Aktuellt

The convention 2011

Konvent är roliga ting. Hälften av nöjet består av inspirationen man får på alla klasser. Andra hälften är minglandet. Så många träningskändisar på en och samma yta.  Så många gemensamma intressen. Så mycket kul!

IMG_0375IMG_0376
Träffar både Jennie och  Sara innan första klassen. Therese hittar vi redan på Statoil i Halmstad.

Som första klass har jag valt spinning med Åsa Erlandsson. Hon ger ett rätt så osäkert intryck inledningsvis. Harklar sig och tittar flackande med blicken. Jag undrar stilla hur detta ska gå…

När musiken kommer igång försvinner det osäkra, och vi blir med van hand guidade över asfalt, lera och gräs, på rakor och i backar. Tyvärr fungerar inte tekniken riktigt och den pulskurva som ska motsvara passet är inte alls synkat. Vi får hoppa fram och tillbaka längs pulsprofilen och man vet aldrig riktigt hur långt det är kvar… Synd på ett annars bra pass.

Pass nr 2 skulle ha varit stenåldersträning med Jonas Colting. I sista sekund får jag kalla fötter och byter bort passet mot Body Balance. Vågar inte riskera knät. Så typiskt på den klass som faktiskt var anledningen till att jag bokade konventet från början. 

Avnjuter Body Balancen i en alldeles för varm sal och funderar ett par varv över om jag ändå inte är mer yoga än body balance.

IMG_0378

Pass nr 3 skulle ha varit Nils Torring men han fick diskbråck. Smärta i hjärtat. Jag som älskar Nils klasser. Kjell Olav Engen får den otacksamma uppgiften att täcka upp, och klarar det med bravur.  Dock verkar han ovanligt andfådd och tillbringar nästan alla intervaller på golvet… undrar hur det står till med spinningformen egentligen?

IMG_0384

Näst sista passet är TRX med Stina Albihn. Stina är stenhård, men med glimten i ögat. Jag gillar den combon. TRX är en grym träningsform men jag får inte ut dess fulla potential då mina fötter envisas med att ramla ur öglorna. Måste skaffa tjockare fötter!

IMG_0385

Avslutar med Saras föreläsning om hur man lyckas som träningsbloggare. Intressant och tänkvärt. Förutom att få ta del av Saras kunnande är det spännande att höra hur andra bloggare tänker och resonerar. Hur ofta ska man posta inlägg? Hur viktigt är bilder? Kan man publicera bilder på mat som ser äcklig ut? (Jadå, watch me liksom…)

En härlig dag är slut. Jag är trött men fullproppad med inspiration.  Nu sängen!

9 Kommentarer

 • Svara
  Mallan
  6 november, 2011 kl 09:33

  Spinningledaren är väl där för att peppa och få dig att göra sig yttersta inte för att själv få ett träningspass…. En del av Kjell Olavs spinning-teknik är ju att vara på golvet, gå runt och peppa, få med den egna viljans kraft….

  Att klaga på att han kör järnet & blir svett och kanske flåsar i micken är ju lite fånigt när han inspirerar alla att ge mer än nånsin.

  Ska ledarna sitta torra och bara se snygga ut och prata avslappnat ??????

 • Svara
  Anna (orka mera)
  6 november, 2011 kl 09:41

  Mallan – oj en öm tå! Du läste nog lite snabbt här…Jag klagade inte alls på att han kör järnet. Jag pikade honom (med glimten i ögat) för att han INTE körde järnet, utan klev av när det blev flåsigt. Jag vill gärna ha instruktören på cykeln större delen av klassen och se att han/hon också ger sitt yttersta, svettas och flåsar. Sen är det helt ok att gå av ibland, men jag vill ha dem där uppe mesta tiden.

  Ingen kritik i övrigt, passet var grymt och han lyckades hur bra som helst att inspirera mig från golvet också. Skrev jag inte att han gjorde sitt pass med bravur?

 • Svara
  Lisa
  6 november, 2011 kl 11:54

  Oj vad roligt:) Hade varit superkul att testa alla olika saker! TRX speciellt, verkar urjobbigt…

 • Svara
  Föräldrafitness
  6 november, 2011 kl 16:25

  Roligt att du ska skaffa tjockare fötter, jag var också där, tyckte jag kände igen dig på the Convention igår!

 • Svara
  Träningen och livet
  6 november, 2011 kl 17:27

  Kul att ses igår. Stina var riktigt duktig, henne ska jag hålla utkik efter i framtiden.

 • Svara
  Ingmarie
  6 november, 2011 kl 18:59

  Vilken kalasdag! Tack för bilder och berättelse!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  6 november, 2011 kl 21:47

  Lisa – TRX är jätteroligt. Borde du testa!

  Föräldrafitness – ahh, du skulle ha kommit fram och hälsat! Jag är som alltid blind ;)

  Träningen och livet – eller hur! Ett riktigt kraftpaket!

  Ingmarie – ja den var grym! Så kul att prova nya pass och nya instruktörer!

 • Svara
  Martin
  7 november, 2011 kl 08:36

  Vilken intressant träningsblogg du har. Vore kul om du la till den med de andra träningsbloggarna på http://styrketraningsprogram.weebly.com/traumlningsbloggar.html. Lycka till med träningen även i fortsättningen!

 • Svara
  Robin B
  7 november, 2011 kl 11:41

  Hej! Eftersom du efterfrågar ett schysst yoga-klädesmärke måste jag bara tipsa om ett märke jag har relation till, Drop of Mindfulness (DoM). Bara ett tips!

  MVH / Robin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.