Aktuellt

Mentalt långt kvar

IMG_0039
Om tre veckor springer jag så här. Då går det säkert fortare…

Idag var det dags för intervaller, 4 x 800 m. Inte på max men ändå lite småfort var tanken.

Det gick inte alls.

Mentalt är jag inte där. Efter ett halvår av löpfrånvaro och  myslöpning kunde jag liksom inte åstadkomma mer än en smygökning av farten. Knappt styrfart. Och pulsen hade många slag kvar till max.

Dessutom fick jag ont i foten när jag kom hem (trots att jag sprungit i gamla skorna). Gick och haltade en stund innan jag bestämde mig för att boxas bort det onda. 75 min box under ledning av världens galnaste Malin skrämde i väg det onda så nu känns allt bra igen.

På löpfronten nöjer mig med mysig snabbdistans ett par veckor till,  tills mina horn växt ut igen.  Intervallerna kan vänta. Så får det bli.

3 Kommentarer

 • Svara
  kristinostevik
  20 december, 2011 kl 08:11

  Ikke den beste tiden for mental styrke på denne tiden av året..men hva med å bruke tiden til fysisk styrketrening? Løft vekter, bygg litt mer muskler i påvente av våren! Jeg gjør ;)

 • Svara
  Västgötskan
  20 december, 2011 kl 11:21

  Vad tråkigt att det inte gick som du hade tänkt. Den där mentala biten är viktig (har jag märkt, framför allt på sistone).
  Kör du som du vill, mer på skoj. Herregud, det är ju ”bara” december. :-)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  21 december, 2011 kl 15:04

  Kristinostevik – är det något som kräver mental styrka så är det styrketräning…. har så himla svårt att motivera mig. Vill så gärna bli starkare, men hittar miljoner ursäkter till att slippa…

  Västgötskan – det får bli skojiglöpning ett tag till. Tills huvudet kommit ikapp!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.