Aktuellt

Träningsläger i Umeå

Åker med lilla tjejen till Umeå över påsk och har fullt upp med att packa min väska. Högen med vanliga kläder tog 2 minuter att rota fram och upptar ett ynka hörn av väskan. Mjukisbrallorna tar upp en ansenlig del tillsammans med gosestrumporna. Resten gapar tomt. Det är där jag ska proppa ner träningskläderna.

Hört från säkra källor att det är kallt, med snö som smälter på dagarna och fryser på nätterna. Velar om löparutrustningen.

Att plocka fram icebugs känns som ett nederlag nu när jag mentalt ställt in mig på vår. Och vintertights känns helt främmande. Men minus 9 är rätt kallt…

Så norrlänningar out there. Vad har ni på fötterna? Går det att springa i vanliga skor? Och behöver man vintertights?

Att hälsa på föräldrarna i Umeå innebär goda möjligheter att träna. I år består träningslägret av löpning, yoga och Saras underbara utmaning JÄVLIGT JOBBIG PÅSKHELG. Och så lite påskägg på det för balansens skull.

Vad hittar ni på i påsk?

12 Kommentarer

 • Svara
  Malin
  4 april, 2012 kl 12:37

  Var nyss ute på en runda uppe i Luleå, här runt -0,5gr idag.. Hade långkallingar o vanliga långa tights (alltså ej vinter), en lager 1 tröja fr craft och en löparjacka (ofodrad). Till det ds trainer o en buff runt hals o en runt huvudet. Ganska perfekt faktiskt :)

 • Svara
  Träningsglädje
  4 april, 2012 kl 13:42

  haha känner igen packningsfördelningen. ha det grymt där uppe så åker jag ner på träningsläger till södern!

 • Svara
  Helena
  4 april, 2012 kl 13:44

  Också på träningsläger i Umeå! (läs hälsar på föräldrarna tillsammans med barnen). Vädret är perfekt! Strålande solsken mitt på dagen med klarblå himmel och några plusgrader. Visst, det kom ett chockartat snöfall per 1 pril (ca 20cm) men det har börjat smälta av så att asfalten visar sig. Skogslöpning i vintertight alt vanliga funkar bra! Långarmad undertröja (kan vara bra med linne under också), och vindjacka räcker! Mössa/buff på huvudet och handskar inledningsvis om man som jag är frusen om händerna. =)
  För träning inomhus rekommenderas gruppträning i alla de slag på IKSU eller USM!

 • Svara
  soffan
  4 april, 2012 kl 13:45

  Meh! Alla ska göra så skojiga saker i påsk! Jag ska bara göra mitt gamla vanliga, typ köra klasser och sånt, plus åka ut till päronen på landet för lite påskmiddag. Fast det är helt okey det med :D .

 • Svara
  emi
  4 april, 2012 kl 14:25

  Springer du senare på dagen är det inte så halkigt, kan vara slaskigt på sina ställen. Jag springer med vanliga tights (ev korta mamelucker under ;)) lager 1 tröja och ofodrad jacka, pannband. Har varit plus här (Umeå) idag! Mycket fint vårvinterväder!

 • Svara
  Ulrika
  4 april, 2012 kl 14:55

  VÄLKOMMEN! Så trevligt att ni kommer till Umeå! Vill du ha sällskap i helgen på en tur, skriv här på bloggen så kan vi sammanstråla.
  Jag håller med de andra inläggen rörande löparvädret i Umeå. I måndags drog jag av 8 km vid 20 tiden på kvällen och insåg att det kunde vara halkigt. Jag velade mellan löparskor eller icebugs, men valde de första och ångrar mig inte. Löpning går bra med vanliga skor, dock sprang jag med underställ under tights och vindjacka (mössa och löparvantar). Det blev kallt när jag stannade (så det blev spurt fram till brevlådan) men annars är det inget problem att springa i Umeå.

 • Svara
  Amanda
  4 april, 2012 kl 17:40

  Hej! Jag är i Umeå just nu o eftersom det smälter/fryser om vart annat så är det ganska halt ute! Så du vet=)

  Tack för en bra blogg!

 • Svara
  Malin
  4 april, 2012 kl 18:16

  Jag bor i Umeå och hade vintertights igår men har annars inte haft dem på ett tag, beror väl på hur frusen man är men det finns risk att det blir på tok för varmt. På dagarna kan det vara en hel del plusgrader. Tyvärr är det nog så att du behöver gardera dig för flera värderlekar, men icebugs skulle jag inte säga att man behöver, det är mest slask!

 • Svara
  Carina
  4 april, 2012 kl 21:04

  Härligt med träningsläger!! Träna jävligt hårt! ;-)

  Glad påsk!

 • Svara
  Lisa
  5 april, 2012 kl 09:12

  Visst tar mjukisbrallorna plats! Dags att uppfinna mer ihoprullningsbart material,,,

 • Svara
  Lotta
  5 april, 2012 kl 15:59

  Efter att ha tränat lördag, söndag, måndag (dubbelpass), tisdag (dubbelpass) och onsdag inleder jag med vilodag i dag. ;) I morgon blir det långpass (75 min) på spinningcykel innan jag åker hem och firar 8-årskalas med dottern. Sen ska jag förhoppningsvis hinna ut och intervall-springa/gå ett par gånger utöver påskmiddag med syster och hennes familj.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  5 april, 2012 kl 16:40

  Malin – tack för tips! Jag körde samma, fast utan långkallingar, och det funkade fint här med. Härligt med sol och kallt! Värsta bästa löpvädret!

  Träningsglädje – ha det bäst du också! Då grodhoppas det både i norr och söder i helgen, härligt!

  Helena – tack för alla tips! Vilken skog funkar att springa i? Vågade mig inte in i skogen av rädsla för att det inte skulle ha smält undan där men det har det kanske??

  Soffan – klasser är kul det med! Låt dom jobba lite extra påskhårt bara :)

  Emi – håller med, underbart löpväder!!!

  Ulrika – sälle är alltid kul. När kan du? I morgon åker vi till Norrbyn, men på lördag-söndag är jag på plats igen. Tänkte en löprunda på lördag och lite ”jävligt jobbig påsk”-utmaning på söndag. Säg till om du vill med :)

  Amanda – jo, jag märkte det. Fick trippa fram emellanåt för att inte stå på näsan men överlag gick det helt ok.

  Malin – packade inte vintertightsen men det funkade utmärkt med vanliga. Blev ganska brunprickiga av all lera dock :)

  Carina – det samma! Kör hårt!

  Lisa – ja det hade varit praktiskt!!! Eller ännu hellre ihopfällbara skor…

  Lotta – låter välförtjänt med vila! Må så gott!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.