Aktuellt

Vad äter jag då?

Nu vet ni att jag inte knaprar piller. Men vad äter jag då?  Fick frågan i kommentarerna och ska försöka mig på ett svar. Here goes:

Frukost del 1: Gröt på havregryn och rågflingor (50/50). Hackar ner paranötter i gröten och toppar med mosad banan. Serverar med mjölk. Ibland slänger jag i lite linfrön eller byter ut bananen mot hackat päron eller nektarin. Annars är jag rätt konservativ med min morgongröt. Den är det heligaste på hela dagen.

file-770517

Frukost del 2:  En skiva smörgås med hela korn och kärnor. Pålägg: bregott samt ost eller skinka och grönsak. Ibland byter jag ut morgonmackan mot en laddning keso + frukt.

Lunch: resterna från dagen innan.

Efterrätt: dagens andra heliga: en cappuccino med extra mycket skum. Skummad mjölk är det bästa som finns…

1312792266-76

Mellanmål:

IMG_2835

Storleken på mellanmålet varierar lite beroende på träning/inte träning, hur stor lunchen blev samt hur lång tid jag har mellan lunch och middag. Det kan vara allt från en frukt, till mer avancerade grejer. Vanligen något av dessa:

Smoothie (mjölk, banan, hallon, kanel)
Avocadoshake (lättmjölk, avocado, lite rörsocker)
Kesellaröra (lättkesella, banan, hallon)
Coltingpannkaka
Kesopannkaka (ägg, keso, mjöl, salt)
Keso + frukt
Knäckebröd med jordnötssmör och skivad banan
Fil och nötter/frön
Fil och müsli
Nötter

Middag: 

IMG_4984

Snurrar på lax, kött, veggo, vit fisk, skaldjur och kyckling. Som tillbehör äter vi oftast baljväxter, ugnsbakade rotfrukter, råris/vildris och gryner. Vi äter mycket grönsaker till och älskar grönsaker som lagats länge i ugnen. Till det röror av olika slag: hoummus, fetaostcréme, avokadoröra. Ju fler tillbehör ju godare!

Kvällsmat:
Beror liksom mellanmålet på ev träning och hur stor middagen varit. Men jag äter alltid något på kvällen – allt från en frukt till något ur mellanmålsmenyn. Och avslutar oftast med lite skummad mjölk. Bara för att det är min last i livet!

Dessutom småäter jag nötter vid krisläge.

nuts_129158344

Ungefär så.

9 Kommentarer

 • Svara
  Föräldrafitness
  8 september, 2011 kl 07:17

  Vilka fina foton, nyttigt och gott samtidigt nu blir jag riktigt hungrig.

 • Svara
  Malin
  8 september, 2011 kl 17:14

  Allt såg fantastiskt gott ut=) Jag är själv svag för cappuccino på café och så, men gör du din själv och vad har du då för kaffemaskin?

 • Svara
  Tanja
  8 september, 2011 kl 19:26

  Hejsan! Hur gör du dina röror till middagen, fetaoströran och avocadoröran, vill gärna ha tips på nyttigare tillbehör än ”gräddiga röror”? Få se om jag nu får tag på den fina tröjan som du skrev namnet på till mig i fredags, får reda på vad som fanns på lager imorgon. Tack igen för det snabba svaret!

 • Svara
  Ann
  8 september, 2011 kl 21:44

  Jag älskar sånna här detaljerade matinlägg, älskar! Känner igen mig en aning oxå, även om jag väljer en del lightprodukter och bregott bara är min ”semesterlyx” ;-). Vilken tid äter ni middag resp. kvällsmål? Vi har stora problem här hemma att få i ordning middagen innan kl 20 typ, känns inte alls optimalt ju. Hej på dej!

 • Svara
  Annelie
  8 september, 2011 kl 22:06

  Tack! Superbra med lite nya tips, jag och maken kör gärna fast i gamla hjulspår och det blir så trist i längden. Mellanmålen är toppenbra, jag märker att jag behöver lite fler mellanmål nu när jag är gravid. Choklad, som det blev idag, är gott men det är inget bra mellanmål, inte för ofta i varje fall. Hur gör du kesoplättarna? Vilka proportioner har du?
  Mvh

 • Svara
  Anna (orka mera)
  8 september, 2011 kl 22:16

  Föräldrafitness – haha, inte meningen att frestas :)

  Malin – det är maken som leker barista på sin La Marzocco (typ sån som de har på espresso house, fast en mindre). Jag lovar, det finns inget godare!!!

  Tanja – här blandas det hej vilt med inspiration från olika recept. Ska försöka plita ner ett inlägg med favvo-röror!

  Ann – aaah, lightprodukter som smakar så läskigt. HOppas det snart är semester igen då :) Middagen brukar bli kring 17.30-18 och kvällsmat typ 21. Fast ibland blir det ett jättemellanmål vid 17 och middag 20 för att passa in träning osv.

  Annelie- kesoplättarna gör jag på en liten burk keso, 2 ägg 2 msk mjöl och lite salt. Räcker till två. Lite lurigt med stekningen första gången men det går. Tycker det var lättare i gjutjärnspanna än i teflon.

 • Svara
  mikael
  9 september, 2011 kl 11:00

  Det blir en finkaffe eller två varje dag också för min del.

  Coltings pannkaka ser spännande ut. Måste testas!

 • Svara
  Caroline
  9 september, 2011 kl 20:45

  Vad roligt med lite matinsipiration!!! Sliter med mat/fika/mellis/kvällsmatspusslet nästan dagligen. Kul att få nya idéer! Tack!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  9 september, 2011 kl 22:52

  Mikael – Den är jättegod!!! Finkaffe is the shit. Längtar redan efter nästa…

  Caroline – jo det är lätt att man kör fast. Jag har liksom kört fast i mina också….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.