Vi är mat-nördar i vårt hus. Vi planerar och storhandlar. Frågan “vad ska vi äta till middag?” existerar liksom inte. För svaret finns alltid i kollegieblocket i översta lådan.
Präktigt som attan, men himla praktiskt.
Den här veckan börjar så här:
Måndag – torsk med ugnsstekta rödbetor och smörslungad spenat. Sås på gräddfil och citron.
Tisdag – röd linsgratäng med fetaost.
På onsdag väntar kycklingfilé, avokado och “kålsallad med crunch” (bl a kidneybönor, blomkål, broccoli, äpplen, pumpakärnor, rödlök)
På torsdag åker jag till Göteborg och då ska visst barnen (och mannen!) partaja loss på korv stroganoff har jag hört. När katten är borta liksom…
10 Kommentarer
Camilla
10 oktober, 2011 kl 23:19Präkigt men jäklar va duktigt! Ja har tänk tanken många gånger.. ja tror helt klart de e nykeln till att äta rätt. Man ska bara börja..
Miss Agda
10 oktober, 2011 kl 23:23Vi pratar ofta om hur fantastiskt bra det vore att veckoplanera och storhandla därefter, men hittills har vi aldrig kommit till skott…. Och vilka avancerade rätter dessutom! Låter hur gott som helst!
Gert
10 oktober, 2011 kl 23:53Potatis såg jag inte på bilderna.Äter ni inte det?
johannams
11 oktober, 2011 kl 08:17Mmm, vad god linsgratängen ser ut. Hur gör du den?
Linn
11 oktober, 2011 kl 11:09Åh herregud vad nyttigt. Du kommer att svimma om du öppnar min kyl…. :( Önskar jag var lite (eller rättare sagt mycket) mer som du och Jane!
suzan
11 oktober, 2011 kl 11:12Linsgratängen ser underbar ut!
Anonym
11 oktober, 2011 kl 12:14Lägg gärna ut receptet på de två första rätterna! Tack för en jätte bra blogg! /sabina
Anna (orka mera)
11 oktober, 2011 kl 14:29Camilla – präktigt men faktiskt lösningen på ALLT både när det gäller kvaliteten på maten och hur mycket tid man sparar på att slippa sticka till ICA varje dag… rekommenderas verkligen :)
Miss Agda – nej man tror att det tar tid men man tjänar grymt mycket tid på att handla en gång istället för 17 som det lätt blir annars…
Gert – jodå, visst äter vi potatis. Vi äter nog egentligen allt. Variation is da shit :)
Johannams – den är jätteenkel. Fräs rödlök, vitlök och chili tills löken mjuknat. Tillsätt kokta röda linser (kokta 5 min), grönsaksbuljong/fond, krossade tomater och timjan. Koka ihop 5 minuter. Tillsätt salt och peppar. Häll över i ugnssäker form och strö över feta ost. In i ugnen i 10 minuter, garnera med färsk basilika och paprika.
Linn – haha, jag svimmar inte så lätt! Finns säkert en massa gott :)
Suzan – jepp, den är jättegod!
Sabina – linsgratängen har jag förklarat ovan, se kommentar till johannams. Torsken var lite mer komplicerad (lite fler ingredienser). Skriver den i ett separat inlägg lite senare.
Anna
11 oktober, 2011 kl 14:45najs! precis vad jag eftersökt! nu är det bara till att få familjen med på noterna!!!
Tack!
/Anna
Katarina
11 oktober, 2011 kl 18:10Jag är nyfiken på varifrån du hämtar inspiration och ideer till dina veckomenyer. Själv försöker jag att få till en veckomeny för det mesta, det märks tydligt när jag varit slapp och den tid man inte avsätter för planering får man istället avsätta på affären var o varannan dag samt all huvudbry kring att få nåt hyffsat att ställa fram på bordet var dag. Dessutom kan man se till att äta mer varierat om man gör en matsedel för en hel vecka. Man får ju igen så mycket på sikt.