Aktuellt

24 i rad…


Fullt så rogivande och vackert är det inte framför teven i mitt vardagsrum…

Har yogat varje dag i 24 dagar nu. Varje kväll frågar jag Fredrik om han ska med upp kl 6 för en yogastund. Ibland nappar han, ibland inte. Han tycker det är för tidigt.

Fast jag har kommit på att morgonyoga är den bästa yogan. För då är jag så trött att jag inte orkar tänka på något annat än att bara finnas. Här och nu. Jag orkar fokusera på min andning, men orkar inte tänka på bekymmer och allehanda vardagligheter. Jag stannar i nuet. Det kommer inga tankar som stör.

På kvällen är huvudet fyllt med tankar som hela tiden pockar på uppmärksamhet. Hjärnan är pigg och mottaglig för idéer. Då är det mycket svårare att koppla bort.

Jag tror morgonyoga is da shit minsann.

8 Kommentarer

 • Svara
  Cecilia
  19 oktober, 2011 kl 16:17

  Vad gör du för yoga? Har du dvd-tips? Känner du av någon effekt av träningen? Vill själv få in yoga som komplement till löpning och måste ha något som jag kan göra hemma.

 • Svara
  mammaspring
  19 oktober, 2011 kl 16:26

  Jag undrar också över rörelserna. Är det solhälsningen du gör? Hatha?

 • Svara
  Ulrika
  20 oktober, 2011 kl 09:06

  Hade tänkt ställa samma frågor som de två övre kommentarerna, men nöjer mig med att säga att din blogg är både inspirerande och beroendeframkallande! Önskar att jag bodde närmare Kävlinge än vad jag gör (Umeå) för då skulle jag gärna prova dina gympass, du verkar grym!

 • Svara
  RunningSister
  20 oktober, 2011 kl 14:09

  Oj vad duktig du är, speciellt som du i tanke på tidigare inlägg skrev att du är en konditionsmänniska, och att det inte känns som om du har tränat om du inte får träna kondition. Precis så känner jag, har testat yoga men föll inte för det som du :)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  20 oktober, 2011 kl 14:23

  Cecilia – jag blandar hej vilt. Jag har Josephin Selanders våga yoga (http://www.miguru.se/sv/artiklar/vaga-yoga-dvd-av-josephine-selander.html) som jag kör oftast här hemma. Sen går jag på poweryoga pass och hatha-yogaklasser i den mån jag hinner. Känner att jag blir rörligare i rygg och baksidor och efter att ha kört 25 dagar i rad nu är det nästan så jag längtar till min morgonstund!

  Mammaspring – solhälsningen (A och B) ingår i min dvd och i alla passen jag har varit på. Sen är det mycket annat, krigarposititoner, framåt och bakåtfällningar, rotationer.

  Ulrika – Tack för dina fina ord! Umeå är långt bort, men jag kommer faktiskt därifrån från början :) Vi får köra ett träningspass ihop någon gång när jag kommer ”hem”.

  Runningsister – nej, det har tagit lång tid för mig att fastna. Tyckte det var helt värdelöst i början. Tror man måste ge det tid, och i mitt fall bli tillräckligt desperat för att ge sig till tåls. Men jag hoppas det kan hjälpa mig i alla fall!

 • Svara
  Ingmarie
  20 oktober, 2011 kl 21:40

  det ÄR det! det är då hjärnan är som renast och mest mottaglig för det goda yogan ger. :-) Bra va? .-)

 • Svara
  Ulrika
  21 oktober, 2011 kl 09:17

  Ja! Vi med fd löparknän kan få en trevlig tur tillsammans.

 • Svara
  Miss Agda
  21 oktober, 2011 kl 23:25

  Måste kännas fantastiskt att ha kommit in i det och veta att har man gjort det 24 morgnar i rad så kommer man att fortsätta också. Jag vet hur bra man mår av morgonyoga (dock har jag aldrig gjort det hemma), men det var länge sedan nu. Tyvärr.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.