Aktuellt

Såååå gott! Not!

Ibland får jag en känsla av att allt måste vara såååå gott, bara för att det är nyttigt. På bloggar hyllas allt från konstiga alger till mystiska bär och pulver. Alla med förmågan att göra underverk med oss. Men helt ärligt, är allting så himla gott?

Jag lockas av nya konstiga bär, och snygga foton på gröna funktionella smoothies får det att vattnas i munnen på mig. Lovorden övertygar mig, det här måste vara gott!

Senast i raden hittar jag en skapelse på vitkål, äpple och kanel inne hos Sara. Sara är i extas över sin juice och jag litar verkligen på henne. Sara är inte den som förskönar, hon känns ärlig. Till skillnad från många andra. Dock visar det sig tyvärr att smaken är som baken…

Jag tar fram min juicer. Blandar. Smakar. Får kväljningar. Spottar ut. Diskar. Diskar. Diskar. Gör en cappuccino istället och njuter.

Allt nyttigt är inte gott. Inte i min värld. Så är det bara. Knaprar hellre vitkålen som den är. Och äpplet. Kanelen strör jag på risgrynsgröten.

IMG_6965IMG_6959

Den bistra verkligheten. En sötsliskig vattnig sörja och en herrans massa disk…

Min egen favoritsmoothie just nu är havremjölk, mango, päron, kokos och chiafrön. Mystiska frön med förmåga att göra underverk. Och det är SÅÅÅÅ gott :-)

10 Kommentarer

 • Svara
  Träningsglädje
  15 december, 2011 kl 00:29

  H

 • Svara
  Träningsglädje
  15 december, 2011 kl 00:32

  Haha what? Jag gillade den juicen ju! Det är inte sött som i apelsinjuice på långa vägar men jag tycker äpple + vitkål + kanel var fräscht och uppiggande! En sak som INTE var fräscht var doften av vitkålsrenset i soppåsen dagen efter! Luktar riktigt ruttet!! Men ja, smaken är som baken. :)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  15 december, 2011 kl 07:44

  Sara – haha, felet var att det var mycket sötare än apelsinjuice. Jag har ju så svårt för söta drycker, det går liksom inte. Kanske skulle hitta mig ett syrligare äpple att blanda i…

 • Svara
  Västgötskan
  15 december, 2011 kl 09:41

  He he! Som sagt, smaken är som baken.
  Men jag håller med om att det ofta läggs ut ”flashiga” bilder på mat-/kost- och träningsbloggar som ser jättegott ut, men som smakar blähä… Varför luras liksom? :-( SÅÅÅ olika ”bakar” kan vi väl inte ha…? ;-)

 • Svara
  Träningsglädje
  15 december, 2011 kl 10:37

  Västgötskan: jag kan bara tala för min egen del men JAG är inte ute efter att luras. snarare är det så att man har olika smak. finns väl inte ett UNS egenintresse av att lägga ut något man säger är gott men som inte är det??

 • Svara
  Träningsglädje
  15 december, 2011 kl 10:38

  PS. är INTE sponsrad av vitkålsrörelsen!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  15 december, 2011 kl 10:58

  Västgötskan – jag tror det finns ganska många bakar :) Jag tror inte heller någon direkt luras medvetet men att man liksom i sin iver att äta nyttigt inbillar sig att allt är gott. Som att löparrundorna alltid är fantastiska för att man liksom glömmer det där som inte var lika kul…

  Träningslädje – jag tror inte du har något intresse av att luras och jag tror verkligen inte du gör det heller. Som du skrev på din blogg kan man inte jämföra broccoli med kladdkaka, de äts i olika syften. Men jag tror fortfarande att många förskönar tillvaron lite. Ett gojibär är inte fantastiskt gott. Blåbär är godare. Men goji är hippare så vi skriver om det… lite så :)
  Tycker däremot du skulle satsa på bli sponsrad av vitkålsrörelsen, det hade varit en cool merit i ditt cv :)

 • Svara
  Daniel
  15 december, 2011 kl 11:18

  Har du testat den där med spenat och lime än? Den är god och väldigt grön! :mrgreen:

 • Svara
  Andréa
  15 december, 2011 kl 12:50

  Usch jag får kväljningar bara jag ser en sån där grön spirulina eller algdrink eller vad det nu kan vara :) Nog för att det eventuellt finns en hel del braigheter i, men det finns det i vanliga hederliga bär och sånt också. (Inte alls konsverativ, nädå :) )

 • Svara
  Anna (orka mera)
  15 december, 2011 kl 14:08

  Daniel – har faktiskt inte vågat. Älskar spenat i matform, men som dryck njaaaa. Speciellt inte med lime som är syrligt! Mina smaklökar gillar fett och salt bättre än sött och syrligt. Smörslungad spenat klingar bättre i mina öron :)

  Andréa – har också svårt för spirulina… vanliga hederliga bär kan jag inte få nog av däremot :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.