Aktuellt

Utvärdering sockerdieten!

Fredriks experimentvecka är till ända. Här är en summering:

De första dagarna blev kroppen alldeles konstig av sockret. Det burrade i fingrarna och i huvudet och han mådde illa. Efterhand vande han sig och symptomen klingade av. Under veckan flyttades gränsen för hur mycket godis han kunde äta utan att ens reflektera över det.  Här i slutet har det känts helt normalt att klämma 150 g choklad på ett bräde. Och lite glass på det…

Magen har fungerat prickfritt och faktiskt känts mindre turbulent än i vanliga fall. Bönor, grönsaker och fibrer har ju lyst med sin frånvaro…

Att träna på snickers och oboy har funkat över förväntan, men koncentrationen på jobbet har det gått sämre med.  Humöret har inte heller varit någon höjdare.

Veckans vidrigaste pålägg: marmelad
Veckans äckligaste mat: sötsur sås, vitt ris och kyckling. Såsen var frätande söt och förstörde hela måltiden. Pulver-hollandaisen kom som en god tvåa på äcklighetslistan.

Nu återstår att se om det dyker upp några abstinens-symptom när kosten återgår till normal…

10 Kommentarer

 • Svara
  Mats
  2 oktober, 2011 kl 22:13

  Trodde faktiskt att han skulle få lite mer problem, t.ex med magen!

 • Svara
  Gert
  2 oktober, 2011 kl 23:03

  Men vad var poängen med dieten?Att han skulle må sämre på något sätt,humöret t.ex visste du väl från början.

 • Svara
  Camilla
  2 oktober, 2011 kl 23:19

  Lite intressant de här, att den vanliga ”Svensson” äter massor med socker, många gånger utan att veta om de. Ja har senaste året intresserat mig mer för va ja stoppar i mig – och först för 1/2 år sen insåg ja socker mängden i Sweet sours såsen..
  Men de hade varit roligt/intressant att veta hur en vanlig matdag ser ut? (Ja e ganska ny läsare så de kan hända att du har haft de inna..)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  3 oktober, 2011 kl 07:24

  Mats – trodde jag också. Fiber-fritt verkar vara da shit liksom :)

  Gert – haha, det var ingen poäng, bara en kul grej. Helt ovetenskapligt och utan syfte.

  Camilla – jo det finns många dolda sockerkällor, man får vara uppmärksam! Är det en vanlig dag du vill se, eller en dag från sockerdieten? Har skrivit en vanlig dag ganska precis, ska försöka hitta länken. Annars gör jag det igen :)

 • Svara
  Jonna
  3 oktober, 2011 kl 07:47

  Jag läste på Anna Haags blogg att hon föredrog vitt bröd framför supergrovt bröd pga magen. Jag har också periodvis haft problem med alltför mkt fibrer då min mage inte riktigt kunnat hantera det. Lagom är bäst… haha! Skönt för din man att han får börja äta normalt igen, det lät vidrigt att äta sådär. Men när man kikar ner i folks kundvagnar (ful ovana jag har) så inser man ju att en hel del faktiskt äter sådär jämt…

 • Svara
  Träningen och livet
  3 oktober, 2011 kl 09:01

  Det gäller att hitta en bra meddelväg. Bara för att t ex ett bröd inte har jättemycket fibrer så måste det ju inte finnas socker i, även om så ofta är fallet. Man kan lära sig mycket på att läsa innehållsetiketterna.

 • Svara
  Emelie
  3 oktober, 2011 kl 09:15

  Mest impad över att han inte haft större humörsutbrott… Jag blir galen på betydligt mindre än så där :)

 • Svara
  Andreas
  3 oktober, 2011 kl 11:08

  Om man lever med och för sin kropp och träning så är det klart att Coach F:s vecka låter direkt obra…men jag tror ändå att för den största delen av befolkningen (inkluderat många som tränar också) så är den tyvärr helt normal.
  Att äta nyttigt är ju för många att ta lightläsk till plusmenyn..(lite raljerande men ändå…;) )

 • Svara
  Anna (orka mera)
  3 oktober, 2011 kl 12:11

  Jonna – jag kan inte heller låta bli att tjuvkika i kundvagnarna. Och blir lika förvånad varje gång över kombinationen LÄTTA och Coca cola….

  Träningen och livet – fast vill man undvika blodsockerhöjningen får det ju vara något kul i, typ kärnor/korn. Rent mjöl går ju rätt ut, även om det inte är socker. Men som sagt det står ju på innehållsförteckningen.

  Emelie – haha, du skulle bara veta!!!!! Har haft ganska kul åt eländet :)

  Andreas – mmm, det läskiga är att man verkar vänja sig rätt fort vid godismängden!

 • Svara
  Wysteriia gets in shape
  13 oktober, 2011 kl 16:46

  En annans mage hatar rostade mackor, som tur är?! ;) Usch sådär brukade jag leva och blev beroende så försöker hålla mig så långt bort det går men har en fridag i veckan så jag kan äta vad jag vill i matväg :) Strips har gått o blivit det jag längtar efter :) hehe

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.