Jag är våldsamt nyfiken på raw food. Förra sommaren köpte jag en bok i ämnet men den hamnade rätt oanvänd i bokhyllan efter några misslyckade försök.
Men när någon annan står för matlagningen blir ju livet mycket enklare. Därför tog jag med Coach F på Raw Food House i Malmö för en rå födelsedags-lunch idag:
Morotsburgare med cashew-majonnäs och valnötsbröd
Snickerskaka till Fredrik och äppelpaj med cashewgrädde till mig.
Inget socker, inget smör, inget mjöl eller mjölk. Och inget upphettat över 42 grader. Och ändå så fantastiskt gott.
Älskar hur de beskriver innehållet i sina kakor:
“Alla ingredienser är bra för din kropp, och så nyttiga att du kan äta dem till frukost”
Nu googlar jag torkugnar och groddsystem. Var ska detta sluta?
8 Kommentarer
Daniel
22 september, 2011 kl 07:38Har varit där några gånger och det är ett riktigt bra ställe!
Rolig toalett också där man får klottra på väggen :)
Träningsglädje
22 september, 2011 kl 09:10åh, bra ställe! dit ska jag gå när jag nån gång befinner mig i malmö!
mikael
22 september, 2011 kl 10:39Måste jag testa. Kanske finns nåt liknande i Göteborg.
Tänker annars på Colting när jag hör raw food. Där går min gräns
Annoula
22 september, 2011 kl 12:55Inga dåliga efterrätter det där :)
Anna (orka mera)
22 september, 2011 kl 15:08Daniel – den missade jag! Vilken bra anledning jag plötsligt fick att gå dit igen :)
Träningsglädje – det får du göra. Jag ställer upp som frivillig lunchdejt :)
Mikael – Fredrik Colting eller Jonas? Fredrik är ÖVER min gräns….
Annoula – nej det var riktigt smaskigt!
Katarina
22 september, 2011 kl 16:08Underbar mat och underbart ställe.
Torkugn är nog över min gräns, jag kör groddsystem, råkost och jag kokar fortfarande min Quinoa.
Min vatamage gillar varm, tilllagad mat ibland :)
Jag är nöjd med mina burkar som står i ställ på diskbänken.
Alfalfa och gröna linser är mina favoriter. Tror Sara köpte liknande på nätet, hör med henne. Jag blev skinnad av Rene Voltaire. Man lär sålänge man lever!
Anna (orka mera)
22 september, 2011 kl 22:28Katarina -Ja den varma maten kan jag nog inte överge. Men jag gillar deras torkade bröd… Groddburkarna känns dock lite mer i min prisklass just nu, så jag börjar nog så. Men en sån där racer-mixer låter ju också skoj förståss… så man kan få sig lite cashewgrädde :)
Ingmarie
23 september, 2011 kl 17:49Visst är det underbart! Investera i groddburk. Eller gör egen. Finns bra att köpa på Örtagubben på Odengatan nu när du ändå är i 08;a land. ;-)