Aktuellt

Arma fötter!

Mina fötter är inte helt pigga på idén med framfotslöpning. För första gången i sina små liv får de uthärda både friktionsvärmen Allan (ja, det är inte långt ifrån att de tar eld!) och fula blåsor. Sånt där irriterande ont som inte har någon funktion utan bara förstör löpupplevelsen.

Mina vader och jag är inte heller helt överens. Speciellt den vänstra tycker det är tramsigt att springa så här. Den blir trött och känns punkterad från och till.

Det funkar på de distanser jag tränar på nu, men jag börjar uppriktigt fundera på om fötter och vader kommer gilla ett helt marathon?

Troligtvis inte. Så nu blir det fokus att träna upp vaderna och plåstra om mina sargade fötter.

Ett marathon med ont är inget roligt marathon.

10 Kommentarer

 • Svara
  Carina
  25 mars, 2012 kl 21:24

  ajaj, ja att lägga om löpstil kan ge oanade konsekvenser för kroppen. Men bara kämpa på, kroppen vänjer sig!

 • Svara
  Jenny
  25 mars, 2012 kl 21:35

  Ta det lugnt! Be mannen där hemma massera fötterna:)

 • Svara
  Sarah
  25 mars, 2012 kl 22:07

  Inga skador nu!!

 • Svara
  anneliten
  25 mars, 2012 kl 22:12

  En av naprapatens många teorierna runt mina hålfotsproblem är att jag blivit mer framfotad i min löpning, därav fått tightare vadmuskler som jag tyvärr ”glömt” att stretcha. Att problemen kom sisådär två år senare tycker han stämmer :-) Vissa skador tar tydligen tid att bryta igenom.

  Så det jag vill säga är nog – ta det lugnt med löpstilsomformandet. Bra att du tänker på att bygga upp ordentligt med vadmuskler, men glöm inte stretcha dem.

 • Svara
  Ingmarie
  26 mars, 2012 kl 05:51

  Aj aj! Men får du blåsor av framfotslöpningen??

 • Svara
  Anna (orka mera)
  26 mars, 2012 kl 14:10

  Carina – idag kändes det inget!! Jippiii! Utom blåsorna då ja…

  Jenny – han gick med på att smörja dem, men där gick visst gränsen :O

  Sarah – nej då! Jag är försiktig!

  Anneliten – jag tycker jag är rätt smidig i vaderna efter alla yoga-hundar. Men ändå stel när man klämmer på dem… Vet inte hur jag ska komma åt dem riktigt, för stretch tar inte. Lite massage hade nog gjort susen!

  Ingmarie – jajamen!!! På trampdynorna!

 • Svara
  Millis
  26 mars, 2012 kl 14:28

  Foamrollern är bra för att massera arga vadmuskler, jag försöker göra det minst 4 dagar i veckan. Funkar bra att göra framför teven om det skulle vara så. Sen kompletterar jag foamrollern med en tennisboll, det blir triggerpunktbehandling för de ställena i vaderna som behöver lite extra ”kärlek” (även om det känns mer tortyrliknande än som kärlek emellanåt, haha).

 • Svara
  Anna (orka mera)
  26 mars, 2012 kl 22:18

  Millis – jag har både foamroller och the stick som jag tänker att jag ska köra med. Sen är det så lätt att liksom glömma bort (förtränga) det…. Men det blir ändring på det nu! Tennisboll har jag inte provat än, men jag har införskaffat en så snart blir det premiär :)

 • Svara
  Ingmarie
  27 mars, 2012 kl 03:59

  Skumt… Du måste göra någon slags vridning av foten. Du kanske behöver särskilda framfotslöpar-sockar. :-)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  27 mars, 2012 kl 18:37

  Ingmarie – tror det är i nerförsbackarna. Kasar liksom rundor i skorna då…. får se hur det utvecklar sig!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.