Aktuellt

Det hänger på en kvart

Det där med träningsrutiner och tider är ett fantastiskt spännande ämne. När är den bästa tiden för träning? Eftersom jag pysslat med schemaläggning i många år vet jag att en kvart hit eller dit kan få oerhörda konsekvenser. Det är fler än en gång som en ynka kvart orsakat mailbombning.

Antingen ska man träna direkt efter jobbet, eller så ska man hinna äta middag före. Antingen ska man natta barnen först  eller så är det just nattningen man måste hinna hem till. En kvart kan göra att man inte hinner smälta maten eller att man inte kommer i säng i tid. En kvart kan vara ödesdigert.

Jag kan förstå det till viss del. Jag kan förstå att en kvart vid 17.30- snåret kan innebära att man inte hinner från jobbet. Men 19 eller 19.15?

Kanske är det månne så att man missar Svenska Hollywoodfruar om passet börjar 19.15?

Jag vet inte och blir inte klokare med åren. Hur tänker du? När tränar du helst?

14 Kommentarer

 • Svara
  Maria
  4 oktober, 2011 kl 12:36

  Helst på förmiddagen eller vid lunch om det funkar. Annars är det oavgjort mellan direkt efter jobbet och vid 19-snåret. När det gäller kvällsträning får den inte ligga för sent för då får jag svårt att somna, och inte för tidigt för jag vill helst hinna äta och smälta middagen innan träningen. Men en kvart hit eller dit känns som att det kvittar. Fast då fungera i och försig TV:n mest som en ful möbel i mitt hem och inte något som jag rutar in livet efter.

 • Svara
  i min lilla lilla värld
  4 oktober, 2011 kl 13:48

  Jag tränar helst på morgonen. Då bara GÖR jag utan att tänka, men nu när jag ska komma i mitt livs form blir det även pass på eftermiddagen. Långt ifrån kul, men vill man vara fin….

 • Svara
  Viveca
  4 oktober, 2011 kl 17:18

  Tränar gärna lite senare så jag inte har alla måsten som ligger och maler i huvudet under passet. Skönt att sen komma hem och bara ta det soft.

 • Svara
  mikael
  5 oktober, 2011 kl 08:43

  Den bästa tiden för träning är vid 9 – 10 tiden på morgonen.
  Tyvärr funkar inte det för arbetet. Utan den tiden kör jag på lördagar då söndag oftast är vilodag.

  Tränar oftast när jag kommer hem från jobbet vid 17- tiden.
  Att köra ett pass på morgonen funkar bara för mig om det inte kräver kvalitet.

  Bestämde för flera år sen att TV:n inte ska få styra mitt liv. Sagt och gjort! :)

 • Svara
  Jonna
  5 oktober, 2011 kl 10:08

  Här hittar man ofta de mest klockrena reflektioner! Haha, kul att läsa och känna igen sig!

  TV-program osv spelar ingen roll… men eftersom jag pendlar och samåker kan det ibland hänga på en kvart om man hinner vara med på pass eller inte! :)

 • Svara
  Västgötskan
  5 oktober, 2011 kl 19:09

  Hade gärna gjort det på morgonen, men hinner inte.
  Däremot kör jag direkt efter jobbet runt 17.15-17.30. Fram till 18 funkar också i nödfall. Senare än så blir det sällan. Tråkigt att behöva åka hem emellan och sen åka in till gymmet igen! :-P

 • Svara
  Johanna Lans
  5 oktober, 2011 kl 20:29

  Helst förmiddagar om jag kan annars direkt efter jobbet :D Åker jag hem är jag fast sen är jag död…

 • Svara
  Anna (orka mera)
  5 oktober, 2011 kl 22:03

  Intressant att läsa hur ni tänker. Direkt efter jobbet verkar vara the shit! :)

 • Svara
  BoelMaria
  6 oktober, 2011 kl 19:16

  Helst tränar jag på förmiddagen, lagom långt efter frukosten. Utvilad och pigg. Men för det mesta blir det direkt efter träningen.

 • Svara
  BoelMaria
  6 oktober, 2011 kl 20:25

  Direkt efter jobbet menar jag förstås…

 • Svara
  Kristina
  7 oktober, 2011 kl 10:43

  Om du tänker på torsdagens pulspass så föredrar jag 19.00 enbart för att jag är vanemänniska och tränat just det passet på den tiden i evigheter. Nu måste jag (gud förbjude) komma ihåg ny tid, haha. Skämt åsido, bra med olika tider för alla dagar är inte likadana. En tisdag i min värld har inte samma innehåll varje vecka. Håller dock med Viveca om att det är skönt att kunna softa efter träning.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  7 oktober, 2011 kl 15:16

  Kristina – hoppas det inte var kvarten som hindrade dig igår :) Saknade dig men hoppas Micke tog i för dig med! Krya på dig!

 • Svara
  Lotta
  8 oktober, 2011 kl 22:40

  Direkt efter jobbet är bra, för det känns som att man tjänar lite tid på att kunna åka direkt, plus att det oftast är svårt att ta sig ut igen om man hunnit hem och kanske landat i soffan redan, eller hunnit se allt som finns att göra hemma. Problemet är ju bara att inte allas ”direkt efter jobbet” är samtidigt, plus att de har olika långt från jobbet till träningen..

 • Svara
  Anna (orka mera)
  10 oktober, 2011 kl 13:26

  Lotta – det är just det som är haken. Att direkt efter jobbet inte är samma för alla…. Dags att införa 9-5 jobb för alla, så mycket lättare jag fått det då :) Eller inte…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.