Aktuellt

NIKE BLAST 2012–Dag 1

Det här kommer att bli långt. Lika bra att börja…

Lördag morgon:

Kallt i Stockholm, närmare 20 minus. 7 yra skåningar kommer till Globen, den ena på kryckor. Letar efter ingången. Hittar i ingen. Går åt andra hållet. Hittar ingen. Vänder tillbaka igen och lyckas till sist hitta entrén och en lång kö utanför. Det biter i näsan.

Garderoben är sjukt underdimensionerad och näsan har nästan ramlat av när vi kommer in. De som skulle på första klassen har missat den med hästlängder men jag har långt kvar innan det är dags för min. Hämtar ut skorna och tar ett varv i shoppen.


(Bild lånad från www.sparkibaken.se)

Första klassen tillbringar jag på spinningcykel tillsammans med Sofia Strindlund. Håller tillbaka lite med tanke på förkylningen och att jag inte riktigt vet hur kroppen ska reagera.  Ett bra pass och en bra start på konventet.

IMG_0548

Fortsätter med Functional moves med Magnus Ringberg. Håller på missa hela klassen då jag fastnat i en toakö och får tjata mig in. Får en plats längst ut i kanten och får dela en golvyta på en halv kvadratmeter med min stepbräda. Viktplatta kan jag glömma, de är i andra änden av salen.

Får inte ut något alls av passet. Utfallsstegen är 10 cm långa och det där med räta linjer i knäna är liksom bara att glömma…  Det är inte passet det är fel på, snarare att de tar in för många. Men det kan man gärna inte gnälla på när man själv har tjatat sig in efter reservplatserna släppts…


Bild lånad från NIKE

Efter en välförtjänt lunch är det dags för Crossfit Endurance med Magnus Hagström. Busenkelt upplägg, 5 x 1 min intervaller i tre olika övningar: spring på stället, mountain climbers och burpees.  Låter inte så spexigt på pappret men det var en sjukt skön genomkörare och faktiskt första gången under dagen jag lyckas få upp pulsen ordentligt. Ser det som ett kvitto på att jag är frisk. Härligt ös på passet från början till slut. Och lite lätt krampkänning i vaderna redan efter uppvärmningen!

Efter urladdningen hos Magnus ser jag framemot Global Yoga med Johanna Andersson, men blir tyvärr lite besviken. Johanna är som alltid härlig att yoga för, det är runt-i-kringet som stör. Vi yogar i stora salen, utan mattor på en stickig golvmatta. Under mattorna har isen smält och mattorna glider i sär. En krigare kan lätt bli en ofrivillig spagat om man inte passar sig. En stående hund riskerar bli ett magplask. Jag hamnar rätt långt ut på kanten (golvet skulle visst vara bättre där) vilket leder till att folk springer fram och tillbaka runt om mig och ibland över mig. Svårt att fokusera. Sneglar mot shoppen och drömmer om ett par fläckiga byxor istället…

Avslutar med BodyCombat 51 med Fredrik Andersson och Michael Steenhouwer. Grym klass och grymt ös men krafterna börjar sina. Och golvet sitter fortfarande inte där det ska. Glider rundor men har det ganska bra ändå.

Dag 1 är slut. Det var bara uppvärmningen. Dag 2 visar sig bli den roligaste träningsdagen på mycket länge. Vilka pass. Vilken glöd. Vilket ös. Vilken avslutning. Är fortfarande helt speedad. Mer om dag 2 kommer inom kort. Stay tuned!

6 Kommentarer

 • Svara
  Josefin
  6 februari, 2012 kl 10:31

  Härligt att du vågar vara ärlig och säga vad du verkligen tycker, känner jag! :) Ser fram emot att få läsa om dag 2 :)

 • Svara
  Jo
  6 februari, 2012 kl 14:11

  Åh vad trist med oflytet!
  Hör bara av dig om du vill komma och yoga när du är i Göteborg!
  Varma kramar Johanna

 • Svara
  Anna (orka mera)
  6 februari, 2012 kl 15:20

  Josefin – ärlig ska man vara. Finns ingen anledning till annat :)

  Jo – ja det var synd. Var så laddad inför klassen och så blev det så mycket runt omkring som störde upplevelsen. Tyvärr. Men du var som alltid fantastisk. Kommer jättegärna och yogar när jag är i Göteborg nästa gång! Kramis!

 • Svara
  Lotta
  6 februari, 2012 kl 23:51

  Vid 8:30 när jag kom var det inga större problem vid garderoben, två framför mig i kön, men jag hörde att det var tjocksmockat senare och tycker synd om de som missade halva sin första klass. Jag tyckte inte riktigt heller att dag 1 lyfte, men Global Yoga Play var fantastiskt. Jag hade inga problem med golvet, och tror inte att det var nån fara under yoga klasser men det var livsfarligt i konditionsklasserna. Jag var ganska långt fram och nästan in framför scenen så slapp springet omkring och hade ganska bra plats oxå, så jag var nöjd. Däremot blev jag nästan åksjuk när hela golvet rörde sig under mig under Marvin Foster Jr:s Dance Up, kom dessutom några gånger farligt nära den nästan decimeterstora glipan mellan pallarna som glidit i sär. Där hade det varit lätt för någon att bryta foten.. :(

  Emma Johansson, säkert kort, var bra som alltid på steppen, kul koreografi på lagom nivå – utmanande men så man kan hänga med och få upp ett riktigt bra flås ändå och så har hon ju sån härlig energi och utstrålning.

 • Svara
  Lotta
  6 februari, 2012 kl 23:52

  PS. Jag försökte titta efter dig, men hade inte riktigt fattat att yogan var i stora hallen och det var ju omöjligt att hitta någon där om de inte var precis omkring.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  7 februari, 2012 kl 14:36

  Lotta – ahh, du verkar haft en bättre plats än jag. Lite ledsen att omständigheterna lyckades rubba min fokus från en klass som annars skulle varit hur bra som helst. Men så är det kanske när energin börjar tryta. Svårt att tänka bort eländet och fokusera på det man är där för. My bad. Vi letar vidare efter varandra en annan gång :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.