Aktuellt

Våga vägra…

DSCF5004
Sydsvenskan från förra julen…

Knappt har man hunnit glädjas åt julstjärnorna i fönstren, innan stora feta bränn-julmat-rubriker skriker ut sitt budskap på varenda tidningsomslag.

För inte ska vi väl glädjas åt julen. Njuta av de goda men ganska fula pepparkakor vi bakat. Inte ska vi väl med glädje få känna smaken av riktigt god hemmalagad risgrynsgröt eller skratta när tänderna liksom fastnat i knäcken och inte kommer loss.

Nej, för vi ska räkna kalorier. Och beräkna exakt hur långa promenader vi måste gå för den där knäcken. Eller kanske räcker det att dammsuga eller putsa fönstren. Moppa golvet för en julskinka.

Och inte nog med det så måste vi ju panikbanta för att komma i julklänningen. I Iform lär vi oss gå ner 1 kg på 24 timmar och att minska flera centimeter i midjan genom att äta chili. Här kan du dessutom räkna ut exakt hur många kalorier du bränner genom att hugga en julgran eller kyssas under misteln…

Aktiv träning, som jag tidigare småhyllat litegrann, är tyvärr inne på samma linje, och här får jag veta att jag behöver åka störtlopp i fem minuter för att bränna ett glas glögg.  Dags att leta långa backar…

Inte ens Sydsvenskan var bättre förra året och så här arg blev jag då.

Så nu har jag bestämt mig. Jag bojkottar alla tidningar som inte hittar på något vettigare att skriva om. Sen äter jag mina hemmagjorda Mozartkulor med gott och friskt samvete. Bara hoppas att ingen i min småluriga släkt bytt ut nougaten mot leverpastej. För då får jag ju inte  åka störtlopp alls lika länge…

11 Kommentarer

 • Svara
  Träningsglädje
  8 december, 2011 kl 15:37

  heja dig anna!!!

 • Svara
  anneliten
  8 december, 2011 kl 16:01

  Jag bojkottar också. Let´s make a movement!

 • Svara
  Emelie
  8 december, 2011 kl 16:13

  Word!

 • Svara
  mammaspring
  8 december, 2011 kl 17:54

  hejaheja!!!! Bra skrivet!!!

 • Svara
  Andréa
  8 december, 2011 kl 18:03

  Och det roliga är att det är recept på julgodis några sidor längre fram. typ. Så jäkla tröttsamt!!

 • Svara
  Catharina
  8 december, 2011 kl 18:26

  Haha, innan jag läste texten kollade jag på bilden och fattade verkligen inte vad de menade. Vadå ”bränna” julmaten, det verkar ju onödigt, tänkte jag, det är väl bättre att tillaga vanligt. Men ja, lite mycket inflation i att man ska träna bort allt man äter. Eller hångla bort det. Men OK om det görs med glimten i ögat!

 • Svara
  Sarah
  8 december, 2011 kl 20:32

  Grejen med IForm och Aktiv träning är att det är samma förlag. Den ena vänder sig till damer och den andra till herrar. Damerna ska räkna förbränning genom julstädning, kyssas under granen och allt annat hemtrevligt, medan herrarna rekommenderas aktiviteter med på det tunga artilleriet och träna på riktigt för att förbränna glöggen! Skäms på er tidningarna för detta!

 • Svara
  Ida
  8 december, 2011 kl 21:18

  Du har helt rätt! Läste nyligen i tidningen ”aktiv. Träning” får dem varnade för det sämsta man kan äta på julbordet… Och dem skrev i princip det mesta.

 • Svara
  Träningen och livet
  8 december, 2011 kl 21:20

  Det är nog större risk att jag bränner (vid) maten, än ägnar julafton åt att fundera på hur jag ska förbränna allt, suck.

 • Svara
  Eva
  8 december, 2011 kl 22:46

  Tyvärr är det nog detta som ”folk i allmänhet” vill läsa om, annars hade ju tidningarna inte skrivit om detta. Om ingen köper så lovar jag att de skriver om någonting annat nästa år. Håller dock med dig om att det är glädjedödare i den annars mysiga julstämningen.

 • Svara
  Johanna Lans
  10 december, 2011 kl 21:59

  Älskar dina inlägg om detta då jag verkligen håller med!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.