Aktuellt

Me and my Newtons

IMG_7135
Kanske inte sexigast i stan, faktiskt ganska fula…

Daniel och Ingmarie har pratat varmt om dem länge. Newtonskorna med de konstiga “klackarna” framtill. Så länge jag var häl-löpare såg jag ingen vits att köpa dem, jag skulle ändå inte få ut något av dem. Men ju mer jag sprungit på mellan/framfot ju mer vits hittade jag i skorna och igår kunde jag inte hålla mig längre…

Skorna fanns i två modeller, en rosa och en orange. Rosa var toksnygga men inte lika stryktåliga på hälen ifall man skulle råka få ner den ibland. Jag valde alltså funktion före färg. Jag tror jag håller på att bli stor…

Här finns all info och lite till om Newton och teorin bakom. För er som inte orkar läsa, ett litet filmklipp:

Anyway. Premiärrundan avverkades i morse. Kändes fantastiskt härligt från start. Som att jag  flöt fram och helt automatiskt landade rätt. Efter 4 km började det kännas lite här och var i fötterna, men det förmodar jag att man tränar upp. Jag är ivrig, nyfiken och spänd på vad de här skorna kan göra med mitt löpsteg.

Dessutom känner jag mig allt mer redo att friskförklara mig själv. Anna vs Löparknä 2-0!

Sist men inte minst – en eloge till Henrik på Löplabbet Malmö för fantastisk hjälp! Länge sen jag kände mig så väl omhändertagen på Löplabbet. Hade faktiskt övergett dem för Runner’s store, men nu får jag tänka om…

9 Kommentarer

 • Svara
  Johan
  17 december, 2011 kl 17:51

  Vill ha!! Med rätt kläder så kan de vara rätt fräcka. Men smaken är ju som baken. :-)

 • Svara
  mary
  17 december, 2011 kl 18:06

  jag har också blivit väldigt sugen på ett par newtons på sistone, ser fram mot att få läsa mer om dem!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  17 december, 2011 kl 18:29

  Johan – jo de är helt ok, det tråkiga är mest att mina Saucony A3 också är orange. Det hade passat bättre med rosa i samlingen, tillsammans med de gamla orange, turkosa och gula :)

  Mary – lovar att rapportera! Är jättenyfiken själv!

 • Svara
  Suzan
  17 december, 2011 kl 19:47

  Var fatiskt i Malmö igår och virrade runt =) Hittade RS men inte Löplabbet..

 • Svara
  anneliten
  18 december, 2011 kl 00:32

  Likadana som mina. Håller med – de är fula. Jag springer fartpass i Newtons ibland. Och tycker att jag hittar tekniken hyfsat. Men jag älskar dem inte. Inte så där som Ingmarie och Daniel.

 • Svara
  Daniel
  18 december, 2011 kl 01:17

  Kul och bra med gummit på hälen ifall att… ;)
  Tänk på att dom kan kännas lite ”stabbiga” första 50km innan dom slitit till sig. Hoppas du får en bra start och öka inte på distansen för fort.
  Ska bli spännande att se vad du tycker! :)

 • Svara
  Ingmarie
  19 december, 2011 kl 07:20

  De är visst snygga! :-) Tvärtemot Daniel så älskar jag när de är sprillans nya!

 • Svara
  A
  19 december, 2011 kl 11:01

  oh, do want for christmas!

 • Svara
  Jonathan Small
  19 december, 2011 kl 12:15

  Hej Piggelina,
  Great to hear you like your Newton’s, it’s normal to ”notice” the actuator lugs at first, this is your Central Nervous System being aware of a new feeling/movement, some people like this, while others prefer the feeling when they are slightly worn in. the ”new” feeling will also receed as your CNS get’s used to the feeling/movement, but the effect of encouraging a ”midfoot/forefoot” strike remains throughout. Remember to take it easy while adapting to your Newton’s, build distance gradually before adding intensity. Happy natural running!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.