Aktuellt

Backmåndag

Photo 2012-03-26 12 21 52

Tänker att lite backträning skulle göra susen för mina svaga ben. Tre varv på St Hans extreme-banan borde funka. För er som inte känner till banan: den är ALDRIG platt. Antingen upp eller ner, fågel eller fisk, men aldrig någonsin mittemellan!

Första varvet. Hinner inte många steg innan jag stumnar i höfterna. Tar det lugnt men det känns ordentligt ändå. Möter en ensam kille med bergsprängare. Avicii hjälper mig upp för längsta backen. Det svider i höfter, rumpa och baksida lår. Vaderna känns inte. Foten är plåstrad med compeed.

Andra varvet. Den ensamma killen har fått sällskap av sina åtta polare och en grill. Musiken är avstängd och jag får ta mig uppför backen för egen maskin. Med lukten av grillad korv som sällskap. Ska man fråga om man får en i målgång?

Tredje varvet. Jag känner mig pigg. Studsar upp för backarna. Bränner lite här och var men inte värre än att det går att leva med. Vaderna säger inte ett ljud. Fotsulorna låter sig dock inte tystas. Compeeden som ska skydda blåsan Allan har kommit på sned och när den glider omkring i strumpan drar den med sig av blås-skinnet (hör ni ljudet?). På vänster fot känner jag hur blåsan Allans kusin BERTIL gör sitt intåg. På samma ställe fast andra foten.

Men jag har spring i benen och struntar i dem. Så länge vaden är glad är jag glad. Blås-smärta kan man tänka bort, den är inte farlig. Passerar grillfolket en sista gång. De fäller ut sin solstol på min stig. Jag stör deras måndagslunch med min flåsande andning. Till tonerna av AMAZING studsar jag upp för backen en sista gång.

Backar är härliga ting. Tar fram kalendern och skriver in “BACKMÅNDAG”  nästa måndag igen.

13 Kommentarer

 • Svara
  Andreas
  26 mars, 2012 kl 16:31

  St Hans är den bästa backlöpningen som finns :)

 • Svara
  anneliten
  26 mars, 2012 kl 16:50

  Vad snällt av dem att spela pepp-musik för dig :-) Underskatta nu inte dina blåsor – de kan bli ett helvete om man inte sköter om dem…

 • Svara
  Andréa
  26 mars, 2012 kl 18:42

  Förutom blåsorna låter det riktigt kul!

 • Svara
  malin l
  26 mars, 2012 kl 18:45

  Anna, HITTAR du runt på exreambanan??!! Imponerande! ;)

 • Svara
  Maria
  26 mars, 2012 kl 19:38

  Har absolut ingenting med backintervaller att göra men jag har en liten fråga. I ett av inläggen från ditt ”lilla” cykeläventyr från Kävlinge-Umeå har ni smörjt in blöjan i cykelbyxorna med en antibakteriell salva, vad är det för salva och funkar det bra mot skav? Är lite av en newbie inom cykling och grabben har dålig koll på ”tjej”problem. Är så trist att pissa taggtråd efter varje cykeltur kanske vänjer man sig men om det finns en genväg så tar jag mer än gärna den. Tackar och bockar på förhand om du tar dig tiden att svara :) och tackar också för en inspirerande blogg.

 • Svara
  Snorkkis
  26 mars, 2012 kl 20:04

  Bra jobbat! Fast jag kommer typ att drömma mardrömmar om dina blåsor. Och ta hand om blåsorna säger jag precis som anneliten; jag fick en infektion av en blåsa för två somrar sen och foten svällde upp som en boll och jag fick käka antibiotika…

 • Svara
  Västgötskan
  26 mars, 2012 kl 20:30

  Uscha, det lät jobbigt!
  Men grymt imponerande. Backträning är det bästa (även om man helst vill dö just då). :-D

 • Svara
  Sara
  26 mars, 2012 kl 21:41

  Wohoo, vad härligt det lät! Kan vi inte boka en dejt och springa där tillsammans när jag kommer hem från Bali?

 • Svara
  Carina
  26 mars, 2012 kl 21:57

  Efter TEC ska jag också stärka mig med lite backträning. Det är dags att börja utnyttja den närbelägna Hammarbybacken!

  Bra jobbat i backen!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  26 mars, 2012 kl 22:16

  Andreas – kan bara instämma! Det var helkul!

  Anneliten – nej jag ska ta dem på allvar, lovar!!! Har inte vågat titta på dem efter backrundan….

  Andréa – det var det! Partymusiken uppvägde blåsorna :)

  Malin L – klart jag gör! Bak och fram i sömnen! Mycket lättare än att hitta på hotell!

  Maria – vi hade Protect cream CHAMOIS (OZONE Elite). Köpt på internet. Finns säkert motsvarande i en cykelaffär. Kladdigt och äckligt men det funkade bra!

  Snorkkis – usch nu börjar jag ju bli lite rädd för mina blåsor. Jag får nog gå och pyssla om dom lite. Men vad ska man göra liksom? De lär ju inte bli gladare för lite kärlek och en ask choklad?

  Västgötskan – fast jag tog det ganska soft idag, så jag dog inte helt. Men grymt kul var det!

  Sara- bra idé. Så kan vi avsluta med lite yoga på toppen :) När kommer du hem?

  Carina – gör du rätt i, backar är kul!

 • Svara
  Emelie
  27 mars, 2012 kl 13:47

  Jag vill med! Visa mig banan!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  27 mars, 2012 kl 18:32

  Emelie – anytime! Kanske mellan yogan, rawfoodlunchen, långlöpningen och pannkakorna…. :)

 • Svara
  Sara
  27 mars, 2012 kl 21:25

  Den 16:e, så du får hålla dig tre veckor till :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.