Aktuellt

Stark– så var den!

Det är kul med nya träningstidningar. Jag älskar att grotta ner mig och lära mig mer och har alltid höga förväntningar. Oftast blir jag dock besviken, ska erkännas. För gång på gång uppfinner de hjulet, allt blir i slutändan IFORM, fast i lite olika tappning. Lite mysigt sådär, lite ytligt så alla kan ta det till sig. Lite bekvämt och helylle. Därför är jag oftast lite skeptisk när jag börjar läsa…

STARK utstrålar dock lite annat redan på framsidan. Tidningen har ingen tjej på framsidan som visar magen. På framsidan står Lars Frölander. Som inte har klippt skägget sen julafton. Eller nått. Glad och avslappnad. För balansens skull finns även en tjej – Helena falk med boxarhandskar stora som vattenmeloner.  Hon ser stark ut.

Framsidan rymmer inte ett ord om bikinibantning eller platt mage. Framsidan lovar istället RÅSTYRKA, CROSSFIT, KETTLEBELL, LÖPNING, BOXNING. Hårt, roligt och inspirerande. Och själva underrubriken “TRÄNING & HÄLSA. PÅ RIKTIGT” lockar mig. Inget fluffifluff.

Det enda man kan gnälla på på framsidan är priset. 64 kronor känns ganska magstarkt för en tidning som inte är jättetjock. Men vi bläddrar vidare…

Först lite smått och gott som i alla hälsotidningar. Lite kortfattade nya rön, lite tips på nya produkter. Same same, varken bättre eller sämre.

En lång artikel med Lars Frölander, om att träna mindre och nå bättre resultat. Att träna smartast snarare än mest. Det där som man vet när det gäller andra men som är så svårt att ta in när det gäller en själv. Tål att upprepas! Jag gillar att de valt en idrottskändis och inte en melodifestivalkändis. Trovärdheten skjuter liksom i taket då. För ärligt talat -  Charlotte Perelli… nej, nu var jag där igen…

I nästa artikel får jag bevittna ett fystest. Jag läser det och ryser. Det där vill jag ALDRIG göra. Men det är kul att läsa om. Och jag blir någonstans ändå lite sugen när jag ser tjejen totalt utmattad på löpbandet. Kanske en dag blir jag så modig…

För mina 64 kronor får jag även ett åtta-veckors löpprogram, men det framgår inte riktigt för vem. Ser hyfsat basic ut. Övningarna med Martin Lidberg och Kettlebellsprogrammet lite längre fram är dock inte för nybörjaren, även om alternativ finns. Istället för en medeltung kompis på ryggen kan man få roa sig med skivstång…

Jag gillar dock att allting inte behöver vara för alla, och jag blir inspirerad trots att jag inser att jag inte kommer att kunna slänga upp någon på ryggen så där på ett tag. Kettlebellsprogrammet är inte jättesvårt om man kan terminologin, men de gör inga större ansträngningar i att förklara begreppen. Vet man inte vad en burpee är så missar man nyttan med programmet. Å andra sidan har man kanske hört Johan Wester göra en burpee i radio, och då är ju saken biff…

Lite god och nyttig mat på det och en avslutande intervju med en os-satsande kille utan ben och armar, och blandningen är nästintill fulländad.

Jag gillar den här tidningen, det är en bra blandning av allt. Passar både tjej och kille men framför allt den som har lite bakgrundskunskap och lite mer träningsvilja än medelsvensson. Den som inte behöver fluffefluffet för att träna. Den som inte nödvändigtvis måste veta hur många kettlebell-svingar det går på en semla utan snarare hur många kettlebell-svingar det är möjligt att pressa in på en viss tid.

Det blev långt det här. Nästan längre än hela tidningen…

11 Kommentarer

 • Svara
  Andrea
  14 februari, 2012 kl 23:17

  Låter lovande! Vi får hoppas att även kommande nummer fortsätter på samma bana…

 • Svara
  Linnea
  15 februari, 2012 kl 07:57

  Jag har läst den där tidningen ett bra tag efter att jag fick den på det här årets Bollnäs ESS (lokalt träningskovent i Hälsingland).
  Gillar likt dig att den är lite ”ruffigare” och könsneutral, motför alla tjejiga träningstidningar där man hyllar bantning och Quickfix:es.

 • Svara
  Emelie
  15 februari, 2012 kl 10:02

  Tycker bra tunn för priset!

 • Svara
  Suzan
  15 februari, 2012 kl 10:48

  Jag tycker att den kostar för mkt.

  Ungefär som Skyr, dom som får den gratisälskar den men för oss konsumenter blir det för magstarkt.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  15 februari, 2012 kl 14:15

  Andréa – ja det får vi hoppas. Eller så upptäcker de precis som alla andra att det säljer bättre med mirakelbantning och bara magar. Vi får hoppas på det bästa!

  Linnea – ja, det känns verkligen som det behövs någon motkraft mot alla quickfixes. Och det känns som fler och fler börjar tröttna på eländet så tidningen kan säkert ha sin marknad!

  Emelie – håller med. Det är högt pris per sida. Samtidigt betalar jag hellre mer för en bra och läsvärd tidning än lite mindre för en tidning som fokuserar på genvägar och hokuspokus-bantningsmetoder. Ungefär som med mat – hellre dyrt och kvalitet, än billigt skräp.

  Suzan – Se ovan. Den ÄR dyr, det håller jag med om. Men jag hade gillat den även om jag betalt för den. Skyr däremot hade jag inte gillat om jag så hade fått betalt. För mycket socker för min smak. Men det är en annan historia…

 • Svara
  Ingmarie
  15 februari, 2012 kl 15:33

  Jag gillar den där tidningen!Men visst, lite väl dyr…. :-(

 • Svara
  Ingmarie
  15 februari, 2012 kl 15:35

  Å andra sidan så är den billigare än en utelunch och vara (troligtvis) längre. :-)

 • Svara
  Emelie
  15 februari, 2012 kl 16:01

  Håller helt med om kvalitet över kvantitet, men tycker fortfarande precis är steep. Det var ingen brist på annonser i tidningen heller precis, så känns fortfarande högt – och SÅ nyskapande var den inte. Även om jag helt håller med om att den bättre rimmar med vår önskan om hur man blir starkare, smidigare, uthålligare (istället för smalare, mera fixerad, etc…)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  15 februari, 2012 kl 21:14

  Ingmarie – fast utelunchen vill man ju också ha :) Jag brukar tänka på alla mina obefintliga krognotor när jag ska motivera för mig själv varför jag faktiskt ska handla fast det är dyrt…

  Emelie – jag säger inte emot dig, den ÄR dyr. Du får protestera högljutt så de sänker :)

 • Svara
  Matilda
  6 april, 2012 kl 22:35

  Har tyvärr inte hunnit läsa STARK men av din recension så känns tidningen genuin och rå, på ett bra sätt :) Träningstidning när den är som bäst!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  7 april, 2012 kl 08:04

  Matilda – läste precis nya numret! Minst lika bra. Gillar starkt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.