Aktuellt

PSYKBRYT i familjen

Det här är berättelsen om vad som händer när familjen Nystedt slarvar med maten:

Bakgrund: vi äter nästan aldrig snabbmat. Kan inte komma ihåg när vi åt på McDonalds senast. Däremot äter vi väldigt strukturerat efter melodin frukost-lunch-mellanmål-middag och kvällsmål. Det här är våra barn itutade sedan födseln. Nåja nästan…

Ibland händer det att våra barn sörjer sina uteblivna hamburger-meal och igår var dagen vi gav vika. Vi hann inte få med den obligatoriska matlådan till Halmstad och lovade ett besök på MAX.

Så här blev dagen.

07.00 Börjar traditionsenligt med gröt på havregryn och rågflingor.

09.00 Smörgås och frukt i bilen till Halmstad. So far so good…

12.00 Målgångs-mat i form av torr vit bulle, banan och äppeljuice. Fast ingen juice för mig, jag avskyr söta drycker även på en lördag i förfallets tecken.

14.00 Familjen i svältläge. Har inväntat halvmarans målgång för att gratta de som grattas bör!

14.30 Akutbil till MAX med familjen i upplösningstillstånd. Och nu snackar vi inte GI-meal, morötter eller bönsallad, ska det vara ska det vara THE FULL MONTY. Friscomeal med pommes frites, extra ketchup och dressing. Gott, men efter 1000 friska kalorier är jag fortfarande inte speciellt mätt…   På väggen hänger reklam för LYX MILKSHAKE och den ser ju smarrig ut…  Så vi lovar en sån till mellanmål en stund senare, efter vår lilla utflykt till Laholm.

17.00 LYX MILKSHAKE på MAX i Hyllinge. 700 riktigt goda kalorier. Lägger sig som bomull i magen och lilla tjejen frågar om hon verkligen MÅSTE äta kakor ikväll. Själv funderar jag om jag någonsin ska bli hungrig igen.

19.00 Hemma. Diskar. Stora dottern kommer ut och frågar om vi inte ska äta.

– Är du hungrig? Frågar jag.

-Nej. Svarar hon.

-Varför vill du äta då?

-FÖR JAG MÅSTE HA MAT!!! HALLÅ VI HAR INTE ÄTIT NÅGON LUNCH, SEN HAMBURGARE TILL MELLANMÅL OCH MILKSHAKE TILL MIDDAG. SÅ KAN MAN JU INTE HA DET!!! JAG MÅR INTE BRA!

Och jag svarar att jag vill bli hungrig först, och får en utskällning för hur jag tänker. MILKSHAKE är ingen middag. Hon behöver mat! Fast hon inte är hungrig. Sen bryter hon samman en smula. Och inför tanken på mat när jag är proppmätt och äckelmagad bryter jag också ihop. Kan inte komma på VAD i hela världen som skulle kunna smaka gott. Ägg är mitt enda möjliga alternativ.

Men coach F vill lyxa på lax, när ingen är hungrig. Jag tycker det är slöseri, men han blir sur när jag inte kan komma på något bättre. Alla surnar till, vissa gråter, andra gormar.

Barnen och mannen trycker i sig makaroner och korv. Tanken på korv får det att vända sig i min mage. Jag trycker i mig två stekta ägg med oliver. Förmodligen den äckligaste lördagsmiddagen ever.

Mina barn kommer aldrig vilja ha en heldag på MAX mer. Inte jag heller! Nu gröt. Gör om gör rätt!

8 Kommentarer

 • Svara
  anneliten
  21 augusti, 2011 kl 08:30

  Oj! Underbart indoktrinerade barn du har – på ett bra sätt. Hade själv psykbryt igår över mat. Men inte alls av samma anledning. Tror jag ska skriva ett inlägg om det.

 • Svara
  Träningen och livet
  21 augusti, 2011 kl 09:30

  När du återberättar den här historien i framtiden kan du vända det till att du i själva verket hade planerat det så här för att få barnen att aldrig vilja äta skräpmat mer!
  /Sara

 • Svara
  MarathonMia
  21 augusti, 2011 kl 10:29

  Urk – håller tummarna för att MAX-koman inte håller i sig allt för länge!

 • Svara
  soffan
  21 augusti, 2011 kl 10:57

  Hahahaha, jag älskar att hela det enorma maxmålet räknades som mellanmål, eftersom det var den tiden på dagen, och shaken blev middag :D .

 • Svara
  Nina
  21 augusti, 2011 kl 15:29

  Hihi, man får inte skratta åt andras ”elände”, men jag smålog lite åt er:)

  Mattider och bra mat är a och o:)

 • Svara
  Helena Z
  21 augusti, 2011 kl 15:54

  Jag gillar din dotters inställning :-) Hoppas ni får en bättre matdag idag!

 • Svara
  mia
  21 augusti, 2011 kl 21:19

  Haha, skönaste blogginlägget jag läst på länge – jag skrattade högt, tack Anna! Vad kan man säga – svensken är en vanemänniska, så är det!

 • Svara
  pilla
  23 augusti, 2011 kl 21:54

  Störtskönt inlägg!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.