Aktuellt

Hos trollkarlen

Testade en ny naprapat idag. Jimmy har slutat svara på mail och försvunnit från jordytan så jag gick vidare. Idag föll lotten på Björn Jönsson på Tre knotor i Malmö.

Hans undersökningsmetoder var, för att uttrycka sig milt, lite annorlunda. Men intressanta. Eller vad sägs om det här:

Ögonbindel, hörlurar med P1 och marsch på stället i 45 sekunder. Iklädd ett lånelinne modell större. Har man inte varit snygg förr så blev man det nu… Resultat av testet: förflyttade mig 2 meter snett fram åt vänster.

Promenad i korridor. Resultat: vänsterfoten vobblar och går omvägar.

Polisfotografering framifrån, bakifrån och från sidan.  Resultat. Bra hållning från sidan. Framifrån/bakifrån syntes att jag faller in med vänsterbenet och korrigerar uppe i nacken för att inte gå snett.

Test av styrka i olika mer eller mindre konstiga positioner. Bara för att upptäcka att styrkan i vänster skinka och lilla höftböjaren är typ obefintlig. I alla fall om jag vrider huvudet åt höger. Vrider jag det åt vänster är jag stark igen. Hokus pokus.

Behandling: knak och brak i hela ryggen och nacken. Obehagligt men inte smärtsamt. Det värsta var ljudet. Eller oljudet…

Efter det, en armbåge i skinkan som strålade hela vägen ner i tårna.

(Allt samtidigt som vi avhandlade kostråd och det faktum att malmöborna måste hamstra smör för att det tar slut i affären)

Några knak senare dags för ögonbindeltestet igen.

Resultat: stod kvar på stället men roterade istället 180 grader åt höger. Hoppsan! Gör om gör rätt. Resultat 2: en meter framåt och ganska rakt, bara lite till höger. 

Styrkan i benet hade dessutom kommit tillbaka.

Hokus pokus.

Åtgärd: hitta rumpmuskeln och höftböjaren. Någon som har sett dem?

9 Kommentarer

 • Svara
  Kim
  16 september, 2011 kl 15:31

  Gud vad spännande! Det där vill jag göra fastän jag inte har ont någonstans för tillfället! (*ta i trä*)

 • Svara
  Keron
  16 september, 2011 kl 15:38

  Då brottas du med samma besvär som min kompis med andra ord… Verkar inte vara nån höjdare ärligt talat…

 • Svara
  Therese
  16 september, 2011 kl 17:48

  Åherrejisses. Låter som ett besök på tivoli. :) Jag har inte sett till din rumpmuskel och höftböjare. De kanske hänger nånstans med mina? Hittar du dem så kan du ju fråga om de har sett till mina i alla fall.

 • Svara
  Sofia
  16 september, 2011 kl 20:13

  så spännande!

  Jag fick också ont ända ner i foten när min sjukgymnast tryckte med bara ett finger in i skinkan. Gången efter ingenting.

 • Svara
  Ullis
  16 september, 2011 kl 21:53

  Häftigt! Mycket kan man slarva bort och däribland rumpmuskel! Jag önskar dig lycka till i jakten, själv börjar jag min resa mot Rom marathon på tisdag ”tillsammans med” Szalkai efter att jag själv haft problem med löparknä. Jag använder mig av en kinesolog för att mota problemet i höftmuskeln.

 • Svara
  Lotta
  16 september, 2011 kl 21:55

  Alltså det är fascinerande och spännande hur allt i kroppen hänger ihop, vad som påverkar nåt annat och hur ett problem/svaghet/stelhet/snedhet på ett ställe kan leda till smärta på ett helt annat ställe. Fascinerande!

  Och här är smöret redan slut, har varit i över en vecka åtminstone, sedan vi började titta efter det första gången. :(

 • Svara
  Carina
  17 september, 2011 kl 00:39

  Vad intressant!!! Spännande att se om rätt träning och uppföljning kan åtgärda dina problem. Han verkade ju vara grundlig!

 • Svara
  En annan saknad...
  17 september, 2011 kl 20:07

  Svar på en som varit iväg å letat efter din rumpmuskel…
  Bra att du hittade till Björn och fick samma diagnos som du fick hos mig :) Vi har ju trots allt gått samma extrautbildningar och har samma tänk.

  Hoppas att du nu får ordning på kroppen.

  Hälsa Björn.

  Mvh
  Jimmy på vift

 • Svara
  Anna (orka mera)
  17 september, 2011 kl 23:18

  Jimmy – meeeh, där är du ju:) Pucko-knät blev värre efter 10 km prinsens minne och jag har inte kunnat springa efter det. Så nu får jag ta tag i de där höftövningarna. Säg till om du springer på min rumpmuskel :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.