Aktuellt

Stabilitetsträning från grunden!

I lördags hade vi PT-dag på gymmet och alla instruktörer fick vara med och se hur PT:arna jobbar, vilka screeningar de genomför på sina kunder och hur de bedömer styrka, stabilitet och rörlighet.

Photo 2012-04-22 17 46 02 

Blev grymt inspirerad att ta tag i min igen stabilitetsträning och högg tänderna i denna bok redan igår.  Boken innehåller allt från att analysera sig själv och se hur stark/rörlig man är till konkreta övningar för att bygga upp sig från grunden. Övningarna är indelade i fem faser och vid alla tidigare försök har jag liksom hoppat rätt in i fas 5. Ni vet det känns ju mesigt att bara ligga på golvet och liksom lyfta en tå…  sånt där som man roar sig med i fas 1.

Men igår tänkte jag om. Tänkte rätt. Börjar från början och jobbar mig igenom. Ser vad jag klarar av och går inte vidare förrän jag kan grunden.

Mycket gick lätt i fas 1 och jag kan nog ganska snabbt hoppa vidare. Men jag fastnade big time på ett höftlyft där man i övre läget skulle sänka ena höften och bibehålla den andra uppe. Gick bra åt ena hållet… men herregud vänster skinka, hur slappnar man av i den????

Photo 2012-04-22 17 46 22

13 Kommentarer

 • Svara
  StepUp 2 Fitness
  23 april, 2012 kl 14:53

  Tack för tips.

 • Svara
  Ulrika
  23 april, 2012 kl 15:02

  Tack för tipset! Har gått med i Idrottens bokklubb (SISU) och fullkomligen drunknar i ”vill-läsa-högen”. Nu blev den ännu djupare. Högen alltså.

 • Svara
  Snorkkis
  23 april, 2012 kl 15:52

  Bra med påminnelse om stabilitetsträning för sådana som lätt slappar till sig (typ jag). Kul med nya övningar också, blir så lätt att man kör de ”vanliga”.

 • Svara
  mammaspring
  23 april, 2012 kl 17:16

  Tack för tipset!

 • Svara
  Emelie
  23 april, 2012 kl 17:40

  Intressant bok! Blogga på :)

 • Svara
  Västgötskan
  23 april, 2012 kl 18:31

  Hm… intressant. Måste testa det där höftlyftet tror jag…

 • Svara
  Ingmarie
  23 april, 2012 kl 21:30

  Smart att börja från botten. (Jag hade garanterat gått på det svåraste direkt… Byggt taket utan att ens ha en stomme… ja du vet..) Men visst är det kul med nya övningar som kräver nya muskler! .-)

 • Svara
  Ingmarie
  23 april, 2012 kl 21:31

  visa gärna den där höftövningen. Ska man ”tippa över” eller hur menar du?

 • Svara
  9kilofett
  23 april, 2012 kl 22:21

  Verkar vara en grym bok! *går in på adlibris*

 • Svara
  Anna (orka mera)
  24 april, 2012 kl 12:56

  Ingmarie – om du klickar på bilden (och tar fram ett förstoringsglas…) kan du läsa beskrivningen till övningen längst ner till vänster. Se om du har bättre kontroll över rumphalvorna än vad jag har :)

 • Svara
  Ingmarie
  24 april, 2012 kl 23:16

  !!!Det där kan jag inte läsa ens med förstoringsglas! ;-)

 • Svara
  Anna
  25 april, 2012 kl 19:28

  Hej! Spännande, men funkar det verkligen att göra bedömningen själv. Ofta märker man ju inte när man vrider snett eller gör någon annan kompensation för att man inte klarar av att göra övningen rätt…. Känns som man skulle behöva en erfaren ”granskare” när man gör övningarna. Eller?!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  26 april, 2012 kl 07:59

  Ingmarie – jag ska förtydliga mig. KOmmer snart :)

  Anna – har gått hos pt så jag vet lite var jag brister och hur jag ska tänka. Är jag osäker om jag är sned och vind så frågar jag coach F eller tittar i spegeln. Jag vet ju hur det ska se ut.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.