad skådar mitt norra?

I många år sprang jag i Nike Zoom Elite 4+. Egentligen ville jag ha Asics som alla andra. Det kändes lite mer löpar-rätt, men varje gång jag gick till Löplabbet kom jag hem med ett nytt par nya Zoom Elite. De satt som en smäck och jag hade aldrig problem.

Sen slutade de tillverkas och Asics DS trainer tog över rollen som mina trotjänare. Fungerade klanderfritt tills de gjorde om modellen förra året. Sen dess har jag inte riktigt hittat rätt. Nya DS trainern ger mig brännande tår och Sky speeden känns för plöfsiga. Newtons är sköna att springa i men jag vill ha ett par vanliga skor också…

Anyway. Nu ser jag plötsligt och utan förvarning att Zoom Elite har gjort comeback med efternamnet 5+. Den finns på Stadium och på Löplabbet i Norge

Så nu ställer jag mig två frågor:

1) Finns det någon anledning till att jag varken hittar den på Löplabbet i Sverige eller Runner’s store? ( Verkar skumt…)

2) Hur många löparskor får man köpa på ett år? (Tills man hittar ett par som passar va?)

Nu yoga. Utan skor.

8 Kommentarer

 • Svara
  Emelie
  16 april, 2012 kl 16:11

  Ähum. Hur är de i foten? Breda, smala? Jag letar fortsatt efter en bra sko för asfalt – vill ha en lika lätt och ledig och underbar som mina Montrails är i terrängen!

 • Svara
  A
  16 april, 2012 kl 17:20

  Har man problem ska man definitivt byta tycker jag. De är inte dyrt med skor om man springer 4-5 ggr per vecka. Jag funderar själv är inte helt nöjd med de jag köpte för någon månad sen men har inte kommit på om de är en mental grej. Snöra om har hittills fungerat för mina tår med distansskorna men ej intervalldojorna http://www.newbalance.com/lacing-guide/

 • Svara
  Mi
  16 april, 2012 kl 20:02

  Hej. Har du prövat vivobaaefoot? Det är en annan löpteknik men när du lär dig den så är det en fantastisk sko.

 • Svara
  Träningen och livet
  16 april, 2012 kl 20:54

  1. Beställ från Norge
  2. Många!

 • Svara
  Uppochhoppa
  16 april, 2012 kl 21:05

  Slår ännu ett slag för Saucony A5! Beroendeframkallande underbaringar. Get some!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  17 april, 2012 kl 07:20

  Emelie – allt som jag har på mig är smalt. Mina fötter är som två glasspinnar :)

  A – precis det svaret jag ville ha! :)

  Träningen och livet – och en till som svara som jag vill! Vilka bloggläsare jag har :)

  Uppochhoppa – har kört med A3:an och gillar dem massor. Vet inte om de är för lätta för långpassen bara. Kör du långt med A5:orna?

 • Svara
  anneliten
  17 april, 2012 kl 15:28

  På fråga 2 svarar jag så många du vill så länge du ställer mat på bordet åt dina barn :-)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  18 april, 2012 kl 07:31

  Mi – nej det har jag inte testat. Får googla på det :)

  Anneliten – jamendåså :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.