Aktuellt

Axa Func supermüsli

IMG_8828

Jag älskar müsli men är otroligt kräsen när det gäller innehåll. Jag vill ha massor av nötter och frön, jag vill ha spännande bär i lagom mängd. Jag vill inte ha kaksmulor…

Det är mycket som ska stämma för att jag ska slå till på ett paket och allt som oftast är det sockermängden som får müslin att stå kvar på sin hylla.

Igår hittade jag två nya godbitar på hyllan: Axa Func Supermüsli i  två olika smaker.  Mycket protein och med spännande ingredienser som gojibär, havtorn och acai. Inget tillsatt socker och med en sockermängd (från spannmål, frukt och bär) på 4 g/100g. Tillräckligt inbjudande för att få följa med mig hem.

Frånsett det tillsatta maltodextrinet som känns väldans onödigt, tycker jag detta är en riktigt bra müsli, och ett vettigt alternativ om man inte orkar svänga ihop sin egen. Jag tyckte dessutom att de var goda, om än lite dyra (40 kr för en förpackning).

För att inte ge Axa allt för mycket gratisreklam passar jag även på att höja ett varningens finger för deras nya havreflingor. 12 gram socker / 100 g och ingen hälsoprodukt precis…

9 Kommentarer

 • Svara
  Jenny
  21 februari, 2012 kl 16:36

  Måste provas….gott!

 • Svara
  Emelie
  21 februari, 2012 kl 18:12

  Kul! Kidsen vill säkert testa!

 • Svara
  Karin
  21 februari, 2012 kl 21:51

  Tack för tipset! Brukar försöka slänga ihop min egen müsli men ibland är det skönt att bara kunna öppna ett paket utan att bli helt sockerbombad!

 • Svara
  A
  22 februari, 2012 kl 08:36

  Man behöver ju kolhydrater när man tränar mycket. Hade valt den med mer socker.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  22 februari, 2012 kl 14:34

  Jenny – prova på! Jag gillade den.

  Emelie – ja den är ju inte pannkaka med grädde precis :)

  Karin – precis! Bättre att pimpa den själv om man vill ha mer sött. Jag slängde på lite extra bär och kokosflingor! Mumma!

  A – men kolhydraterna behöver ju inte nödvändigtvis komma från socker :)

 • Svara
  A
  22 februari, 2012 kl 18:51

  Sant men samtidigt om man tränar 3-4 ggr i veckan ordentligt – behöver man eg bry sig om vilken musli man äter? Jag frågar för att jag inte vet bättre. Antar att de har lite att göra med vad man är ute efter.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  23 februari, 2012 kl 15:10

  A – det beror på vilket syfte man har med det man stoppar i sig. Och när man äter vad! Kan visst funka med lite socker som återhämtning efter ett pass. Socker funkar också utmärkt i en underbar semla om det är njutningen som är syftet. Men då är det aktiva val. Man ska inte bli lurad av produkter som utger sig för att vara hälsosamma men inte är det. Dessutom finns det ju oavsett om man tränar eller inte en poäng att äta näringstät mat som förutom energin ger vitaminer/mineraler/antioxidanter… socker är ju bara socker.

 • Svara
  Kristi
  26 februari, 2012 kl 21:33

  Hej! Vart hittade du dem?? Kollat i ett par affärer men inte sett dessa. Vill så gärna smaka.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  26 februari, 2012 kl 22:36

  Kristi – köpte dem på ICA MAXI.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.