Aktuellt

Tid som tid…

Siffernörden i mig har problem. Och det stavas FUNBEAT. Eller registrering av träning i allmänhet liksom.

Om jag går på 60 minuter spinning reggar jag just 60 min spinning. Även om spinningtiden bara är 55 minuter och resten stretch. Jag tjuvar liksom 5 minuter.

Springer jag 60 minuter skriver jag också 60 minuter. Fast då är det ju effektiv tid. Ingen stretch-blahaja.

Promenad göre sig inte besvär på min Funbeat. Det räknas inte. Men om jag promenerar mellan intervallerna…. då räknar jag ju inte precis bort tiden. Inte ens om jag ståvilar.

Springer jag till bussen får det heller inte vara med. Även om intensiteten säkert är högre än mysjoggen med dottern som lätt hamnar på Funbeat.

Och nu trasslar livet till sig ytterligare med Jari Ketola. 50 armhävningar. Går så fort att det tar längre tid att regga än att utföra. Ska det med? Och om jag kör 50 armhävningar uppdelat lite (för att jag inte orkar 50 i sträck med bra teknik), räknar jag i så fall in vilan?

Om jag gör det så får jag fler funbeat-minuter om jag maskar än om jag är stark. Och då ser det ju bättre ut på kompislistan, fast det egentligen är sämre.

Men eftersom jag bara tävlar med mig själv spelar det ingen roll. Fast jag kan ju omöjligen  ändra sätt att registrera. För om 60 min spinning plötsligt blir 55, då kommer jag ju inte att persa min egen Funbeat-statistik i år…

Ibland är det bra jobbigt.

13 Kommentarer

 • Svara
  Niklas Gelkner
  4 augusti, 2011 kl 14:16

  KLockrent! Har haft samma typ av tankar själv. Om ibland så kör man över på Spinning, Army etc. men inte reggar jag de extra 5-10 minuterna (så det kanske jämnar ut sig lite)

 • Svara
  Lars
  4 augusti, 2011 kl 14:28

  Trillade in här via Daniels blogg. Såg att ni sprungit längs prins bertils stig. Jag sprang där några dagar före er. Så här gick det:
  http://hagborg.blogspot.com/2011/07/prinsens-bertils-stig-kort-langpass.html

 • Svara
  Andréa
  4 augusti, 2011 kl 16:50

  Haha. Jag räknar tvärt om alltid bort både stretch och ståvila (inte gåcila dock). Ingen stretch mer än det 20min långa stretchpass som jag försöker få till varje vecka reggas. Och det där med armhävningarna är svårt, men jag räknar faktiskt med vilan för det gör jag ju när jag styrketränar annars. Mycket (o)logiskt :)

 • Svara
  Träningsglädje
  4 augusti, 2011 kl 17:33

  Jag räknar allt som görs i träningskläder. Från start to finish. Funbeat är inte exakt, men en indikation. Folk som cyklar kommer alltid ha fler minutrar än mig, så det är därför jag börjar… ;)

 • Svara
  Sarah
  4 augusti, 2011 kl 17:45

  Bara bestäm dig för att styrketräna i minst 10 min så får armhävningarna bli en del av det. Man kan alltid stå i planka resten av tiden!

 • Svara
  Thomas
  4 augusti, 2011 kl 19:25

  Känner igen mig rejält:)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  5 augusti, 2011 kl 07:18

  Niklas – ja vi får hoppas det jämnar ut sig. Jag skriver ju aldrig upp när jag uppvärmer inför lopp heller. Det är ju 10 minuter som bara försvinner…

  Lars – välkommen hit. Ska genast in och läsa hos dig.

  Andréa – skönt att det finns fler som är inkonsekventa :)

  Träningsglädje – jag det där med cykling är fubbigt. Speciellt när folk cyklar vätternrundor :S

  Sarah – Styrketräna i 10 minuter??? Är du rent från vettet? Då springer jag hellre i fyra timmar… :)

  Thomas – då är jag inte ensam konstig menar du? :)

 • Svara
  josefin
  5 augusti, 2011 kl 08:19

  precis därför jag tycker det e så jobbigt att regga allt. använder dock inte funbeat… men kanske bättre att regga fel än att inte regga alls? vet inte…

 • Svara
  Johan
  5 augusti, 2011 kl 08:51

  Ska man hårddra det så ingår ju ståvila/gåvila i intervallerna och det är väl träningspasset som räknas?

 • Svara
  Dunceor
  5 augusti, 2011 kl 09:40

  Jag har funderat på detta tidigare också och förr var jag väldigt noggrann med regga exakt vad jag gjorde. Men nu kör jag en hel del smågrejer som jag inte väljer att regga, typ stretching, styrka (lite armhävningar här och där, plankan på mitt kontor när jag har tråkigt m.m), gå/stå-vila på intervaller (jag räknar bara själva löpningen). Samma sak är också att om jag är ute och springer och jag får stanna för ett rödljus så stannar jag klockan.

  Tidigare kunde jag känna att jag blev stressad av att jag skulle regga allt på funbeat, nu har jag mest det som ett sätt att hålla koll på hur mycket jag springer i veckan medan den andra träningen bryr jag mig knappt om att regga.

 • Svara
  Lotta
  5 augusti, 2011 kl 10:50

  Hmm, undrar om man skulle fundera på att börja regga sin träning kanske.. :o

 • Svara
  Anna (orka mera)
  5 augusti, 2011 kl 14:14

  Josefin – det är i alla fall en fingervisning även om den är lite fel. Utan funbeat skulle jag ha noll koll. Så jag fortsätter att regga!

  Johan – jag tycker de hör till. För utan vilan hade man inte orkat springa så fort. Alltså är de en dela av passet och borde vara med…

  Duncheor – plankan på ditt kontor! Du är cool!

  Lotta – tycker jag. Fast be mig inte om råd angående stretchingminuternas vara eller icke vara….

 • Svara
  Pia
  5 augusti, 2011 kl 18:00

  Efter att ha läst detta måste jag ju rimligen kunna regga några minuters träning av magens diverse skrattmuskler! :-D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.